پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Thu, 9 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا قول داده بود که مشاغل از دست رفته در شمال شرقی و غرب میانه آمریکا را از مکزیکی ها و چینی ها پس گرفته و به آمریکایی ها بازگرداند. 

او تهدید کرده بود که از ابزار تعرفه استفاده می کند. تحلیل او این بود که اگر عرصه را بر چین و مکزیک تنگ کند، شرکت ها قانع خواهند شد که شغل های شان را به ایالت هایی چون اوهایو، میشیگان و ایندیانا بازگردانند.

ناامیدی کارشناسان از بازگشت شغل هایی که از آمریکا رفته اند
تعرفه ها اما باعث بازگشتن مشاغل از دست رفته به ایالت هایی نمی شود که نقشی کلیدی در پیروزی ترامپ داشتند؛ این را کارشناسان می گویند. ادوارد آلدن، از اعضای ارشد شورای همکاری های خارجی دراین باره می گوید: «مشاغلی که رفته اند دیگر بازنمی گردند، تعرفه ها چیزی را بهتر نمی کند بلکه وضع را بدتر خواهد کرد.»

پیتر ناوارو، مشاور اقتصادی ترامپ تاکید می کند که تعرفه ها بیشتر از اینکه نخستین گزینه در مذاکرات تجاری باشد، یک تهدید است. ناوارو گفته که تعرفه ها می توانند به عنوان یک ابزار مذاکره ای با مکزیک و چین استفاده شوند تا شرایط بهتر تجاری تضمین شود. آنطور که ترامپ در وبسایتش مدعی شده اگر آنها همکاری نکنند، آمریکا تعرفه ها را اعمال خواهد کرد. وقتی کشورها برای یکدیگر مانع تراشی تجاری ایجاد کنند، جنگ تجاری راه می افتد و چین احتمالا با تعرفه ها و تحریم های خود علیه آمریکا کار آنها را تلافی خواهد کرد، تازه با این فرض که مکزیک چنین روشی در پیش نگیرد.

آقای ترامپ می تواند کاملا یک جانبه و بدون اینکه نیاز به اجازه ای از کنگره داشته باشد، تعرفه ها علیه چین و مکزیک را وضع کند، به ویژه باکمک قوانین و شرایطی که قابلیت تفسیرپذیری بالایی دارند و هرکسی می تواند برداشت متفاوتی از آنها داشته باشد.

قانون اساسی در آمریکا به کنگره صلاحیت استفاده از ابزار وضع تعرفه علیه کشورهای دیگر را داده است. اما در برخی شرایط کار دیگر دست کنگره نیست و رئیس جمهور به تنهایی قدرت این را دارد که تعرفه برای کشورهای دیگر تعیین کند.

برای مثال اگر ترامپ برای شغل های ازدست رفته «وضعیت اضطراری ملی» اعلام کند، می تواند هرچقدر که بخواهد تعرفه وضع کند. بالا بردن تعرفه ها یک نتیجه پررنگ برای مردم دارد و آن گران شدن کالاهاست. همه چیز از خودرو گرفته تا لباس و وسیله های برقی، همگی در شرکت های خارج از آمریکا تولید می شوند و برای اینکه از چین و مکزیک به آمریکا بیایند، مالیاتی نمی دهند. با تعیین تعرفه های بالا، قیمت این کالاها سر به فلک خواهد کشید. از طرفی تعرفه ها هیچ تضمین محکمی برای بازگشتن مشاغلی نیستند که حالا در چین و مکزیک جاخوش کرده اند.

این کار همچنین واردکنندگان را تشویق خواهد کرد به سمت کشورهای دیگر مثل ویتنام، هنگ کنگ و مالزی بروند.

اینها نگرانی هایی است که با رئیس جمهور شدن ترامپ برای کارشناسان اقتصادی و برخی رسانه های این کشور پررنگ تر شده است.

منبع : CNNMoney
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/LIVfSR3x
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه