پنجشنبه, ۳۰ فروردین(۱) ۱۴۰۳ / Thu, 18 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

زشت، بدبو، آلوده

7 سال پیش ( 1395/8/20 )
پدیدآورنده : سارا گلچین  

***یک تحقیق تازه منتشر شده که در آن زباله سازترین شهرهای دنیا مشخص شده اند در این تحقیق نیویورک با فاصله در صدر قرار دارد***

***

شهر نیویورک امسال تابستان سختی را سپری کرد. دمای هوا در این شهر بالا بود و بوی زباله های گندیده و رهاشده در این سو و آن سوی شهر دست به دست هم دادند تابستان نیویورک، امسال از هر سالی بدتر باشد. کسی در نیویورک پیدا نمی شد که زباله های انباشته شده در پیاده روها را جمع آوری کرده و به جایی در خارج از شهر منتقل کند.

بنابراین تعجبی ندارد که طبق گزارش Proceedings of the National Academy of Sciences یا PNAS، نیویورک زباله سازترین شهر دنیا باشد. این حجم از زباله در نیویورک یعنی این شهر بیشترین انرژی، معادل یک نفتکش در هر یک روز ونیم را مصرف می کند. بنابراین نیویورک مستعد تولید بیشترین زباله در جهان می شود. این شهر اکنون هر سال 33میلیون تن زباله تولید می کند و بیشترین مصرف آب را دارد.

در میان شهرهای بزرگ دنیا پس از نیویورک، مکزیکوسیتی، دومین تولیدکننده بزرگ زباله در جهان است. در این شهر هر سال 12 میلیون تن زباله تولید می شود. تولید زباله تاحد زیادی تابع ثروت نسبی است. این شهرها جمعیتی تقریباً برابر دارند.

نیویورک 20میلیون نفر جمعیت دارد و مکزیکوسیتی 21میلیون نفر، اما سرانه تولید ناخالص ملی در آمریکا سه برابر مکزیک است، ولی در جایی مثل مکزیک تولید زباله چیزی فراتر از یک مشکل در زندگی است. در نیویورک دست کم سطل زباله هایی هست که کار ماشین های حمل زباله را برای پاکسازی شهر راحت تر می کنند.

در سال 2011 مکزیکوسیتی بزرگ ترین منطقه تخلیه زباله در این کشور را بست. این باعث شد زباله ها یا سر از یک منطقه غیرقانونی برای انباشت درآورند یا در خیابان ها رها شوند. نبود یک سیاست و استراتژی جامع برای جمع آوری پسماندهای شهری مشکل مکزیک را بزرگ تر کرده است. البته به نظرمی رسد اخیراً بوی امید بیشتر از بوی زباله به مشام می رسد. ابتکارات خوبی در چرخه جمع آوری و نابودی زباله ها در این شهر انجام شده است. یکی از این ابتکارها به مردم اجازه می دهد که در برابر دادن مواد بازیافتی کوپن هایی بگیرند که با آن میوه و سبزی تازه بخرند.

سومین کلانشهر تولیدکننده زباله توکیو است. جمعیت توکیو که بزرگ تر از مکزیکوسیتی است، 50درصد بیشتر است، اما کمی کمتر از این شهر زباله تولید می کند. ژاپن به شدت آلوده است و بنابراین مثل کشورهای آمریکا و چین جای زیادی برای انباشت و دفن زباله ها ندارد. ژاپنی ها که استاد ساختن چیزهای بی ربط از چیزهای بی ربط دیگر هستند، برنامه بازیافت به شدت جدی دارند تا بتوانند زباله ها را کم کنند. بنابراین توکیو که تلاش می کند شهر بدون زباله باشد در میان شهرهای دیگر استثنا است و زباله یک بحران بزرگ یا مشکل جدی به شمار نمی آید.

پس چطور می شود که توکیو رده سوم زباله سازترین شهرهای دنیا را به خود اختصاص می دهد؟ یک ترفند خاص برای سنجش میزان تولید زباله وجود دارد: زباله محصول جانبی مصرف است و تعیین کننده میزان مصرف، درآمد است. چند قانون کلی برای سطح مصرف وجود دارد.

الکس کوواک، پژوهشگر مؤسسه منابع جهانی می گوید: «هرچه درآمد افزایش یابد، مردم درکل سراغ الگوهای مصرف بیشتری می روند.» مؤسسه منابع جهانی یک سازمان تحقیقاتی بین المللی درباره محیط زیست است. به گفته این پژوهشگر هرچه یک منطقه ثروتمندتر باشد، میزان تولید زباله و دورریزش نیز بیشتر است.

در این فهرست پس از نیویورک، مکزیکوسیتی و توکیو شهرهای بمبئی، استانبول، جاکارتا  و قاهره قرار دارند. نرخ تولید زباله در هر شهر تقریباً از الگوی همان کشور پیروی می کند. براساس مطالعات سال 2012 بانک جهانی، جدیدترین آمار در این زمینه تا به امروز، نیوزیلند در میان کشورهای توسعه یافته بیشترین زباله را تولید می کند. هر نیوزیلندی 68/3 کیلوگرم در روز زباله تولید می کند. بعد از این کشور قاره اقیانوسیه، ایرلند، نروژ، سوییس و آمریکا قرار دارند. اما داده های مربوط به کشورهای کوچک تر به خاطر عدم توجه به بازیافت دقیق و صحیح نیست.

برای مثال در میان توسعه یافته ها نروژ نرخ بالای بازیافت را دارد و اسلو، بزگترین شهر این کشور، در سال های اخیر در کاهش میزان تولید زباله موفق عمل کرده است. ایرلند اما نرخ پایینی برای بازیافت نسبت به سایر همتایان اروپای غربی اش دارد. دوبلین یکی از پرمصرف ترین شهرهای اروپاست، اما هنوز هم به گرد پای رقبای آمریکایی و استرالیایی اش نمی رسد چون در این کشورها دوبرابر ایرلند گاز گلخانه ای تولید می شود.

آمریکا بزرگ ترین تولیدکننده زباله در دنیاست. این کشور هر روز 624 هزار و 700 تن زباله تولید می کند که به ازای هر نفر 58/2 کیلوگرم می شود. این رقم بسیار چشمگیرتر از بسیاری از کشورهای ثروتمند دنیا مثل ژاپن با 7/1 کیلوگرم به ازای هر نفر، بریتانیا با 79/1 کیلوگرم به ازای هر نفر و فرانسه با 92/1 کیلوگرم به ازای هر نفر است.

براساس یک مطالعه که شرکتNalgene، تولیدکننده بطری آب، در سال 2010 انجام داد، در میان 25شهر بزرگ آمریکا، شهرهای هیوستون، کلیولند، آتلانتا، تامپا و ایندیاناپولیس از همه پرمصرف ترند. این تحقیق با استفاده از روش خوداظهاری درباره رفتارهایی مثل استفاده از وسائل حمل ونقل عمومی، بازیافت و صرفه جویی در مصرف برق تهیه شد.

در کل، بدون داشتن زیرساخت برای جمع آوری، زباله ها باعث مسدود شدن رودخانه ها، کانال ها و خیابان ها می شوند و نتیجه این مسدود شدن شهر را آلوده، آشفته و زشت خواهد کرد.

منبع : گاردین
برچسب ها : قاب اقتصاد
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/tK6Oodyl
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاردستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورتقویم رومیزیقیمت ورق گالوانیزهخرید قسطیتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرام
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه