دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Mon, 20 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

سهم محدود برزیل از المپیک

7 سال پیش ( 1395/6/8 )
پدیدآورنده : گلنوش محب علی  

با پایان یافتن رقابت های المپیک، دو سال پس از جام جهانی 2014، برزیل برگی از صفحه تاریخ خود را ورق زد و قدرت و توانایی خود را در سازماندهی رویداد های جهانی با وجود بحران های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی نشان داد. رقابت های المپیک ریو، با 60 درصد هزینه بخش خصوصی، نسبتا ارزان تمام شد.

بیشتر از اینکه برزیل از این رویداد های بزرگ سود ببرد، مورد انتقاد قرار گرفت. به عقیده بسیاری از کشور های شرکت کننده و کارشناسان، با هدف کاهش هزینه ها، سطح برگزاری این رقابت ها پایین بود. اما اگر خوش بین باشیم، از جهاتی هم به سود شهروندان این کشور تمام شد. به این ترتیب که حتی مناطق محروم و روستا های برزیل هم از تاثیر تدارکات و سازماندهی های دائمی، مانند خطوط حمل و نقل عمومی حتی بعد از به پایان رسیدن رقابت ها بهره مند می شوند.

رقابت های المپیک گرچه سود و دستاورد اقتصادی برای برزیل نداشت، اما یک میراث غیر قابل انکار برای این کشور است. برگزاری این رقابت  و جام جهانی دو سال گذشته در برزیل، اگرچه مشکلات اقتصادی این کشور را حل نکردند، اما دست کم به عنوان یک کاتالیزور در توسعه زیرساخت های کشور عمل کردند. به خصوص در بخش های حمل و نقل،  ساخت و ساز، ارتباطات و... آمار ها نشان می دهد دسترسی کشور به حمل و نقل عمومی نسبت به سال 2009 که 17 درصد بود، امسال به 63 درصد افزایش یافته  است.

به علاوه اینکه برزیل، با برگزاری این دو رویداد، ظرفیت های گردشگری خود را به طرز چشمگیری افزایش داده است. آماده سازی برزیل برای برگزاری این رقابت ها، طی سال های اخیر شغل های زیادی در این کشور ایجاد کرد، هرچند پس از به پایان رسیدن آنها، دوباره بسیاری از افراد بیکار می شوند و نرخ بیکاری افزایش می یابد.

خوش بینی برگزار کنندگان و موانع موجود

بانک Bradesco به عنوان یکی از تامین کنندگان هزینه های المپیک از بخش خصوصی است. شریک بازی های المپیک ریو 2016، بانک Bradesco، اکنون دومین بانک بزرگ کشور برزیل است. کارشناس ارشد اقتصادی این بانک، در گفت  وگویی با یکی از نشریات برزیل درباره سود برزیل از بازی های المپیک صحبت کرد. به عقیده او با وجود بی ثباتی های سیاسی که به عنوان بدترین بحران سال های اخیر برزیل شمرده می شود، باید به دستاورد های اقتصادی بازی های المپیک خوش بین بود. برگزاری بازی های جام جهانی فوتبال سال 2014 و امسال هم رقابت های المپیک، چه دستاورد اقتصادی برای برزیل داشته است؟

از نظر کارشناسان اقتصادی، برگزاری  بازی های جام جهانی فوتبال از نظر سازماندهی بک موفقیت برای برزیل محسوب شد، اما از نظر هزینه  یک فاجعه بود. آن هم به این دلیل که هزینه های برگزاری آن بدون اینکه بازگشت قابل توجهی داشته باشد، از جیب مردم تامین شد.

بودجه رقابت های المپیک ریو هم از منابع خصوصی تامین شد و به سهم خود بسیار کم هزینه بود. حتی به گفته برخی ها هزینه برگزاری آن از المپیک کم هزینه لندن هم کمتر بود.

اگر به بعد دیگر قضیه برگزاری المپیک در برزیل نگاه کنیم، متوجه می شویم که این کشور با وجود تمام مشکلاتی که داشت، بسیار خوب از پس سازماندهی این رویداد بزرگ و مهم برآمد. برزیل با جسارت نشان داد که در برگزاری یک رویداد منظم تواناست. این مدیریت خوب برزیل در برگزاری بازی های المپیک، برای خارجی ها یک امتیاز مثبت شناخته شد و کارشناسان اقتصادی امیدوارند که این تغییر دیدگاه کشور های دیگر نقطه عطفی برای اقتصاد برزیل باشد. نظم در برگزاری بازی های المپیک، می تواند به سرمایه گذاران دنیا این پیام را برساند که برزیل فرصت خوبی برای سرمایه گذاری در یک کشور نوظهور است.

با وجود اینکه  گذار سیاسی برزیل همزمان با برگزاری رقابت های المپیک در این کشور رخ داد، اما همه چیز تحت کنترل بود. به علاوه، برخلاف افزایش بیکاری در برزیل،  شاخص های دیگر اقتصادی، از اعتماد به نفس این کشور خبر می دهند.

شریک برگزاری بازی های المپیک، بانک Bradesco  می گوید: «ایجاد ثبات در هزینه های عمومی برزیل غیر ممکن است، چرا که برزیل در طول تاریخ و تاکنون هیچ نظم و انضباطی در هزینه ها و بودجه ها نداشته است. اکنون زمان اصلاحات فرا رسیده است.

اصلاحات ساختاری هزینه و بودجه برای برزیل، طرحی است که از نظر زمانی طولانی و غیر قابل پیش بینی است اما در عین حال کاملا ضروری است. برزیل باید با اجرای طرح های مختلفی مانند طرح تامین اجتماعی قدم در راه اصلاحات بگذارد. این نکته را هم مدنظر داشته باشیم که تولید ناخالص داخلی برزیل، که یک کشور نوظهور و جوان است، به اندازه ژاپن است که میانگین سنی شان به مراتب از برزیل بیشتر است.»

او در پاسخ به این سوال که آیا باید نقش دولت در فعالیت های اقتصادی کمتر شود؟ می گوید: «امروزه، اقتصاد برزیل بسته ترین اقتصاد در بین 40 کشور توسعه یافته دنیاست. به نظر من، وجود یک تجارت باز و آزاد در برزیل، حیاتی است. برزیل به یک برنامه جامع خصوصی سازی نیاز دارد که این با اتحاد با آرژانتین به وقوع می پیوندد. امروز، مشکل اصلی بخش های اقتصادی برزیل، اختلاف بخش خودروسازی و مجموع بخش های دیگر است که تاکنون رفع نشده  است.»

منبع : BFM tv
برچسب ها : دریچه قاب اقتصاد
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/Pfx0S2ko
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینچک صیادیدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه