پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Thu, 9 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

رقابت پذیرترین کشورهای دنیا را بشناسید

7 سال پیش ( 1395/7/24 )
پدیدآورنده : سارا گلچین  

رقابت پذیری عاملی مهم در پیشرفت اقتصادی کشورهاست. این فاکتور آنقدر اهمیت دارد که هر سال مجمع جهانی اقتصاد کشورها را براساس میزان رقابت پذیری رتبه بندی می کند

هر سال، مجمع جهانی اقتصاد گزارشی با عنوان «گزارش جهانی رقابت پذیری» منتشر می کند که در آن اقتصادهای جهان از نظر میزان رقابت پذیری رتبه بندی می شوند.

معیارهای سنجش مجمع جهانی اقتصاد متنوع و گسترده است و از خوشنامی بانک ها تا سلامت کسب وکارها را در هر یک از کشورها شامل می شود. وقتی تمامی معیارهای دوازده گانه بررسی شد، کشورها از یک تا هفت امتیاز گرفته و رتبه بندی می شوند. از جمله معیارهای مهم برای مجمع جهانی اقتصاد فضای اقتصاد کلان، زیرساخت ها، سلامت و آموزش پایه و کارآمدی بازار کار است.

امسال بریتانیا از جمله کشورهایی بود که با سه پله صعود به رده هفتم رقابت پذیرترین کشورهای دنیا رسید و این موفقیت برای کشوری است که حالا تحت تاثیر برگزیت همه چیزش درحال دگرگونی است. طبق اعلام مجمع جهانی اقتصاد، جنبه های منفی برگزیت در زمینه میزان رقابت پذیری بیشتر از جنبه های مثبت آن خواهد بود.

نگاهی به فهرست کلی مجمع جهانی اقتصاد همچنین نشان می دهد کشور ما ایران در رده هفتادوششم کشورهای رقابت پذیر دنیاست. ایران از هفت امتیاز کامل توانسته 1/4 امتیاز بگیرد. اقتصاد ایران در میان معیارهای دوازده گانه بهترین رتبه ها را به ترتیب در بخش های سلامت و آموزش پایه، اندازه بازار، فضای اقتصاد کلان، تحصیلات عالی، عرضه کالا در بازار و زیرساخت به دست آورده است.

در بالای جدول اما امسال نسبت به سال های گذشته تغییراتی ایجاد شده است. آنچه پیش روی شماست، معرفی 30 اقتصاد برتر دنیا از نظر شاخص رقابت پذیری است.

1- سوییس

امتیاز: 5/81

سوییس نسبت به سال گذشته امتیاز بهتری در این رده بندی کسب کرده است. طبق اعلام مجمع جهانی اقتصاد این کشور از میان 12 معیار اصلی در 10 معیار امتیازات بالایی کسب کرده و در 4 معیار بهره وری نیروی کار، سلامت کسب وکار، نوآوری و آمادگی پذیرش فناوری های روز در میان همه کشورها اول است.

2- سنگاپور

امتیاز: 5/72

این ششمین سال پیاپی است که شهر-کشور جزیره ای سنگاپور رتبه دوم رقابت پذیری را در میان تمام کشورهای دنیا به دست آورده است. سنگاپور در همه زیرشاخص ها نمره خوبی گرفته اما مجمع جهانی اقتصاد چندان از رتبه اش در بخش های سلامت کسب وکار و نوآوری راضی نیست و انتظار دارد این کشور کوچک در این دو معیار عملکرد خود را بهبود بخشد.

3- آمریکا

امتیاز: 5/70

 باثبات در اقتصاد کلان و کاهش کسری بودجه به آمریکا کمک کرد تا خود را در نزدیکی های نقطه اوج نگه دارد. طبق اعلام مجمع جهانی اقتصاد موقعیت فعلی آمریکا در رده سوم کشورهای رقابت پذیر جهان بیش از هر چیز مدیون معیارهای نوآوری، سلامت کسب وکار، اندازه بازار، توسعه بازار مالی، بهره وری نیروی کار و تحصیلات عالی است.

4- هلند

امتیاز: 5/57

هلندی ها امسال توانستند رتبه خود را در این رده بندی ارتقا دهند. وضعیت این کشور در همه معیارها امسال بهتر شد، به همین دلیل تا رده چهارم خود را بالا کشیدند. طبق اعلام مجمع جهانی اقتصاد این کشور در معیارهایی چون زیرساخت، سلامت و آموزش ابتدایی، تحصیلات عالی، عرضه کالا در بازار، آمادگی برای پذیرش فناوری های به روز، سلامت کسب وکار و نوآوری عملکرد خوبی از خود نشان داد.

5- آلمان

امتیاز: 5/57

آلمان ها یک پله در رده بندی رقابت پذیرترین کشورهای جهان سقوط کرده اند، چون یک مشکل بزرگ مثل سایر کشورهای منطقه یورو دارند و آن تورم نزدیک به صفر است. بااین حال وضعیت آلمان ها از نظر فضای اقتصاد کلان به طورکلی باثبات است و کسری بودجه بسیار کمی هم دارند.

6- سوئد

امتیاز: 5/53

سوئدی ها امسال با سه پله صعود ششم شده اند. طبق اعلام مجمع جهانی اقتصاد این کشور به خاطر بهبود وضعیت خود در معیارهای پایه رقابت پذیری به ویژه فضای اقتصاد کلان سه پله بالا آمده است.

7- بریتانیا

امتیاز: 5/49

اگرچه بریتانیایی ها سه پله در این فهرست بالا آمده اند، اما مجمع جهانی اقتصاد هشدار داده که داده  های جمع آوری شده درباره بریتانیا پیش از برگزاری همه پرسی برگزیت در روز 23 ژوئن بوده، بنابراین تغییرات بعد از برگزیت در داده های سال آینده لحاظ خواهد شد. روند و تاثیرات بلندمدت برگزیت هنوز نامشخص است، اما آنچه قطعی است اینکه برخی معیارها تحت تاثیر منفی قرار خواهند گرفت.

8- ژاپن

امتیاز: 5/48

ژاپن در این فهرست سقوط دو پله ای داشته است. دلیل اصلی این سقوط فضای اقتصاد کلان این کشور است. نکته ای که مجمع جهانی اقتصاد به آن اشاره می کند این است که هرچند کسری بودجه ژاپن امسال خیلی کمتر از سال گذشته است، اما هنوز هم رقم بالایی دارد.

9- هنگ کنگ

امتیاز: 5/48

مجمع جهانی اقتصاد هنگ کنگ را کشوری بسیار رقابتی، بهره ور و آزاد از نظر اقتصادی می داند. بازار کار این کشور یکی از انعطاف پذیرترین و بهره ورترین کشورهای دنیاست. هنگ کنگ از این نظر رتبه سوم جهان را در اختیار دارد.

10- فنلاند

امتیاز: 5/44

فنلاند در این رده بندی دو پله سقوط داشته است. این سقوط در نتیجه کاهش صادرات به روسیه و کم شدن تقاضا برای صادرات کاغذ و وسایل الکترونیک اتفاق افتاده است. به گفته مجمع جهانی اقتصاد همین ها برای اثر منفی گذاشتن روی اقتصاد فنلاند و در نتیجه سقوط در این فهرست کافی است.

11- نروژ

امتیاز: 5/44

این کشور در رتبه بندی رقابت پذیرها بالاتر آمده است. این رشد به لطف امتیاز بالا در معیارهای تحصیلات عالی، بهره وری بازار کار و توسعه بازار مالی به دست آمده است.

12- دانمارک

امتیاز: 5/35

دانمارک یکی از باثبات ترین سیستم ها را در آموزش و مهارت دارد. به همین خاطر در رتبه خوبی در فهرست کشورهای رقابت پذیر قرار گرفته است. به گفته مجمع جهانی اقتصاد، دانمارک یکی از نخستین کشورهایی است که علوم کامپیوتر را در مقطع ابتدایی به دانش آموزان آموزش می دهد. این باعث ایجاد مزایای درازمدت برای اقتصاد این کشور است.

13- نیوزیلند

امتیاز: 5/31

مجمع جهانی اقتصاد برای نیوزیلند از نظر پویایی کسب وکار رتبه بهتری نسبت به ظرفیت نوآوری قائل شده است. به همین دلیل است که این کشور در رده خوبی در این فهرست قرار گرفته است.

14- تایوان

امتیاز: 5/28

تایوان به رتبه ای معقول در میان 140 کشور دنیا دست  یافته است. اما مجمع جهانی اقتصاد درباره موانعی در این کشور صحبت می کند که تایوان را از رسیدن به رتبه های بالاتر بازمی دارند؛ عواملی چون بی ثباتی سیاسی، ظرفیت ناکافی برای نوآوری و بوروکراسی های ناکارآمد دولتی در گزارش مجمع جهانی اقتصاد
آمده است.

15- کانادا

امتیاز:5/27

این کشور آمادگی خود را برای پذیرش فناوری های به روز، سلامت و آموزش ابتدایی و بهره وری بازار کار افزایش داده، اما به گفته مجمع جهانی اقتصاد، عملکرد نه چندان مطلوب این کشور در معیارهایی چون نوآوری، سلامت کسب وکار، توسعه بازار مالی، زیرساخت ها و عرضه کالا به بازار باعث شده کانادا رتبه دو رقمی پانزدهم را داشته باشد.

در این فهرست کشورهای امارات، بلژیک، قطر، اتریش، لوکزامبورگ، فرانسه، استرالیا، ایرلند، مالزی، کره جنوبی، ایسلند، چین، عربستان سعودی، استونی و جمهوری چک در رده های شانزدهم تا سی ام قرار دارند.

برچسب ها : قاب اقتصاد
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/t8Q1EJZV
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آباد
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه