پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Thu, 9 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

سیلیکون ولی قلب اقتصاد کالیفرنیاست؛ ایالتی در آمریکا که بعد از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری کمی متفاوت تر بود. کالیفرنیایی ها حالا با راه انداختن Calexit خواهان جدا شدن از آمریکا و به عبارت دیگر مستقل شدن هستند.

از سویی چهره های نامدار قطب تکنولوژی دنیا وقتی صبح چهارشنبه نهم نوامبر از خواب بیدار شدند، روز تاریکی را پیش روی خود دیدند؛ روزی که در آن به یکباره تمامی امیدهای سیلیکون ولی برای چشم انداز روشن آینده اش تیره و تار شد.

در صنعت تکنولوژی، واکنش به رئیس جمهور شدن ترامپ چیزی فراتر از ترس بود. این حس در میان قدرت های سیلیکون ولی به وجود آمده بود که صنعت تکنولوژی در زمینه ترس ها و انگیزه های مردم برای استفاده از محصولات سیلیکون ولی یک چیز اساسی را از دست داده و پیش بینی غلط درباره این صنعت جهان را با هزینه های زیادی مواجه خواهد کرد.

شروین پیشه ور، سرمایه گذار شرکت Sherpa Capital یکی از بزرگان سیلیکون ولی بود که به شدت از رئیس جمهور شدن هیلاری کلینتون حمایت می کرد.

او پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات، گفت: «وحشتناک است. وحشتناک است. ما آنقدرها که باید تلاش نکردیم. ما آدم های ازخودراضی زیادی در صنعت تکنولوژی داشتیم که دست روی دست گذاشتند و در انتخابات مشارکت نکردند و حالا ما این کابوس را داریم.»

سایر بزرگان سیلیکون ولی اما مختصر و مفید حس و حال شان را بیان کرده اند. استوارت باترفلاید، یکی از بنیانگذاران شرکت خدمات پیام رسان Slack به گفتن همین یک جمله بسنده کرد: «قلبم شکست.»

برای بعضی ها هم برنده شدن ترامپ یعنی روابط میان صنعت تکنولوژی و دولت قطعا دستخوش تحولات اساسی خواهد شد.

در طول سال های ریاست جمهوری اوباما، سلیکون ولی موتور اقتصادی و اجتماعی قرن تازه دیجیتال شد. گوشی های هوشمند و شبکه های اجتماعی اهمیت زیادی در کسب وکارهای مختلف در حوزه های گوناگون از جمله نفت و خودرو پیدا کردند و شرکت هایی مثل آمازون، اپل، فیس بوک، گوگل و مایکروسافت به شرکت هایی عظیم و ارزشمند روی کره زمین تبدیل شدند.

آقای اوباما در دوره کاندیداتوری خود برای ریاست جمهوری استفاده مناسبی از شبکه های اجتماعی کرد و دولتش نیز از همه لحاظ تسلیم دنیای تکنولوژی شد، طوری که معاونانش موقعیت خود را به خاطر هماهنگ نبودن با دنیای فناوری از دست دادند.

برنده شدن ترامپ از نظر سیلیکون ولی یعنی خداحافظی با موقعیت قبلی. رئیس جمهور آینده در طول مبارزات تمام نشدنی خود که سرانجام به پیروزی ختم شد، حرف زیادی برای بزرگان تکنولوژی نداشت.

ترامپ قول داد که فعالیت های آنتی تراست را علیه آمازون انجام دهد، بارها قسم خورد که اپل را مجبور به تولید کالاهایش در داخل آمریکا خواهد کرد. او همچنین در کش وقوس های مربوط به جریان باز کردن قفل گوشی آیفون مهاجم سن برناندینو خواستار بایکوت اپل شده بود.

کریس ساکا، یکی از سرمایه دارهای بزرگ و سرمایه گذار توییتر در واکنش به رئیس جمهور شدن ترامپ یک جمله از ابراهام لینکلن نوشت و آن اینکه: «آمریکا هرگز از بیرون نابود نخواهد شد. چون این ماییم که خود را نابود خواهیم کرد.»

این جمله نشان می دهد که از نظر ساکا حالا یک نفر از داخل آمریکا آمده تا کشور را نابود کند.

از سویی وقتی به مشکلات اقتصادی توجه کنیم به این نتیجه می رسیم که برخلاف معجزه های اقتصادی قبلی که باعث اشتغال زایی فراوان می شدند، رونق صنعت تکنولوژی اصلا چنین نتیجه ای به دنبال نداشت. ثروت تولیدشده در این صنعت در سال های عصر دیجیتال به دست پنج شرکت بزرگ تکنولوژی تولید شده است. شرکت هایی که ترامپ تحت عنوان «نخبگان جهانی» در مبارزات انتخاباتی خود علیه آنها موضع می گرفت.

جان  لی لی، یکی از شرکای شرکت سرمایه گذاری Greylock Partners دراین باره می گوید: «ما باید نحوه ارتباط بیشتر آمریکایی ها با موتور اقتصادی تکنولوژی را ترسیم کنیم.»

روز چهارشنبه هفته گذشته وقتی نتایج اعلام شد، بخش بزرگی از سیلیکون ولی نگران این بودند که ارتباط خود با کسانی را از دست دهند که به ترامپ رأی داده اند.

آرون لویس، مدیر اجرایی شرکت Box، یک شرکت ذخیره اسناد آنلاین، پیشنهاد کرد که صنعت تکنولوژی سیاست های خاص خود را بهبود بخشد.

او گفت: «برای تغییر وضعیت کسب وکارهای مبتنی بر تکنولوژی و تبدیل آن به اقتصاد نوآور نیاز است همه آنچه را سال ها در موردش صحبت می کردیم عملی کنیم. از جمله در آموزش، حق ثبت اختراع و مهاجرت اصلاحات ایجاد کنیم.»

مارک سوستر، سرمایه گذار شرکت سرمایه گذاری Upfront هم دراین باره می گوید: «تکنولوژی باید یک نفس عمیق بکشد و بعد ببیند که چگونه این اتفاق افتاد. بعد یک سیاست مشخص داشته باشد که بتواند واقعا نابرابری های موجود در آمریکا را اصلاح کند.»

به هرحال دنیای تکنولوژی هنوز در شوک انتخاب کسی است که اصلا دل خوشی از موتور اصلی اقتصادی این صنعت یعنی سیلیکون ولی ندارد و می خواهد وضعیت را تغییر دهد. حالا باید دید آیا ترامپ جمهوریخواه از این موضع هم مثل برخی دیگر از مواضعش عقب خواهد نشست یا در صنعت تکنولوژی باید در انتظار تغییرات گسترده بود.

برچسب ها : دریچه قاب اقتصاد
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/APacUbjh
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آباد
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه