پنجشنبه, ۲۷ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Thu, 16 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

هوشمند شدن اجسام و لوازم خانه چند سالی است که به یکی از جذاب ترین موضوعات دنیای فناوری تبدیل شده است. یکی از بخش های مهم هوشمند سازی اشیا، امکان اتصال اجسام به شبکه جهانی است که به اینترنت اشیا  (IOT) شهرت دارد.

براساس پیش بینی ها بازار اینترنت اشیا تا سال ۲۰۲۰ از مرز ۸ تریلیون دلار فراتر خواهد رفت و تعداد ابزارها و دستگاه‏ های متصل به این فناوری نیز از ۱۵ میلیارد به ۵۰ میلیارد افزایش خواهد یافت. همچنین پیش‏ بینی می شود افزایش بازدهی نیروی کار نیز 1/2 تریلیون دلار نقدینگی را وارد بازار کند.

شاید به همین دلیل است که بسیاری از کشورها در حال توسعه زیرساخت های خود برای میزبانی از این فناوری هستند. کشور ما هم چند سالی است که در حال توسعه زیرساخت های خود برای استقبال از عصر اینترنت اشیا است و بنا بر گفته مسئولان، پروژه ای در دست اجرا است که آدرس های اینترنتی (IP) را از نسل چهارم به نسل ششم منتقل خواهد کرد که در این نسل می توان دستگاه های بیشتری را به اینترنت متصل کرد.

بهرام رادمرد، کارشناس شبکه های رایانه ای درباره زیرساخت های مورد نیاز برای استفاده از فناوری IOT به  «فرصت امروز» گفت: مهم ترین زیرساخت برای استفاده از این فناوری، امکان متصل کردن اشیا به اینترنت است که شرکت های بزرگ فناوری در محصولات جدید خود این قابلیت را فراهم کرده اند، به طوری که این روز ها می بینیم شرکت بزرگی مثل مایکروسافت ساعت ها و دستبند های هوشمندی را روانه بازار کرده  که می تواند از طریق اینترنت اطلاعات مورد نیاز سلامت کاربران را دریافت و به پزشکان مورد نظر ارسال کند. 

وی افزود: البته این بخش کوچکی از فناوری IOT است و در آینده شاهد تحولات گسترده ای در این بخش خواهیم بود.

رادمرد ادامه داد: مهاجرت به نسل ششم آدرس های عددی  (IPV6) مهم ترین بخش برای استقبال از اینترنت اشیا است که در آن امکان برقراری ارتباطات دستگاه های بسیار زیادی به اینترنت میسر می شود.

این کارشناس در پاسخ به این سوال که چرا مهاجرت به IPV6 اهمیت زیادی دارد؟ گفت: هر دستگاهی برای اتصال به اینترنت دارای یک شناسه منحصر به فرد است که در هیچ جای جهان مشابهی ندارد و این باعث می شود تا برای متصل شدن همه رایانه ها، تبلت ها و تلفن های همراه به اینترنت، شناسه های اینترنتی زیادی در جهان به وجود آید.

وی افزود: از طرف دیگر شناسه های اینترنت ظرفیت محدودی دارند که اکنون این ظرفیت رو به اتمام است و با اتصال دستگاه های بیشتر به اینترنت این ظرفیت با سرعت بیشتری تکمیل می شود.

رادمرد ادامه داد: در IPV6 ظرفیت آدرس های اینترنتی چندین برابر شده است که می تواند باعث شود تا علاوه بر تلفن های هوشمند و رایانه ها، سایر اشیا های هوشمند را نیز به اینترنت متصل کرد و به این دلیل است که استفاده از نسل ششم آدرس های عددی اهمیت زیادی دارد.

  به گفته این کارشناس، زیرساخت های دیگری مثل سرعت اینترنت و افزایش پهنای باند نیز اهمیت زیادی در استفاده از فناوری IOT دارد که باید این موضوع نیز مورد توجه مسئولان قرار گیرد. 

وی درباره اهمیت توسعه اینترنت اشیا گفت: در آینده نه چندان دور از خودرو  گرفته تا درخت ها، همه و همه به اینترنت دسترسی پیدا خواهند کرد و این می تواند امنیت و ثبات بیشتری به زندگی بشر دهد.

ارتباط با نویسنده:m.momtazpour@forsatnet.ir

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/vrWHK6eO
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگان
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه