جمعه, ۷ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Fri, 26 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

غریب آشنا

7 سال پیش ( 1395/8/15 )
پدیدآورنده : سارا گلچین  

zcash،تازه ترین رقیب پول های الکترونیک موجود چند روزی است عرض اندام کرده است. پول های الکترونیک حکم تازه واردهایی را دارند که کسی هنوز با آنها انس و الفتی پیدا نکرده است

***

درحال حاضر پول های دیجیتال به ویژه Bitcoin و Ethereum  برای هم به رقیب تبدیل شده اند. روز 28 اکتبر یک ارز رمزنگاری شده دیگر به فهرست ارزهای الکترونیک جهان اضافه شد: Zcash.

معمولا پول های الکترونیک دردسرهای زیادی دارند. مشکل امنیتی بزرگ ترین دغدغه ای است که به نظر می رسد این پول ها توان تضمین حل آن را ندارند. از طرفی هر پول الکترونیکی که تاکنون وارد بازار شده، گزینه ویژه ای برای عرضه نداشته، اما در نمونه تازه به ظاهر خلاقیت های خاصی انجام شده است.

Zcash  براساس کدها و رمزهایBitcoin ساخته شده، اما سازندگانش جمع بزرگی از محققان رمزنگاری هستند که سعی کرده اند پولی به مراتب پیچیده تر از نظر شاخص های امنیتی بسازند.

زوکو ویلکوکس، سرپرست تیم محققان این پروژه معتقد است که این پول دیجیتال تازه با سرعت بیشتری ضرب می شود و می توان معاملات بیشتری را با این روش مدیریت کرد. تازه ترین عضو خانواده پول های الکترونیک، هم نقدینگی را بیشتر می کند و هم باعث کوتاه تر شدن زمان انجام معاملات می شود.

پول تازه وارد همچنین با شیوه ای متفاوت کنترل می شود. این کار ابتدا به عنوان یک پروژه منبع باز شروع شد و هنوز هم ادامه دارد. در ابتدای کار یک گروه کوچک از برنامه نویسان و توسعه دهندگان داوطلب در این پروژه حضور دارند که درباره تغییرات موردنیاز تصمیم گیری می کنند. کدها و رمزهای Zcash هم منبع باز است، اما پدیدآورندگانش یک شرکت تشکیل داده و پول سرمایه گذاران را پذیرفته اند.

علاوه براین 10درصد از 21میلیون سکه الکترونیک ضرب شده به بنیانگذاران، سرمایه گذاران، کارمندان و بنیاد اختصاص داده شده به Zcash تعلق گرفته است. همه اینها، به گفته آقای ویلکوکس باعث ایجاد انگیزه در افراد درگیر این پروژه می شود و به شرکت اجازه می دهد که یک تیم بزرگ و عالی را گرد هم بیاورد. این گروه توانمند می توانند با سرعت بیشتری تصمیم گرفته و Zcash را از افتادن به چاه Bitcoin  نجات دهند.

اما بزرگ ترین گامی که در پروژه Zcash برداشته شد، ایجاد امنیت برای این ابزار مالی است. در Bitcoin هویت صاحب پول نامشخص است، ولی پایگاه داده های این نوع سکه الکترونیک که Blockchain  نام دارد و همه سکه ها را رصد می کند، باز است و می توان آن را برای نظارت بر جریان سرمایه Bitcoin تجزیه و تحلیل کرد.

اما باز بودن Blockchain یک مانع جدی پیش روی بانک ها قرار می دهد. پایگاه داده Bitcoin می تواند تمامی استراتژی های تجاری و اطلاعات درباره مشتریان بانک ها را لو دهد. Zcash  اما یک سپر برای مقابله با چشم های کنجکاو و رصدکننده ساخته که براساس «اثبات دانایی صفر» طرح ریزی شده است؛ اثبات دانایی صفر، روشی در رمزنگاری است که طرف اثبات کننده می تواند به طرف تصدیق کننده ثابت کند بیانیه ارائه شده صحیح است. نام این پول الکترونیک هم با الهام از این روش گرفته شده است.

بنابراین برای Zcash پروتکل های رمزنگاری وجود دارد که ثابت می کند یک سند (برای مثال متعلق به پول الکترونیک) بدون نیاز به افشای هرگونه اطلاعات دیگر (از جمله تعداد سکه ها یا اینکه پول از کجا آمده) درست است.

شرکت سازنده Zcash حالا می خواهد با فروش این فناوری به بانک ها از این راه که به آن «zk-Snark» می گویند، پول درآورد.

هیجان انگیز و امیدوارکننده به نظر می رسد، اما پول الکترونیک Zcash نیز احتمالا چیزی بهتر یا بیشتر از رقبای فعلی اش در بازار نخواهد بود. بعد از یک دوره بحران دولتی، حالا انجمنBitcoin به این باور رسیده که راه افزایش ظرفیت سیستم خود را یافته است. به ظاهر پدیدآورندگان Bitcoin فکر می کنند از این پس می توانند به مانع اصلی رواج این نوع پول الکترونیک یعنی تاخیر در انجام معاملات پیروز شوند.

اوضاع Ethereum هم چندان تعریفی ندارد. این پول الکترونیک که ادعا می کند مناسب «قراردادهای هوشمند» است بعد از چند اشتباه بزرگ، بازیابی شده است. یکی از اشتباهات این نوع پول الکترونیک در یک صندوق سرمایه گذاری به نام DAO بود که اشتباهات وحشتناکی در آن انجام داد. این پول الکترونیک اکنون درحال بازسازی خود است.

با همه اینها اما پول های الکترونیک مختلف رقیب هم هستند. این ابزارهای مالی در دنیای هوشمند شرایط متفاوتی از نظر امنیتی، پیچیدگی، قابلیت اجرا، هزینه و سایر فاکتورها نشان می دهند. بنابراین هر یک می توانند بسته به نقاط قوت و ضعفی که نشان می دهند، جایگاه خود را در دنیای امروز پیدا کنند.

پول های الکترونیکی همچنین یک نوع تشریک مساعی است چون نرم افزارهای آنها منبع باز است، برنامه نویسان هر یک از این پروژه ها می توانند به سادگی از یکدیگر آموخته و آموخته های شان را از روی دست هم کپی کنند. اگر طرح دانایی صفر Zcash  کارایی لازم را از خود نشان دهد، این طرح می تواند در آینده به کمک Bitcoin هم بیاید. گام های برداشته شده برای پول الکترونیک اگرچه هنوز نواقص زیادی دارد، اما با این پیشرفت ها می توانند آینده مالی جهان را در دست خود بگیرند.

پول های الکترونیک هنوز غریبه های آشنا هستند، هرچند به زودی می توانند آشناتر از هر آشنایی شوند. دنیای امروز که این را می گوید، حال باید منتظر ماند و دید پول های الکترونیک چقدر مجال عرض اندام پیدا خواهند کرد.

منبع : اکونومیست
برچسب ها : قاب اقتصاد
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/mF2AH7Df
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطی
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه