شنبه, ۸ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 27 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری در دومین گردهمایی سراسری مدیریت جهادی که روز دوشنبه در دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد، بر ضرورت ایجاد بستر سرمایه‌گذاری بخش‌خصوصی در حوزه دانش‌بنیان‌ها تاکید کرد و گفت: صادرات یک ریال داروی بیوتکنولوژی ارزشی برابر با 200 بشکه نفت دارد و ایران سال گذشته 150 میلیون دلار داروی بیوتکنولوژی به روسیه صادر کرد.

به گزارش خبرنگار «فرصت امروز»، سورنا ستاری در دومین گردهمایی سراسری مدیریت جهادی در دانشگاه امام صادق(ع) با یادآوری تاریخ 5هزار ساله کشورمان، اظهار کرد: کشور ما دانشمندانی چون رازی، فارابی و خوارزمی دارد، چه بر سر ما آمده که با وجود چنین پشتوانه‌های علمی، اکنون آنچنان که باید فرد خلاق پرورش نمی‌دهیم. در واقع کجای راه را اشتباه رفتیم که با این سابقه تاریخی و تجارت در وضعیتی به سر می‌بریم که چشم امیدمان به نوسانات قیمت نفت است.

وی استخراج 105 ساله نفت را موجب تغییر فرهنگ کار و تلاش و تکیه بر اندیشه در کشورمان دانست و افزود: ملتی که نفت را 5 دلار استخراج می‌کند و تا حدود 100 دلار در هر بشکه به فروش می‌رساند و تکیه بر نفت دارد هیچ‌گاه روی پای خود نمی‌ایستد زیرا یک رانت به وجود می‌آید و در این فضا اقتصاد تولیدی جایگاهی ندارد و نیروی انسانی بی‌معنا می‌شود.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری همچنین بر ویژگی منحصربه‌فرد نیروی انسانی و جوانان کشورمان تاکید کرد و گفت: ما در کشورمان یکی از بهترین نیروهای انسانی دنیا را داریم چرا که وجود 32 میلیون جوان بین 20 تا 40 سال و نزدیک به 5میلیون دانشجو، بزرگ‌ترین سرمایه مولد و ارزش آفرین در نیروی انسانی هر جامعه‌ای محسوب می‌شود. همچنین ایران رتبه چهارم در تولید نیروی مهندسی جهان را به خود اختصاص داده و این خود موقعیتی ویژه را به وجود می‌آورد.

ستاری سطح آموزشی در کشورمان را پشتوانه اقتصاد دانش‌بنیان مطرح و عنوان کرد: نیروی انسانی محور اصلی در اقتصاد دانش‌بنیان است و همان مقوله‌ای است که باید به‌طور جدی به آن بپردازیم و با ایجاد اکوسیستم کارآفرینی و زیست‌بوم کارآفرینی بر آن تکیه کنیم. البته عمده این مهم باید از دانشگاه‌ها آغاز شود همچنان که برای استخراج زغال‌سنگ تجهیزات مورد نیاز را در معدن زغال سنگ مستقر می‌کنید.

فعالیت 300 شرکت دانش‌بنیان در بخش نانو

وی با بیان این مطلب سرمایه‌های ما در مغازه ماست و نه در جیب ما گفت: اقتصاد دانش‌بینان اقتصاد جوانان است و تمام شرکت‌های بزرگ دنیا صاحبانی دارند که از یک گاراژ کار خود را شروع کردند و هیچ‌کدام از خانواده ثروتمند نبودند بلکه با تحمل شکست و قبول ریسک مسیر موفقیت خود را پیدا کردند و در این سبک از اقتصاد ریسک پذیری جوانان مولفه اصلی است همچنان که در کشور ما نیز در حوزه‌هایی مانند نانو اقتصاد دانش‌بنیان موفقی را اداره می‌کنیم به نحوی که بیش از 300 شرکت در بخش‌های مختلف با محور نانو مشغول به کار هستند.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری صادرات یک ریال داروی بیوتکنولوژی را برابر با 200 بشکه نفت خام خواند و اظهار کرد: به‌عنوان مثال سال گذشته 70 کیلو داروی بیوتکنولوژی به روسیه صادر کردیم و 150 میلیون دلار درآمد حاصل از این تکنولوژی را نصیب کشور کردیم درحالی‌که برابر این صادرات دانشی چه میزان باید سیمان و فولاد صادر کنیم تا به این میزان برسد و در این میان محیط زیست تا چه میزان آسیب خواهد دید در حالی که باید به‌طور جدی بر این امر و جوانان فعال در حوزه دانش‌بنیان توجه کنیم.

تحقق 80 میلیارد دلار تجارت الکترونیک تا 2 سال آینده

ستاری رویکرد جدید دولت و ایجاد حدود 2400 شرکت دانش‌بنیان و حمایت از آنها را مثبت دانست و افزود: در حوزه آی‌تی نیازمند یک انقلاب فرهنگی هستیم تا هر چه بیشتر به تولید محتوا بپردازیم چراکه در دو سال آینده بازار تجارت الکترونیک به 80 میلیارد دلار می‌رسد و ایران هم‌اکنون 20میلیارد دلار بازار فعال در این حوزه دارد و 50 میلیون گوشی هوشمند در حال استفاده توسط شهروندان است و به‌طور جدی شرکت‌های فعال در این حوزه‌ها را حمایت می‌کنیم.

همچنین شتاب دهنده‌هایی که باید در این بخش فعال شوند و شرکت‌ها را کمک کنند و باید با تکیه بر یک اکوسیستم به سمتی برویم که سرمایه‌گذاری در بخش دانش‌بنیان‌ها توسط بخش‌خصوصی رونق گیرد، چه بسا که برخی از این شرکت‌ها در سال تا 10 برابر رشد می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: با جلب حمایت سرمایه‌گذاران بخش‌خصوصی در شرکت‌های شتاب دهند‌ه به جای سرمایه‌گذاری بر بازار مسکن و سکه و طلا راهی مناسب برای توسعه اقتصاد و رونق سرمایه آنها طراحی و جایگزین می‌شود و ظرفیت کارآفرینی در کشور ما سابقه و قدمت دیرینه‌ای دارد که به واسطه پول نفت سرکوب شده و تا حدودی در سال‌های گذشته رو به نابودی گذاشت و باید احیا و تقویت شود.

در حالی که نیاز است زیرساخت‌های فرهنگی و علمی اصلاح شود و تدریس غیر‌کاربردی در دانشگاه‌ها بازنگری شده و تغییر یابد، در حالی که برای پیاده‌سازی یک اندیشه و ایده باید اعتماد به نفس کافی موجود باشد و درک دقیق و عمیق از یک موضوع در این میان نقش بسزایی دارد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری همچنین بیان کرد: در هر امر و فعالیتی با این دید به مسائل نگاه کنیم که با حل یک مشکل می‌توان کارآفرینی و اشتغال به وجود آورد و ثروت در کنار آن تولید کرد چه بسا در جمع‌آوری و بازیافت زباله نیز تولید ثروت و اشتغال نهفته است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/5DXQCnsO
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطی
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه