شنبه, ۲۲ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 11 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، جنبش جدایی  طلبان «بله کالیفرنیا» ندای Calexit سرداد. کالیفرنیا، به طور سنتی ایالتی دموکراتیک است و هیلاری کلینتون رقیب دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری این کشور، 60 درصد آرای کالیفرنیا را به خود اختصاص داد. همان شبی که نتیجه انتخابات مشخص و خبر پیروزی ترامپ به صورت رسمی اعلام شد، چندین تظاهرات در اعتراض به این پیروزی در خلیج سانفرانسیسکو برگزار شد.

جنبش جدایی طلب کالیفرنیا امیدوار به برگزاری یک همه پرسی برای به استقلال رسیدن این ایالت در چشم اندازی تا سال 2019 است. این جنبش با الهام از جنبش «بله اسکاتلند» در حال ترتیب  دادن تظاهراتی برای امروز در ساکرامنتو هستند.

معاون این جنبش، ایوانز رویز در ماه اکتبر در گفت وگو با فیگارو گفته بود: «سازمان ما یک لبیرال باقی مانده است، اما اگر دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور به کارخ سفید راه یابد، به جنبش ما بهانه ای دست می دهد تا کالیفرنیا را هر چه سریع تر از آمریکا خارج کنیم.»

کالیفرنیا ششمین قدرت جهان اقتصادی

همان شب پیروزی ترامپ، این جنبش هشتگ Calexit را در توییتر با موضوع خروج ایالت کالیفرنیا از آمریکا در شبکه های اجتماعی و به خصوص توییتر منتشر کردند. این جنبش که دیگر اکنون خود را سازمان می دانند در سایت  خود با موضوع خروج کالیفرنیا از ایالات متحده آمریکا، با کنایه به وعده های نامزد جمهوری خواه در مبارزات انتخاباتی  اش، نوشته  است: «با خروج کالیفرنیا دیواری وجود نخواهد داشت، برای مهاجرت مسلمانان ممانعتی وجود نخواهد داشت و اصلا به طور کلی رئیس جمهوری به نام ترامپ برای کالیفرنیا وجود نخواهد داشت. به کمپین ما بپیوندید.»

در حال حاضر، این جنبش تنها 2724 امضا برای تومار خود جمع کرده است، درحالی که شمار دنبال کنندگان آن در فیس بوک به 14هزار نفر می رسد. این جنبش در حساب کابری رسمی خود یک روز پس از انتخابات، 9 نوامبر نوشته ای با مضمون «کالیفرنیا،  بدون شورش. صلح را برقرار کنید. برای خروج از ایالات متحده آمریکا همه تلاش خود را بکنید منتشر کرد.»

کالیفرنیا را صنعت فیلم و تکنولوژی می گرداند

در سال 2014، کالیفرنیا به عنوان هشتمین قدرت جهانی اقتصادی در دنیا معرفی شد و سال گذشته به رده ششم ارتقا یافت. این ایالت در دو بخش عمده، اقتصادی پویا و فعال دارد که با وجود کم کاری بخش کشاورزی، اشتغال  و ثروت می آفریند: تکنولوژی (سیلیکون ولی) و صنعت فیلم (هالیوود).

کالیفرنیا به دلیل اقتصاد پویایی که دارد، نمونه یک اقتصاد توسعه یافته است. جنبش «بله کالیفرنیا» در وب سایت رسمی خود نوشته است که ایالات متحده آمریکا ارزش  واقعی کالیفرنیا را به رسمیت نمی شناسد. ایالت کالیفرنیا با 39 میلیون نفر پر جمعیت ترین ایالت این کشور است. سازمان جدایی طلب کالیفرنیا تضمین می کند که استقلال این ایالت به عنوان یک کشور مستقل، «یک تأثیر مثبت» برای همه دنیا به ارمغان خواهد آورد.

استدلال این جنبش برای اثبات ادعای خود، این است که به گزارش صندوق بین المللی پول، کالیفرنیا ششمین اقتصاد بزرگ دنیا و حتی جلوتر از فرانسه است. اپل،  فیس بوک و گوگل دفاتر مرکزی خود را در این منطقه راه اندازی کرده  اند و بسیاری از مراکز تحقیقاتی و دانشگاه های معروف در این ایالت قرار دارند. سیلیکون ولی که به خاطر جای دادن بزرگ ترین غول های صنعت فناوری در خود معروف است در کالیفرنیا واقع شده است.

نقطه قوت این ایالت، منطقه سیلیکون ولی، قطب تکنولوژی دنیاست که تولید ناخالص داخلی برابر با 2460 میلیارد دلار در سال 2015 داشته، درحالی که تولید ناخالص داخلی کشوری مانند فرانسه 2420 میلیارددلار بوده است. سال گذشته، کالیفرنیا بیشتر از هر ایالت دیگری در آمریکا اشتغال زایی داشت.

میزان شغلی که در سال 2015 در کالیفرنیا ایجاد شد از مجموع دومین و سومین ایالت محبوب آمریکا، فلوریدا و تگزاس بیشتر بود. علاوه بر اینها موقعیت جغرافیایی این ایالت دسترسی به منابع طبیعی را برای این ایالت امکان پذیر می کند و آن را به یکی از ایالت های فعال در بخش گردشگری آمریکا تبدیل کرده است.

این واقعیت های اقتصادی از ایالت کالیفرنیا،  توانایی و ظرفیت این ایالت را برای رقابت با کشور های دنیا و نه فقط 49 ایالت آمریکا نشان می دهد. رشد اقتصادی ایالت کالیفرنیا در سال گذشته و در شرایط واقعی،  4.1 درصد به ثبت رسیده، درحالی که خود کشور آمریکا رشدی برابر با 2.4 درصد داشته است.

مانند برگزیت برای اتحادیه اروپا، Calexit هم می تواند نقطه آغازی برای ایالات متحده آمریکا باشد. از زمان جنگ داخلی که سال 1865 به پایان رسید،  هیچ جدایی در ایالات متحده آمریکا رخ نداده است. چنین فرضیه ای،  یعنی خروج یک ایالت و جدا شدن آن، با تئوری به ثبت رسیده در « Texas v. White»  و قبل از به وجود آمدن دیوان عالی در این کشور امکان پذیر است که مضمون آن «یک انقلاب یا توافق بقیه ایالت ها» است.

منبع : La tribune
برچسب ها : قاب اقتصاد
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/EsNjg2Xz
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینتور استانبولآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه