سه شنبه, ۱ خرداد(۳) ۱۴۰۳ / Tue, 21 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

مشکل بیکاری جوانان آفریقا، عدم تعادل میان شغل و مهارت آنهاست. مطالعه ای به تازگی نشان می دهد که جوانان آفریقایی نمی توانند به شغل مورد نیاز خود دست  یابند و دلیل آن  هم نداشتن مهارت های لازم است. این مطالعه در واقع روی دانش های مورد نیاز در زمینه نوآوری، فناوری، مهندسی و ریاضیات انجام شد و هدف آن متحول کردن بازار کار آفریقاست.

رشته های فنی و مهندسی و رشته های مرتبط با فناوری، در بازار کار بسیار کاربرد دارند و می توانند باعث ایجاد مشاغل هیجان انگیز شوند. یک مطالعه در انگلستان انجام شده که نشان می دهد این رشته ها سالانه بیش از 100 هزار نفر فارغ التحصیل دارد. با این حال جوانان کمتری نسبت به این گونه رشته ها علاقه نشان می دهند. امروزه در سراسر دنیا  طرح های نوآورانه ای اجرا می شود که جذابیت این رشته ها را بیشتر کند.

قاره آفریقا در دنیا بالاترین نسبت جوانان را دارد و تعداد جوانانی که هر ساله در این قاره وارد بازار کار می شوند، بین 10 تا 15 میلیون برآورد می شوند. به خاطر همین است که برای دولت های آفریقایی، ایجاد یک شغل خوب و درخور، به نسبت جمعیت جوان این قاره مهم است. به همین منظور، اتحادیه آفریقا، برای ایجاد تحول اجتماعی و اقتصادی در این قاره، چشم انداز 2063 آفریقا را در دستور کار خود قرار داده است.

هدف این چشم انداز، رسیدن به توسعه پایدار برای رهایی آفریقا از فقر، گرسنگی، تبعیض های جنسیتی و نابرابری اجتماعی است. در حال حاضر، مطالعه ای از سوی سازمانی مطالعه ظرفیت های آفریقا در زیمبابوه منتشر شده است. موضوع این مطالعه کمبود مهارت های تکنیکی ضروری برای آفریقاست و نشان می دهد که نظام آموزش و پرورش این قاره به سادگی قادر نخواهد بود این ضعف را پوشش دهد.

در آفریقا تنها 28 درصد از دانش آموزان به رشته های فنی و مهندسی و رشته های مرتبط با فناوری وارد می شوند و در عوض بسیاری از آنها به مطالعه در رشته های مرتبط با علوم اجتماعی روی می آورند. اما با توجه به سرمایه گذاری های مستقیم خارجی و فرصت های شغلی و کسب وکار  های زیادی که در بخش های کشاورزی، انرژی های نو، معدن، بهداشت و درمان و تولید ایجاد می شود، آفریقا نیروی فارغ التحصیل با مهارت های لازم در این زمینه ها را ندارد.

براساس مطالعه کمبود مهارت های تکنیکی ضروری آفریقا، بیشتر مدارس و دانشگاه ها در رشته های فنی و مهندسی و مرتبط با فناوری تخصصی نیستند و تعداد کمی از دانش آموزان خارجی امکان رفتن به خارج از کشور و ادامه تحصیل در کشور های دیگر را دارند. در نتیجه، بسیاری از کشور های آفریقایی برای کمبود نیروی تحصیلکرده خود در این رشته ها، به کارگران مهاجر خارجی نیاز پیدا می کند.

آمار ناامید کننده

آمار و ارقام منتشر شده در مطالعه فوق نشان می دهد که شکافی بس عمیق میان شغل جوانان آفریقایی و مهارت آنها وجود دارد. به عنوان مثال، در آفریقا به ازای هر یک میلیون نفر، تنها 35 مهندس وجود دارد. این آمار در کشوری مانند برزیل، 168 نفر و در اتحادیه اروپا، 2457 نفر و در آمریکا 4103 نفر است.

احساس کمبود نیروی کار متخصص در بخش بهداشت و درمان هم به شدت احساس می شود. تنها 2 درصد از پزشکان دنیا، از قاره آفریقا هستند. این در حالی است که 24 درصد از کل بیماری های زمین در این قاره وجود دارد. علاوه بر این، کمتر از 1.5 درصد از نشریات علمی بین المللی در آفریقا منتشر می شود و این آمار در دهه های گذشته کمتر هم بوده است.

رشته های فنی، دستاویز آفریقا برای پیشرفت

مطالعه کمبود مهارت های تکنیکی ضروری از یک وضعیت نگران کننده در آفریقا خبر می دهد. مادر واتارا، مدیر بحران در مرکز تحقیقات اقتصادی و اجتماعی ساحل عاج معتقد است بخش خصوصی باید نقش خود را در تعریف سیاست های جدید در زمینه سرمایه انسانی ایفا و همچنین در تأمین بودجه پژوهش و نوآورای مشارکت کند.

او در گفت وگو با EqualTimes می گوید که کشور های آفریقایی بهتر است به جای تأسیس موسسات با همان روال پیشین و برنامه های درسی قبلی، مراکز تحقیقاتی برای آمادگی دوره های خاص و مهارت های درخور هر منطقه ایجاد کنند. این موضوع نه تنها به تقویت روابط بین کشور ها می انجامد، بلکه علاوه بر اشاعه دانش به تقویت ظرفیت های دانشگاهی نیز منجر می شود.

مطالعه کمبود مهارت های تکنیکی ضروری آفریقا، توصیه می کند که موسسات آموزشی روی رشته های فنی و  مهندسی و مرتبط با فناوری سرمایه گذاری کنند و با افزایش مهارت های حرفه ای جوانان، جمعیت این کشور را برای پیشبرد چشم انداز توسعه این قاره بسیج کنند.

طی همایش سه روزه کشور های آفریقایی با موضوع اتصال منابع آفریقایی به انقلاب دیجیتال، رئیس بانک توسعه آفریقایی، در گفت وگو با نیوتایمز تشریح کرد که یکی از چالش های آفریقا  برای پیشرفت، تبدیل جمعیت آفریقا به یک عامل فعال اقتصادی است.

او اضافه می کند که تا سال 2050 یا 2030، 500 هزار جوان 15 تا 24 سال به جمعیت این قاره اضافه می شود و اگر ما قادر به ایجاد شغل مناسب برای این افراد نباشیم، شکنندگی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در این قاره جدی تر خواهد بود.

منبع : equaltimes
برچسب ها : قاب اقتصاد
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/srwOENTg
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینچک صیادیدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه