پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Thu, 9 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

موسسه لگاتوم، یک نهاد تحقیقاتی در لندن است که به تازگی دهمین گزارش سالانه شاخص جهانی رفاه را منتشر کرده است. این یک تحقیق بزرگ است که بهترین کشورها از نظر رفاه را دسته بندی می کند. رفاه براساس مفهومی است که با پول تعریف می شود، اما برای موسسه لگاتوم معیارهای دیگری هم برای تشخیص میزان رفاه وجود دارد. 

فقیرترین، ناسالم ترین، غمگین ترین و خطرناک ترین کشورهای جهان

این سازمان 104 متغیر جداگانه را برای مقایسه و رتبه بندی کشورها درنظرمی گیرد. این متغیرها شامل شاخص های سنتی چون سرانه تولید ناخالص ملی و تعداد افراد شاغل در مشاغل تمام وقت و نیز برخی شاخص های امروزی تر مثل میزان تحمل اجتماعی یا وضعیت دسترسی به اینترنت می شود.

این متغیرها در نهایت به 9 زیرشاخص تقسیم می شوند. کیفیت اقتصادی، فضای کسب وکار، حاکمیت، آموزش، سلامت، آرامش و امنیت، آزادی فردی، سرمایه اجتماعی و محیط طبیعی 9زیرشاخص مدنظر این سازمان هستند.

بیشتر کشورهایی که در انتهای این فهرست قرار دارند، از جنگ و شیوع بیماری ضربه های بدی دیده اند. آنها اغلب اقتصاد قدرتمندی ندارد و سیستم های آموزشی شان هم ضعیف است.

آنچه پیش روی شماست، 19 کشور از فقیرترین، ناسالم ترین، غمگین ترین و خطرناک ترین کشورهای دنیا هستند که در شاخص رفاه در پایین ترین رده ها قرار گرفته اند. نکته اینکه در میان این کشورها نامی از کره شمالی و سوریه به چشم نمی خورد. این دو کشور به خاطر نبود اطلاعات دقیق مورد بررسی قرار نگرفته اند.

1. یمن

کشور یمن در بخش هایی چون اقتصاد، کارآفرینی و یارانه های دولتی در پایین ترین رتبه قرار دارد. از نظر سرمایه اجتماعی از پایین دوم است و به لحاظ آزادی های فردی از آخر رتبه سوم را دارد.

2. افغانستان

کشور خسته از جنگ های چند دهه اخیر، بدون هیچ تعجب و شگفتی خاصی در پایین ترین رتبه ها از نظر رفاهی و بالاترین رتبه ها به لحاظ فلاکت قرار دارد. افغانستان بدترین کشور از نظر آزادی های فردی است و از نظر حاکمیت رتبه سوم از آخر را دارد. این فاکتورها در کنار چند رتبه بسیار پایین دیگر افغانستان را به دومین کشور فقیر، ناسالم، غمگین و خطرناک جهان تبدیل کرده است. جایگاه این کشور امسال هم مثل سال گذشته است.

3. جمهوری آفریقای مرکزی

آفریقای مرکزی، همان طور که از اسمش پیداست، در قلب آفریقا قرار دارد. جایگاه این کشور از رتبه آخر در سال گذشته به رتبه سوم از آخر در سال جاری ارتقا پیدا کرده است. رتبه آفریقای مرکزی بین همه زیرشاخص ها به جز یکی، زیر 10 است.

4. سودان

سودان از رتبه 134 در سال 2015 به رتبه 145 در سال 2016 سقوط کرده است. شهروندان این کشور از نظر آزادی های اجتماعی در رتبه دوم از آخر هستند. در سایر زیرشاخص ها هم به جز دو زیرشاخص، سودان در میان 10 کشوری است که بدترین رتبه ها را دارند.

5. جمهوری دموکراتیک کنگو

شهروندان کنگویی در کشوری زندگی می کنند که رتبه بندی کلی برای شاخص رفاه دومین کشور ناامن یا به عبارت ساده تر از آخر دوم است. بهترین زیرشاخص این کشور سرمایه اجتماعی است که رتبه آن هم عددی بهتر از 131 نیست.

6. چاد

در سال 2014، تنها آفریقای مرکزی بود که در رتبه بندی شاخص رفاه جهانی پایین تر از چاد قرار داشت. سال گذشته این کشور از آخر چهارم شد، اما امسال دوباره رتبه اش را بهبود داد. بهترین رتبه زیرشاخص برای چاد محیط طبیعی است.

7. عراق

چندان تعجب آور نیست که عراق به عنوان یکی از نخستین کشورهایی که در اشغال داعش قرار گرفت، در میان سه کشور آخر در زیرشاخص امنیت و آرامش قرار بگیرد. اگرچه عراق از نظر سرمایه انسانی در میان 100 کشور برتر قرار دارد، به طورکلی در میان همه 149 کشور بررسی شده، صد و چهل و سوم است.

8. موریتانی

این کشور شمال آفریقا رتبه نسبتا خوبی از نظر سرمایه اجتماعی دارد. موریتانی بین 142 کشور، هشتاد و دوم است. در زیرشاخص ها اما این کشور در میان 15 رتبه پایانی قرار دارد. این یعنی خیلی راحت می توان موریتانی را در میان کشورهای کمتر مرفه یا همان فقیرترین، ناسالم ترین، غمگین ترین و خطرناک ترین کشورهای جهان قرار داد.

9. آنگولا

آنگولا در سواحل جنوب غربی آفریقا یک کشور نفت خیز است، اما نفت خیز بودن، طبق اعلام موسسه لگاتوم، باعث نشده که آنگولا در رتبه خوبی از نظر رفاه باشد. آنگولا در میان 20 رتبه پایینی در همه 9 زیرشاخه قرار دارد.

10. بروندی

این کشور رتبه خود را نسبت به سال گذشته بهتر کرده است. بهترین رتبه بروندی رتبه آزادی های فردی است که در میان 149 کشور رتبه 101 را دارد.

11. پاکستان

اگرچه پاکستان رتبه های نسبتا خوبی در اقتصاد و حاکمیت دارد، این کشور آسیایی یکی از هفت کشور ناامن روی زمین است. براساس اعلام موسسه لگاتوم، پاکستان از نظر محیط طبیعی بدترین رتبه را در میان همه 149 کشور بررسی شده دارد.

12. گینه

اگرچه گینه از نظر محیط طبیعی در میان 60 کشور برتر جهان است، رتبه بسیار بد در سلامت و آموزش باعث شده رتبه کلی این کشور پایین بیاید. بنابراین این کشور در جایگاه دوازدهم فقیرترین، ناسالم ترین، غمگین ترین و خطرناک ترین کشورهای بررسی شده قرار گرفته است.

13. نیجر

کشور آفریقایی نیجر هم با مشکلات امنیتی درگیر است. گروه های تروریستی چون بوکوحرام باعث شده اند که رتبه این کشور از نظر امنیتی نسبتا بد (هشتاد و هفتم) باشد. بدترین رتبه زیرشاخص ها در نیجر به آموزش رسیده است که از پایین سوم است.

14. لیبی

بعد از مرگ معمر قذافی که 40 سال بر لیبی حکومت کرد، امید می رفت که اوضاع این کشور بهتر شود، اما خلأ قدرت و سال ها جنگ و درگیری این کشور را به سمت ویرانی برده است. در رده بندی موسسه لگاتوم لیبی در زیرشاخص های آزادی های فردی، حاکمیت و کارآفرینی در میان 10 کشور پایینی است.

15. نیجریه

نیجریه یکی از اقتصادهای قدرتمند قاره سیاه است، اما در همه 9 زیرشاخص در رتبه های پایین قرار دارد. پایین ترین رتبه نیجریه در زیرشاخص امنیت و آرامش است. این به خاطر حضور گروه های تروریستی چون بوکوحرام و انتقام جویان دلتای نیجریه است که هرچندوقت یکبار عملیات خرابکارانه در دو کشور نیجریه و نیجر انجام می دهند.

16. مالی

مالی در زیرشاخص آزادی های فردی و سرمایه اجتماعی در میان 100 کشور بالای فهرست قرار گرفته است، اما آنچه باعث پایین کشیده شدن این کشور در فهرست نهایی شده، زیرشاخص آموزش است که در آن بین پنج کشوری است که بدترین وضعیت آموزشی را دارند.

17. لیبریا

لیبریا یکی از کشورهایی بود که از شیوع بیماری ابولا در سال 2014 ضربه شدیدی خورد. ابولا 5 هزار نفر را در لیبا به کام مرگ فرستاد. در نتیجه رتبه این کشور در زیرشاخص سلامت آنقدر پایین است که نامش میان پنج کشور پایینی دیده می شود. سلامت بدترین رتبه را در میان 9 شاخص در لیبریا دارد.

18. اتیوپی

کشور اتیوپی در برخی زیرشاخص ها رتبه نسبتا خوبی به دست آورده است، اما سطح پایین فرصت های شغلی و کارآفرینی و نیز رتبه پایین در زیرشاخص آموزش باعث شده که موسسه لگاتوم این کشور را در میان فقیرترین، ناسالم ترین، غمگین ترین و خطرناک ترین کشورهای جهان قرار دهد.

19. کومور

این جزیره کوچک در زیرشاخص امنیت رتبه نسبتا خوب 69 را به دست آورده، اما آنچه باعث شده این کشور در میان پایین ترین رتبه ها دیده شود، این است که از میا 9 زیرشاخص در پنج زیرشاخص در میان 20 کشور پایین قرار دارد. برای مثال، کومور در زیرشاخص کارآفرینی رتبه بد 135 را دارد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/oRdezxph
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آباد
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه