دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Mon, 20 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

بانکداری در جهان با شتاب فراوانی به پیش می رود، این در حالی است که نظام بانکی ایران به دلیل دور ماندن سالیانی چند از ارتباط های جهانی، دچار عقب ماندگی هایی در این بخش است. 

شاید به همین دلیل باشد که این روزها رفت و آمد متخصصان بانکداری جهانی به ایران افزایش یافته و نهادهای مختلف پای این متخصصان را به ایران باز کرده اند. در گزارشی که وزارت اقتصاد منتشر کرده، الکساندر دمبیتز، کارشناس خدمات بانکی بین المللی حرف های جالبی درباره وضعیت بانکداری در جهان مطرح می کند.

فرصت های تکنولوژیک کاهش هزینه بانک هافشار شدید تکنولوژیک در بانکداری جهانی

دمبیتز که ریاست هیأت مدیره شرکت سافجِن را بر عهده دارد، تاکید کرد: تغییرات تکنولوژیک در حوزه بانکداری به نحوی است که بانک ها با فشار شدید تکنولوژی روبه رو بوده و این فشار باعث تغییر در ارائه سرویس های خدمات بانکداری در دنیا شده است.

این کارشناس خدمات بانکی بین المللی با اشاره به هزینه های بانکداری در ایران و جهان افزود: فشار زیادی همچنین روی هزینه های خدمات بانکی وجود دارد و نوع مدیریت حاکمیت در این مسئله بسیار مهم است و بانک مرکزی با روند روبه رشد هزینه ها، روی این هزینه ها حساسیت دارد.

وی تصریح کرد: امروزه بزرگ ترین بانک های جهانی و حتی بانک های محلی، از کاهش سود و افزایش هزینه رنج می برند و در کل جهان این افزایش هزینه ها حدود ۷درصد برآورد شده؛ بنابراین با توجه به اینکه تحمل فشار هزینه ها بسیار مشکل است، بانک ها نمی توانند همان حجم تجارت را داشته باشند و سود خود را حفظ کنند. به همین خاطر آنچه در بانکداری امروزی اهمیت دارد، مدیریت منابع و تکنولوژی است.

هزینه زیاد بانکداری در ایران

به گزارش «فرصت امروز»، سخنان دمبیتز در حالی است که در ایران پس از یک دوره سود شگفت انگیزی که در اثر نرخ تورم بالا تجربه شد، به تازگی به مرز 15 درصد رسیده است. این در حالی است که همچنان موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز با زیر پا نهادن قواعد بازی نرخ سود را به سمت بالا تحریک می کنند.

رقابت بر سر نرخ سود بالا تنها بخشی از مشکلات نظام بانکی ما است. پیشرفت های تکنولوژیک امکاناتی را در اختیار بانکداران قرار داده که به میزان قابل ملاحظه ای هزینه های آنان را کاهش داده است.

دکتر محمد کهن دژ، کارشناس اقتصادی در این باره به «فرصت امروز» گفت: پیشرفت های تکنولوژیک بانکداری جهانی را به سمتی پیش می برد که هزینه های آنها را کاهش دهد. بانک ها در حال تلاش هستند تا با استفاده از گسترش ارتباطات، اولا با مشتریان بیشتری در ارتباط باشند و ثانیا از هزینه های شعبه داری خود بکاهند.

وی افزود: بانکداری مجازی مزیت های فراوانی برای بانک ها دارد که بانکداری ما نباید از آن غافل شود، به خصوص در شرایط فعلی که بانک ها با تنگنای مالی مواجه هستند و می توانند از این راه به کاهش هزینه های خود بپردازند. بانکداری مجازی این امکان را به بانک ها می دهد که از هزینه نیروی انسانی خود بکاهند. در حال حاضر یک سامانه اینترنتی می تواند به جای یک حلقه 10 نفره و حتی بیشتر نیروی انسانی خدمات ارائه دهد و دردسر خطای انسانی را هم نداشته باشد.

شعبه داری منسوخ شده در جهان

کهن دژ گفت: بانک های ما در شرایطی که با تنگناهای مالی مواجه هستند، به سمت شعبه داری روی آورده اند در حالی که شعبه داری هزینه های فراوانی را به آنها تحمیل می کند. از هزینه خرید ساختمان و ملک برای تاسیس شعبه گرفته تا تجهیزات و دستمزد نیروی انسانی و بیمه آنها و. . . در حالی که خدمات الکترونیک و اینترنتی می تواند بخش مهمی از این هزینه ها را بکاهد. در حال حاضر در بانکداری جهانی از این روش ها استفاده می شود و بانکداران ما باید با این روش ها آشنا شوند.

وی ادامه داد: هزینه های بالای بانکداری در ایران موجب شده است بانک ها مجبور شوند برای تامین هزینه های خود به سود بالا تمایل پیدا کنند.

سخنان این کارشناس اقتصادی در حالی است که براساس اطلاعات منتشر شده درخصوص وضعیت بانکداری جهانی از سوی وزارت اقتصاد هزینه سخت افزاری بانک ها که در سال 1995 حدود 50درصد هزینه کل بانک ها بود، اکنون به 20درصد کاهش پیدا کرده است. این موضوع نشان می دهد بانک ها در خلال این سال ها تلاش کرده اند از هزینه های معمول بانکداری سنتی فاصله بگیرند. براساس گزارش وزارت اقتصاد از بانکداری جهانی، بانک ها در خلال این سال ها هزینه های نرم افزاری خود را به ۳۰درصد هزینه ها افزایش داده اند. نکته جالب در گزارش وزارت اقتصاد نگاه دمبیتز به بانکداری در ایران است. وی اعتقاد دارد بازار بانکی ایران جذابیت های بسیاری دارد و به خاطر صنعت رو به رشد، افراد تحصیلکرده، جمعیت ۸۰میلیونی، منابع طبیعی غنی و حجم پول زیاد، بازاری جذاب است اما آیا بانکداران ما قادرند از این ظرفیت ها در راه بهبود منابع خود به درستی بهره ببرند؟

ارتباط با نویسنده : nasim64najafi@gmail.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/G4u3Ee0O
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینچک صیادیدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه