شنبه, ۲۲ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 11 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

سیستم  سلامت و بهداشت بسیاری از کشور ها در 30 سال گذشته با چالش روبه رو بوده است و مهم ترین عامل آن توزیع و انتقال بیماری ها و پیر شدن جمعیت است. برای اشاره به اهمیت سیستم سلامت و بهداشت در جهان، سازمان توسعه و همکاری اقتصادی برآورد می کند که سهم هزینه های بخش سلامت در تولید ناخالص داخلی جهانی از 6 درصد کنونی به 14 درصد در سال 2060 خواهد رسید.

گزارش سازمان همکاری و توسعه اقتصادی نشان می دهد که نظام سلامت و بهداشت در فرانسه، دیگر بهترین سیستم در دنیا نیست. سال 2000، سازمان بهداشت جهانی (WHO)،  فرانسه را به عنوان دارنده بهترین سیستم مراقبت های بهداشتی در دنیا معرفی کرد.

سال 2013 نیز سازمان توسعه و همکاری اقتصادی در گزارش خود با اشاره به اینکه پایداری سیستم با کاهش جمعیت پزشکی تهدید می شود، اعلام کرد که هنوز نظام سلامت در فرانسه کارآمد و مؤثر است. سال 2015 نیز، براساس رده بندی نشریه بلومبرگ، فرانسه از نظر مؤثرترین سیستم بهداشت و سلامت، با در نظر گرفتن شاخص امید به زندگی، هزینه های اجتماعی درمان سرانه در کشور به نسبت تولید ناخالص داخلی،  در رتبه هشتم قرار گرفت.

اما امروز،  با گذشت بیش از 15 سال از معرفی فرانسه به عنوان بهترین نظام سلامت و بهداشت در دنیا، سازمان توسعه و همکاری اقتصادی با انتشار چشم  انداز سلامت سال 2015، درباره کیفیت سیستم سلامت و بهداشت فرانسه هشدار داد.

براساس آخرین ارزیابی و گزارش صندوق بین المللی کشور های مشترک المنافع، کشور فرانسه از نظر تخصیص درصد تولید ناخالص داخلی به بخش بهداشت و درمان رتبه یازدهم است. در حال حاضر هزینه های بهداشتی و درمانی، از 70 تا 100 درصد در این کشور تحت پوشش دولت هستند.

در میان کشور های عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی، فرانسه از نظر پوشش هزینه های سلامت و بهداشت بدترین وضعیت را دارد. رئیس بخش سلامت این سازمان می گوید: «با وجود تلاش های غیر قابل انکار زیادی که در راستای بهبود دسترسی به مراقبت و درمان و افزایش نفوذ و پوشش بیمه تکمیلی در فرانسه صورت گرفته است، این کشور هنوز وضعیت قابل قبولی در این زمینه ندارد.» در فرانسه، 11 درصد از تولید ناخالص داخلی به بخش سلامت،  بهداشت و درمان اختصاص می یابد (در میان کشور های عضو سازمان توسعه وهمکاری اقتصادی متوسط این رقم 8.9 درصد است) و هزینه های درمانی تا 80 درصد تحت شرایط از سوی دولت پرداخت می شوند.

خود فرانسوی ها در دفاع از سیستم سلامت و بهداشت خود می گویند که تنها میزان مرگ و میر آنها در حملات قلبی، بد تر از متوسط سازمان توسعه و همکاری اقتصادی است. آنها معتقدند که تعداد پزشکان باتجربه و مسن آنها از سایر کشور ها خیلی هم کمتر نیست.

در مقایسه با آلمان که به ازای هر 1000 شهروند، 4.1 پزشک وجود دارد، (ایتالیا 3.9 ، اسپانیا 3.8، دانمارک 3.6) فرانسه به ازای هر 1000 نفر 3.3 پزشک دارد. همچنین شاخص امید به زندگی در فرانسه شمع امید این کشور است که در میان سایر کشور ها نسبتا جایگاه خوبی دارد و در رتبه 5 است. امید به زندگی برای زنان در این کشور به طور متوسط 82.3 سال و برای مردان 80.5 است و از سال 1970 تاکنون، 10 سال افزایش داشته است، درحالی که به عنوان مثال در آلمان، امید به زندگی 80.9 است.

به علاوه به طور متوسط 1.4 درصد از مخارج هر خانواده فرانسوی به بخش سلامت و بهداشت اختصاص دارد و این میزان دو برابر متوسط کشور های عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی است. از طرفی، گزارش اخیر سازمان توسعه و همکاری اقتصادی از چشم انداز سلامت و درمان 2015،  نشان می دهد که نیاز های پزشکی 23 درصد از مردم فرانسه که درآمد بالایی ندارند به دلیل هزینه های زیاد، بدون پاسخ مانده است.

سرمایه گذاری اندک در پیشگیری از نقاط ضعف اصلی سیستم سلامت و بهداشت کشور فرانسه است.

فرانسیسکا کولومبو، رئیس بخش سلامت سازمان توسعه و همکاری اقتصادی درباره سیاه چاله های بهداشت و درمان هشدار می دهد و گسترش و شیوع بیماری های مزمن را یکی از آنها می داند. فرانسه همیشه از نظر شیوع مصرف سیگار و الکل عملکرد بدی داشته است. 24 درصد از افراد بالای 15 سال  (در مقابل 20 درصد جهانی) سیگاری هستند.

بیماری چاقی نیز در این کشور در حال شیوع است. تعداد افراد بزرگسالی که اضافه وزن دارند و به بیماری چاقی مبتلا هستند، از سایر کشور ها بیشتر است و این تعداد در حال افزایش است. در سال 2012، از هفت فرد بزرگسال و در سال 2000 از هر 9 نفر، یک نفر در این کشور به چاقی مبتلا بودند.

یکی دیگر از نقاط ضعف این کشور در سیستم سلامت و بهداشت، مصرف بالای دارو های آنتی بیوتیک است. این کشور، سومین کشور از نظر مصرف این نوع داروهاست. درمجموع، فرانسه تنها 2 درصد از بودجه سلامت و درمان خود را به مقوله پیشگیری اختصاص می دهد که کفایت نمی کند. این در حالی است که متوسط جهانی این تخصیص 3 درصد است.

منبع : sudouest
برچسب ها : قاب اقتصاد
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/FtGY5W3g
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینتور استانبولآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه