شنبه, ۸ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 27 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

زخم های نقض کپی رایت بر تن صنعت موسیقی

7 سال پیش ( 1395/8/13 )
پدیدآورنده : سارا گلچین  

محصولات هنری عصر حاضر یک دشمن بزرگ دارند که همه جای دنیا مثل بختک روی سرشان افتاده است: نقض کپی رایت!

***

حتی در عصر دیجیتال هم پیدا می شوند هوادارانی که هنوز تمایل دارند موسیقی موردعلاقه خود را به صورت سی دی   بخرند و برای هر یک از آنها حاضرند بیش از 10 دلار بپردازند، اما تازگی ها دیگر تضمینی وجود ندارد که پول پرداختی از سوی موسیقی دوست هایی که سی دی   می خرند به دست تولیدکننده یا هنرمند برسد.

در تازه ترین چالش صنعت پرافت وخیز و کتک خور موسیقی، سارقان ادبی این بار به شرکت Amazon.com و سایر خرده فروشی های آنلاین هجوم برده اند. این افراد که به سادگی قانون کپی رایت را نادیده می گیرند، باسی دی  های کپی شده و غیراصل، شرکت های خرده فروشی آنلاین را هدف گرفته اند. جالب اینکه قیمت سی دی های کپی شده معمولا با نسخه اصلی شان برابری می کند و هرچه مهارت کپی کارها بیشتر می شود، تشخیص کپی از کالای اصلی سخت تر است.

یکی از شرکت های بزرگ ضبط موسیقی دراین باره گفته که در برخی بازارهای اروپایی فروش مستقیم سی دی   اصل به مشتری راکد شده است. فروش همین شرکت با استفاده از حساب کاربری اش در آمازون نیز امسال تنها به خاطر کپی کاری 17درصد کاهش داشته است.

اوایل ماه گذشته میلادی، «انجمن موسیقی مستقل آمریکا» به اعضای خود که به عنوان هنرمندان مستقل کار می کنند، درباره سرقت ادبی چینی ها هشدار داد. براین اساس چینی ها از این بازار هم نگذشته و کپی سی دی   آلبوم های موسیقی را با هزینه ای کمتر از قیمت قانونی آلبوم در جاهایی مثل آمازون می فروشند. آنها سی دی   کپی شده آلبوم هایی را می فروشند که حدود دو هفته از انتشار و عرضه آنها در بازار گذشته است.

اگرچه فروش سی دی   آثار موسیقی تنها حدود 13درصد سود شرکت های ضبط موسیقی را در نیمه نخست سال 2016 در آمریکا تشکیل می داد، اما در سطح جهانی این آمار به 40درصد سود می رسد. این یعنی 15 میلیارد از سود جهانی صنعت موسیقی در سال گذشته از فروش سی دی   به دست آمده است. بنابراین فروش آثار موسیقی در قالب سی دی   در بازارهای بزرگ موسیقی دنیا از جمله فرانسه، آلمان و ژاپن براساس اعلام فدراسیون بین المللی صنعت فونوگرافیک آمریکا قابل توجه است.

در اواخر ماه آگوست، انجمن صنعت ضبط موسیقی آمریکا (RIAA) مطالعه ای انجام داد تا به جزییات این معضل بزرگ پی ببرد. نخستین جایی که این گروه تحقیقاتی سراغش رفتند، شرکت آمازون بود. این گروه می توانستند در آمازون به داده های ارزشمندی چون تازه ترین آثار منتشرشده، پرفروش ترین ها و میزان سفارش برای سی دی آلبوم ها دسترسی پیدا کنند.

براساس این تحقیق، از کل 194 سی دی   تحویل  داده شده 44 سی دی   کپی بود. از این 44 سی دی   هم 18 حلقه، سفارش هایی بودند که از سوی خود آمازون و نه شخص سومی که حساب کاربری در این سایت دارد، فروخته شده بود.

پرفروش ترین آلبوم ها بیشتر از همه در معرض کپی کاری بودند، به طوری که از 36 آلبوم پرفروش، غیرقانونی بودن تکثیر و فروش 28 آلبوم به اثبات رسید.

برد باکلز، معاون اجرایی بخش مبارزه با تکثیر غیرمجاز انجمن صنعت ضبط موسیقی آمریکا (RIAA)  ابراز امیدواری کرد بتواند به آمازون برای رفع این مشکل کمک کند؛ مشکلی که نتایج آسیب زای آن ماه گذشته منتشر شد.

او گفت: «آمازون نباید نقش میزبان آثار غیرقانونی را بازی کند که معمولا در بازار سیاه پیدا می شوند.»

یکی از سخنگوهای آمازون دراین باره گفت: «این شرکت تحمل فروش  آثار به شکل غیرقانونی را ندارد و با مراکز رسمی و توزیع کنندگان برای شناسایی متقلبان و حذف محصولات غیرقانونی از کاتالوگ خود همکاری نزدیک دارد.»

او همچنین گفت که آمازونی ها اقدامات لازم را برای مقابله با این کار و برخورد قاطع با متقلبان انجام می دهند.

درحالی که به نظرمی رسید عصر سی دی  ها دیگر تمام شده و یک دهه است تکثیر غیرمجاز آثار هنری روی سی دی   از بین رفته، اما روند 18 ماه گذشته چیز دیگری می گوید. در یک سال و نیم گذشته اقبال مشتری ها به خرید سی دی   آثار هنری از فروشگاه های آنلاین مشکلی بزرگ آفریده است.

فرق گذشته با حالا اما این است که در گذشته سی دی  های تقلبی کاملا مشخص بود. این سی دی  ها اغلب از اصل ها قابل تشخیص بود و به راحتی کنار خیابان فروخته می شد. حالا اما تشخیص اصل و فرع در میان سی دی ها کار سخت تری شده است.

در سال های اخیر فروش سی دی به سرعت کاهش داشته است، اما با این وجود به خاطر شباهت زیاد نسخه های کپی شده با نوع اصل آنها کمتر کسی می تواند بفهمد که نسخه کپی خریده است.

در این میان کسانی که یا در کشورشان قانون کپی رایت رعایت نمی شود یا خودشان چندان اهمیتی به این قانون نمی دهند، به راحتی از این آب گل آلود ماهی می گیرند و حق صاحب اثر را ضایع می کنند.

قانون کپی رایت که برای حفاظت از صاحبان آثار در بخش فرهنگ و هنر ایجاد شده، مجموعه ای از حقوق انحصاری است که به ناشر یا پدید آورنده یک اثر اصل و منحصربه فرد تعلق می گیرد. این قانون در بسیاری از کشورها وجود دارد و کسانی که از آن تخطی کنند با مجازات های سنگینی مواجه می شوند.

درهرحال یکی از بزرگ ترین بازارهای هنری جهان از عدم رعایت یا دور زدن قانون کپی رایت صدمه می بیند، بازار خوش صدای موسیقی است؛ بازاری که هم از تقلب کپی کارها ضربه می خورد و هم از عدم آگاهی یا سادگی برخی مشتری ها.

برچسب ها : قاب اقتصاد
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/lQ9etXsS
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطی
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه