سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Tue, 14 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز
تشکیل 4 کمیته برای توسعه حوزه سلامت

سرویس‌های الکترونیکی، خدمات پزشکی را بهبود می‌بخشد؟

8 سال پیش ( 1394/4/8 )
پدیدآورنده : محمد ممتازپور  

گسترش روزافزون تکنولوژی و دنیای فناوری اکثر بخش‌ها را تحت نفوذ خود قرار داده است و متخصصان تمامی حوزه‌ها از ict گرفته تا کشاورزی و دامپروری سعی در استفاده بیشتر از دستگاه‌های هوشمند و سایر روش‌های فناوری دارند. یکی از بخش‌هایی که تکنولوژی توانسته با ورود به آن در سراسر جهان تاثیرات زیادی را اعمال کند، حوزه پزشکی و سلامت است. درکشور ما هم دنیای فناوری توانسته خدمات زیادی را طی سال‌های گذشته به مردم ارائه دهد و دولت یازدهم هم که کارنامه خوبی در حوزه سلامت از خود به جای گذاشته، سعی در استفاده هرچه بیشتر از تکنولوژی در این حوزه داشته است.

دوروز پیش وزیر بهداشت از تشکیل چهار کمیته مستقل به منظور توسعه خدمات الکترونیکی حوزه سلامت خبر داد و گفت: بدون در اختیار داشتن فناوری اطلاعات به اهداف‌مان دست نخواهیم یافت و استفاده از تکنولوژی‌های روز به‌طور حتم نظارت و کنترل بر نظام سلامت را دقیق‌تر خواهد کرد. حسن قاضی‌زاده هاشمی کنترل و نظارت دقیق و هوشمندانه بیمه‌ها، پرداخت هــزینـه‌هــا، دستمــزدهــا و همچنین دارو و تجهیزات پزشکی را از مهم‌ترین نتایج ورود فناوری اطلاعات و ارتباطات به بخش نظام پزشکی و سلامت کشور عنوان کرد.

5754756محمدعلی بخارایی، پزشک و کارشناس موادغذایی درباره نقش فناوری در علم پزشکی به «فرصت امروز» گفت: دنیای ارتباطات نقش بسیار ارزشمندی در توسعه پزشکی داشته است به‌طوری‌که امروزه می‌بینیم با گسترش فناوری حتی جراحی‌های بسیار حساس هم از راه دور به‌وسیله روبات‌ها انجام می‌شود. وی افــزود: عــلاوه بـر پیشرفت‌های بزرگی که به لطف تکنولوژی در علم پزشکی اتفاق افتاده است گسترش فناوری در جامعه باعث شده تا مردم هم از اطلاعات پزشکی خوبی برخوردار باشند به‌طوری‌که در چند سال گذشته شاهد آن بودیم که سطح علمی مردم در حوزه پزشکی بسیار ارتقا یافته است و به‌عنوان مثال نسل جوان می‌دانند چه غذاهایی برای آنها مفید است و باید از آنها بیشتر تغدیه کنند.

این پزشک با اشاره به رشد روزافزون تلفن‌های هوشمند در جامعه گفت: این روز‌ها شاهد طراحی اپلیکیشن‌هایی هستیم که می‌توانند اطلاعات و وضعیت سلامت بدن انسان را از طریق تلفن همراه به‌دست بیاورند و آن را در اختیار فرد یا حتی پزشک او قرار دهند که اگر این پروژه گسترش بیشتری بیابد تحول عظیمی در بحث سلامت رخ می‌دهد. وی افزود: طبق پیش‌بینی‌ها در آینده دیگر برای امراض ساده بیماران راهی درمانگاه‌ها و بیمارستان‌ها نمی‌شوند و از خانه خود دستورات پزشک را دریافت می‌کنند و اطلاعات وضعیت سلامت بدن خود را در اختیار پزشکان قرار می‌دهند.

بخارایی ادامه داد: ساخت اعضای مصنوعی بدن هم که این روزها توسعه فراوانی داشته است همه به لطف پیشرفت تکنولوژی بوده و هرگز بدون علم پزشکی به پیشرفت‌های فعلی دست نمی‌یافت. این کارشناس مواد غدایی اظهار کرد: خوشبختانه در کشور ما هم پیشرفت‌های خوبی در این زمینه به وقوع پیوسته است و مسئولان مربوطه تلاش زیادی در آمیختن علم پزشکی با دنیای فناوری داشته‌اند که تا به حال نتایج خوبی هم داشته است. وی درباره کمیته‌های مستقل که قرار است به منظور توسعه خدمات الکترونیکی تشکیل شوند گفت: هنوز اطلاعات دقیقی از نحوه شکل‌گیری این کمیته‌ها منتشر نشده است ولی می‌توان آن را به فال نیک گرفت و امیدوار بود که تاثیرات خوبی در بهبود خدمات‌دهی به مردم داشته باشد.بخارایی افزود: مهم‌ترین نقشی که این کمیته‌ها می‌توانند بر حوزه سلامت کشور داشته باشند افزایش نظارت بر خدمات پزشکی و کاهش سوءاستفاده از برخی بیماران است و علاوه بر آن تجهیزات پزشکی که بعضا از مبادی غیر‌قانونی تامین می‌شوند تحت تاثیر این کمیته‌ها قرار خواهند گرفت. 

روزبه متقیان، کارشناس فناوری اطلاعات درگفت‌وگو با «فرصت امروز» با اشاره به تاثیر فناوری در ارائه خدمات پزشکی به بیماران کشور اظهار کرد: در ایران هم مانند بیشتر کشور‌ها رشد روزافزون تکنولوژی توانسته تاثیر مستقیمی بر خدمات پزشکی داشته باشد به‌طوری‌که شاهد آن هستیم که رفته‌رفته حتی گرفتن وقت برای معاینه هم از طریق اینترنت عملی می‌شود. وی افزود: اما زیرساخت‌های فرسوده کشور ما می‌تواند مانع بزرگی برای توسعه خدمات پزشکی از طریق فناوری باشد که باید تدابیر مناسبی برای آن اندیشید.

متقیان ایجاد کمیته‌هایی که قرار است به منظور توسعه خدمات الکترونیکی تشکیل شوند را امری ضروری دانست و گفت: امیدواریم ایجاد این تشکل‌ها بتواند تاثیرات خوبی روی ارائه خدمات پزشکی داشته باشد و فرآیند مراجعه به پزشکان را در درجه اول برای مردم نقاط روستایی تسهیل کند. وی اظهارکرد: مهم‌ترین تاثیری که فناوری می‌تواند در خدمات پزشکی داشته باشد این است که مردم مناطق دور افتاده می‌توانند به‌راحتی با پزشک خود از طریق اینترنت در ارتباط باشند که متاسفانه به دلیل نبود زیرساخت‌های مناسب در مناطق روستایی هنوز این امکان وجود ندارد.

این کارشناس با اشاره به گسترش سواد رسانه‌ای در کشور گفت: ایران جمعیت جوانی دارد که این جوانان بــه‌راحتـی مـی‌تـوانند با تکنولوژی آمیخته شوند و اطلاعات مورد نیاز خود را از این طریق دریافت کنند و اگر کمی فرهنگ‌سازی از سوی مسئولان انجام شود یقینا در چند سال آینده که میانگین سنی جمعیت رو به پیری می‌گذارد این فرهنگ‌سازی‌ها جوابگوی نیاز‌های جامعه در حوزه سلامت و سایر بخش‌ها خواهد بود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/lz9u8jiU
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگان
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه