پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Thu, 9 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

یک گزارش سالانه نشان داد که خرید سلاح از سوی عربستان سعودی در سال گذشته میلادی برای جنگ در یمن باعث افزایش 10 درصدی خرید سلاح در جهان شده است.

براساس گزارش شرکت مشاوره IHS تحت عنوان «گزارش تجارت جهانی سلاح» که ماه ژوئن منتشر شد، بازار فروش سلاح در جهان در سال گذشته میلادی یعنی 2015 نسبت به سال قبل تر از آن با 6/6 میلیارد دلار افزایش به 65 میلیارد دلار رسید.

براساس اعلام بن مورس، تحلیلگر شرکت فضایی، دفاعی و امنیتیIHS ، کشورهای دارای درآمد متوسط افزایش خوبی در تولید ناخالص ملی خود داشته و به همین دلیل به طور نسبی منابع بیشتری برای خرید تجهیزات دفاعی به دست آورده اند. در این مطالعه روند بازار تجهیزات دفاعی و سلاح در 65 کشور گوناگون بررسی شده است.

براین اساس عربستان سعودی سردمدار واردات سلاح در سال گذشته میلادی بود و با 65 میلیارد دلار بیش از تمام کشورهای دیگر سلاح وارد کرد. پس از سعودی ها، با اختلاف زیادی هند، استرالیا، مصر و کره جنوبی قرار دارند.

به گفته آقای مورس، افزایش واردات سلاح از سوی عربستان سعودی در سال گذشته میلادی به خاطر حضور نظامی و جنگ این کشور در یمن صورت گرفت. عربستانی ها سال گذشته میلادی جنگنده یوروفایتر تایفون، سلاح های اف15 و بالگردهای آپاچی و نیز سلاح های هدایت شونده دقیق، هواپیماهای بدون سرنشین و تجهیزات مداربسته خریداری کردند.

مصر که از سال 2011 با مشکلات بزرگ اقتصادی روبه رو بوده، سال 2015 در رده چهارم خریداران بزرگ سلاح قرار گرفت. براساس گزارش شرکتIHS ،  این کشور برای خرید سلاح سال گذشته نزدیک به 2/3 میلیارد دلار هزینه کرد. قبل از سال 2013 این کشور سالانه یک میلیارد دلار یا کمتر سلاح می خرید اما از سه سال پیش تاکنون رویه خود را تغییر داده و پول بسیار بیشتری برای خرید سلاح هزینه می کند.

همچنین تحقیقات شرکت IHS نشان می دهد هزینه کردن برای عراق هم در سال 2015 به اندازه مصر اعتبارات مالی را از عملیات و پرسنل به سمت خرید تجهیزات برد. این کشور مدت هاست در مبارزه با گروه تروریستی داعش به  سر می برد.

طبق پیش بینی شرکتIHS ، قیمت نفت تا سه سال آینده هم به وضعیت پیشین خود بازنخواهد گشت و همین طور متزلزل باقی خواهد ماند، بنابراین به گفته آقای مورس کشورهای صادرکننده چاره ای جز کاهش خرید تجهیزات نظامی نخواهند داشت.

او گفت: «کشورها کمتر برای خرید سلاح هزینه خواهند کرد و بیشتر به سمت کارهای عملیاتی خواهند رفت، چراکه تلاش آنها در داشتن نفوذ در رویدادهای منطقه است.»

در آسیا، کشورهای حوزه دریای چین جنوبی از سال 2009 به این سو 71درصد بیشتر خرج خرید سلاح ها و تجهیزات نظامی کرده اند تا بتوانند با چین مبارزه کنند. این کشورها همه  نوع تجهیزات نظامی، از هواپیما تا موشک های ضد کشتی خریداری کردند.

آمریکا در سال 2015 هم مثل سال های پیش از آن صدرنشین کشورهای صادرکننده سلاح در جهان بود. این کشور در سال 2015 تقریبا 23 میلیارد دلار تجهیزات و کالاهای نظامی صادر کرد که 8/8 میلیارد دلار آن به خاورمیانه صادر شد. بیشترین فروش آمریکا در این سال هواپیماهای نظامی و سیستم های مرتبط با ماموریت های نظامی بود.

بعد از آمریکا که با فاصله زیاد بزرگ ترین کشور صادرکننده سلاح است، کشورهای روسیه، آلمان فرانسه و بریتانیا حضور دارند. این امکان وجود دارد که تا سال 2018 فرانسه ار رده چهارم به رده دوم بیاید و جای روسیه را به عنوان دومین کشور صادرکننده سلاح در جهان بگیرد.

از سوی دیگر عربستان به تازگی قراردادی برای خرید سلاح با آمریکا و بریتانیا امضا کرده که 1/15 میلیارد دلار ارزش دارد. این قرارداد که با حمایت سنای آمریکا نیز روبه رو شده، یک تجارت بزرگ برای آمریکایی ها و حتی بریتانیایی ها به حساب می آید.

براساس اعلام موسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم در سوئد از سال 2010، آمریکا 4/9میلیارد دلار سلاح به عربستان فروخته است. بریتانیایی ها نیز از همان سال به این سو 3/5 میلیارد دلار سلاح به عربستان فروخته اند.

منبع : Bloomberg
برچسب ها : قاب اقتصاد
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/QJ6xIOby
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه