سه شنبه, ۱ خرداد(۳) ۱۴۰۳ / Tue, 21 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

کمتر از 3 ماه به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده و مبارزه انتخاباتی نامزد های ریاست  جمهوری به اوج خود رسیده است.

برنامه ها و وعده های نامزد های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، برای طرفداران آنها روی کاغذ جذاب است. صرف نظر از اینکه این وعده  وعید ها چه زمانی تحقق می یابند و آیا اصلا واقعیت دارند یا خیر، عرصه مبارزه و رقابت های انتخاباتی این نامزد ها با وجود آنها جنجالی شده است.

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوریخواه برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، در سخنرانی هایش از برنامه های خود پس از رسیدن به ریاست جمهوری بسیار صحبت کرده است. از ایده های عجیب و غریب مانند احداث دیواری در مرز مکزیک، برای جلوگیری از مهاجرت مکزیکی ها به آمریکا گرفته تا وعده کاهش گسترده

مالیات. او در صحبت های خود گفته است که اگر قدرت را در کاخ سفید به دست گیرد، مالیات بر درآمد خانوار ها که امروز بالاترین میزان آن 40درصد است، از سقف 33 درصد تجاوز نخواهد کرد. او وعده داده است که هزینه های مراقبت از فرزندان را کاهش می دهد یا مالیات بر مسکن و املاک را حذف خواهد کرد.

همچنین قرار است نرخ مالیات بیشتر کارگران آمریکایی را تا صفر درصد کاهش دهد. شرکت ها و موسسات نیز با رئیس جمهور شدن ترامپ، هدیه ویژه ای دریافت خواهند کرد. ترامپ به آنها قول داده است که مالیات بر درآمد موسسات و شرکت ها را از 33 درصد کنونی به 15 درصد کاهش خواهد داد، شبیه همان چیزی که در ایرلند در حال حاضر اجرا می شود.

جنگ تجاری

براساس یک رده بندی از بزرگ ترین تهدید ها علیه اقتصاد جهانی که کابینه پیش بینی بریتانیایی انجام داده  و در مجله اکونومیست منتشر شده (آوریل2016)، به ریاست جمهوری رسیدن ترامپ به اندازه گسترش قدرت تروریسم در دنیا، خطرناک است. یکی از ترس های منتقدان ترامپ به راه افتادن جنگ تجاری ایالات متحده آمریکا و چین و افزایش موج تروریسم در دنیاست.

ترامپ، شمشیر را از رو برای چین بسته و با این کشور وارد یک جنگ تجاری واقعی شده است. او چین را مسئول تقریبا نیمی از مشکلات اقتصادی آمریکا می داند و ادعا می کند که چین با سرقت مالکیت معنوی و فریبکاری در نرخ ارز، اقتصاد و تجارت جهانی را به خطر می اندازد. او حتی در صحبت هایش از چین را متهم کرده که کشور آمریکا را مورد تجاوز قرار داده است.

او می گوید که چین با تولید کالاهای تقلبی سعی در تصرف بازار جهانی دارد و شرکت های بزرگ و معروف دنیا برای تسخیر بازار، محصولات خود را در این کشور با نیروی کار ارزان تر و هزینه کمتر تولید می کنند. او معتقد است که چین، باعث از دست رفتن فرصت های شغلی در آمریکا می شود.

همچنین ترامپ به شدت با تجارت آزاد مخالف است و با آن مقابله می کند. بنابراین درصورتی که دونالد ترامپ به مقام ریاست جمهوری آمریکا منصوب شود، این کشور با پیمان ترانس پسیفیک (TTP)  خداحافظی خواهد کرد و برای توافق نامه تجارت آزاد آمریکای شمالی درخواست مذاکره دوباره خواهد داد.

از نقطه نظر انرژی هم، این نامزد جمهوریخواه با حذف قوانین و مقررات زیست محیطی، خواستار احیای معادنی خواهد شد که با روش های منسوخ حرارتی، زغال سنگ استخراج می کردند. علاوه بر این، ترامپ می گوید که استخراج نفت و گاز را با از سرگیری پروژه بحث برانگیز خطوط لوله کیستون بین کانادا و ایالات متحده که سال گذشته توسط اوباما رئیس جمهوری فعلی آمریکا رد شده بود، زنده خواهد کرد.

اما در میان همه وعده  های اقتصادی ترامپ، ایده کاهش مالیات بیشتر از همه بحث برانگیز است. به عقیده بسیاری از کارشناسان اقتصادی، کاهش مالیات بردرآمد، اختلاف میان طبقات جامعه را افزایش خواهد داد و علاوه بر این، این نامزد ریاست جمهوری، مشخص نکرده که تئوری او از طرح بزرگ کاهش مالیات چیست یا چگونه قرار است بودجه آن را تامین کند.

برنامه های دونالد ترامپ از نظر منتقدانش گاها سوررئال است و پیامد های نامعلومی برای سرنوشت آمریکا و جهان خواهد داشت. منتقدان او، حتی نسبت به برخی عقاید او،  تردید های جدی را مطرح می کنند.

یکی دیگر از مواردی که دنیا را از به قدرت رسیدن دونالد ترامپ نگران می کند، برنامه او برای اخراج 11 میلیون مهاجر غیر قانونی از خاک آمریکاست. او ادعا می کند که مهاجران غیر قانونی، سالانه 200 میلیارد دلار به این کشور هزینه تحمیل می کنند. فراتر از جنبه اخلاقی و انسانی این برنامه، چالش اصلی دولت آمریکا، شناسایی و تعین موقعیت جغرافیایی مهاجران غیر قانونی است که از رادار دولت خارج هستند و شناسایی آنها برای دولت هزینه بر است. از طرفی، دونالد به پشتوانه عقاید مذهب ستیزانه خود، می خواهد از ورود مسلمانان به این کشور جلوگیری کند، در حالی که این امر خلاف قانون اساسی آمریکاست.

احداث دیوار 26 میلیارد دلاری

ساخت دیوار مرزی مکزیک و آمریکا هم از برنامه های برجسته و مهم دونالد ترامپ است. بسیاری از منتقدان و مخالفان او، این ایده را بیهوده و غیر ضروری تلقی می کنند. ترامپ در نظر دارد برای جلوگیری از ورود مهاجران غیر قانونی مکزیک به خاک آمریکا، دیواری به طول بیش از 3هزارکیلومتر احداث کند.

در مقایسه با دیوار برلین،  این دیوار 154 کیلومتر طولانی تر است. کارشناسان هزینه ساخت این دیوار را 26 میلیارد دلار برآورد کرده اند که علاوه بر آن سالی 700 میلیون دلار هم هزینه نگهداری آن می شود. در حال حاضر، 21هزارنفر در مکزیک وظیفه نظارت و مراقبــت از مــــرز را به عهده دارند که سالی یک میلیارد دلار هزینه در بردارد، حال با توجه به ساخت این دیوار و افزایش نیروی انسانی برای مراقبت از آن، این هزینه افزایش خواهد یافت، بدون اینکه بازدهی اقتصادی داشته باشد.

منبع : لوموند
برچسب ها : قاب اقتصاد
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/6W7o0ZBK
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینچک صیادیدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه