شنبه, ۱۵ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 4 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

گفته می شود درآمدهای مالیاتی می توانند یکی از مهم ترین منابع درآمدی دولت باشند و نقش مهمی را در تأمین اعتبار طرح های توسعه ای بازی کنند؛ طرح های بر زمین مانده ای مانند جاده ها و کارخانه ها و پروژه های معطل مانده استانی که لنگ اعتبار هستند و میراثی خواهند شد برای آیندگان ما. در بسیاری از کشورهای توسعه یافته با گسترش فنون مالیات گیری، دولت ها درآمد قابل اتکایی را از این راه به دست می آورند و این در حالی است که اقتصاد تک محصولی ما تاکنون به راحتی این بخش از درآمدها را از دست داده و به دلیل ضعف در اخذ اطلاعات فعالیت اقتصادی اشخاص و سازمان ها و عقب ماندگی سیستم پردازش اطلاعات در کشور، رقم های هنگفتی تحت عنوان فرار مالیاتی رقم خورده است.

درآمد هنگفتی که در جیب اقتصاد نمی رود

آمارهای تکان دهنده

خبرنگاران رسانه های اقتصادی روز گذشته در سازمان امور مالیاتی میهمان سیدکامل تقوی نژاد بودند. وی که از آذرماه سال گذشته سکان سازمان امور مالیاتی را در دست گرفته پیش از این یکی از مدیران موفق نظام بانکی بوده است.

به گزارش «فرصت امروز» مهم ترین محور سخنان تقوی نژاد در روز گذشته علاوه بر گزارشی از وضعیت اخذ مالیات در کشور، به موضوع فرارهای مالیاتی اختصاص داشت. وی در این باره گفت: رقم کل معوقات مالیاتی کشور ۴۹ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است.

رئیس سازمان امور مالیاتی تأکید کرد: از ابتدای سال ۹۵ تا پایان تیرماه ۴ هزار و ۵۰۰میلیارد تومان از معوقات مالیاتی وصول شد؛ این در حالی است که برخی از این مطالبات در سال های گذشته ایجاد شده است. همچنین از رقم مذکور ۸ هزار میلیارد تومان متعلق به کسانی است که کارت بازرگانی خود را در اختیار دیگران قرار داده اند.

ضعف های مهم نظام مالیاتی کشور

وی ادامه داد: یکی از مهم ترین ضعف هایی که در نظام مالیاتی گذشته وجود داشت فقدان شفافیت مالی و پولی نبود نظام جامع مالیاتی بوده است. این وضعیت موجب شد میزان فرار مالیاتی به 13 تا 30هزار میلیارد تومان برسد. برای جلوگیری از این وضعیت و کاهش فرارهای مالیاتی باید همه نهادهای مالی درگیر موضوع شوند و با همکاری و برنامه ریزی کمک کنند تا بتوان فرار مالیاتی را به حداقل ممکن رساند.

تقوی نژاد افزود: معافیت های مالیاتی باید ساماندهی شوند. برخی از معافیت ها توسط قانونگذار اعمال شده است که باید ساماندهی شود و ما در این باره در حال تحقیق و بررسی هستیم تا به یک برنامه جامع برسیم و معافیت ها را به منطقی ترین شکل ساماندهی کنیم.

وی تأکید کرد: در بررسی هایی که انجام دادیم متوجه شدیم برخی از افراد که دارای درآمدهای کلان هم هستند مشمول این معافیت ها شده اند و از مزایای آن استفاده می کنند. این وضعیت باید تغییر یابد. به طور مثال درآمد برخی مدارس غیر انتفاعی حتی از دانشگاه ها هم بیشتر است و از هر دانش آموز سالانه بالغ بر ١٥ میلیون تومان شهریه می گیرند اما با این وجود مالیات نمی دهند که این موضوع منطقی نیست.
رئیس سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه اداره مبارزه با فرار مالیاتی در این سازمان تشکیل شده است، گفت: قرار است این اداره در استان ها هم تشکیل شود و در این باره مشغول تحقیق و مطالعه هستیم.

دست باز دولت در اخذ اطلاعات مالیاتی افراد

تقوی نژاد ادامه داد: در اجرای طرح جدید مالیاتی، گام بزرگی در جهت دستیابی به اطلاعات پولی و مالی برداشته می شود و در این مسیر مودیان فاقد پرونده ای که مشغول فعالیت اقتصادی هستند شناسایی می شوند. برای این کار قانونگذار اختیارات زیادی را به دولت داده است تا اطلاعات هویتی، مکانی، سپرده های بانکی و گردش مالی این افراد بررسی و در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار گیرد.

وی با اشاره به مشکلاتی که بخش تولید درگیر آن است، گفت: در این زمینه سازمان با در نظر گرفتن شرایط و مشکلاتی که این تولیدکنندگان با آن مواجه هستند اقدام به اخذ مالیات خواهد کرد.

تقوی نژاد در بخش دیگر سخنان خود به ارائه آمارهایی از وضعیت درآمدی کشور از بخش مالیات پرداخت.

وی در این زمینه گفت: در چهار ماه نخست سال جاری ٢٧ هزار و ٥٠٠ میلیارد تومان درآمد مالیاتی داشتیم که این میزان حاکی از رشد ٢٩ درصدی درآمد مالیاتی نسبت به مدت مشابه سال قبل است و تحقق ٩٥ درصدی را نسبت به بودجه مصوب و تحقق ٩٩.٥درصدی نسبت به پیش بینی سازمان را نشان می دهد.

تقوی نژاد گفت: همچنین از کل درآمد مالیاتی وصول شده حدود ١٦هزار و ٦٠٠میلیارد تومان از طریق مالیات مستقیم محقق شده که نشان دهنده تحقق ٩٩درصدی نسبت به پیش بینی بودجه و رشد ٢٥ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل است. در بخش مالیات بر ارزش افزوده نیز درآمد چهار ماهه سازمان ١١میلیارد تومان بوده است که نشان دهنده تحقق ٨٩درصدی نسبت به بودجه مصوب و رشد ٣٥درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل است.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور از برنامه ساماندهی کارت های بازرگانی با همکاری اتاق بازرگانی خبر داد و گفت: این کارت ها باید تقسیم بندی شوند، در عین حال صدور کارت ویژه برای مؤدیان خوش حساب در دستور کار قرار می گیرد. در این زمینه پیشنهادی توسط سازمان امور مالیاتی مطرح شده که وزیر اقتصاد با آن موافقت کرده که براساس آن قرار است در مبادی ورودی ۴ درصد مالیات علی الحساب به کالاهایی که وارد می شوند تعلق گیرد که هماهنگی های آن انجام شده است.

ارتباط با نویسنده : nasim64najafi@gmail.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/OZlqYvem
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیک
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه