شنبه, ۸ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 27 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز
واردکنندگان فلز زرد باید مالیات بپردازند

نان چرب قاچاق طلا

8 سال پیش ( 1394/9/13 )
پدیدآورنده : نسیم نجفی  

سازمان امور مالیاتی کشور به تازگی بخشنامه‌ای ابلاغ کرده که می‌تواند بر قیمت طلای وارداتی به کشور و بازار آن تاثیر‌گذار باشد. به گزارش «فرصت‌امروز»، بازار طلای ایران، بازار گسترده‌ای است که همواره یکی از اقلام ثابت سبـد سـرمـایه‌گذاری‌های سرمایه‌های سرگردان در کشور را تشکیل می‌دهد. این سبد شامل اقلامی چون مسکن، سهام، خودرو و طلا می‌شود که بر حسب شرایط اقتصادی روز کشور هر یک از این اقلام می‌توانند مورد توجه سرمایه‌های سرگردان قرار گیرند.

از سال 91 که قیمت طلا همزمان در بازارهای جهانی و داخلی افزایش قابل ملاحظه‌ای یافت و سرمایه هنگفتی به سمت این فلز زرد حرکت کرد، تاکنون بازار طلا تحت تاثیر قیمت ارز و افت جهانی طلا، شرایط ناهمواری را پشت سر گذاشته است و به اصطلاح اقدام به اصلاح حباب قیمت سال 91 کرده است. در این میان طلای قاچاق با استفاده از ظرفیت‌های فرا‌قانونی توانسته سوددهی مناسبی را از آن فعالان این عرصه غیر‌قانونی کند اما به نظر می‌رسد وضع قوانین جدید مالیاتی برای واردات طلا به کشور سوددهی طلای قاچاق به کشور را افزایش دهد. 

3566342423642462462462462424224624

در این زمینه سازمان امور مالیاتی کشور با صدور بخشنامه‌ای جدید از عدم معافیت واردات طلا از مالیات و عوارض ارزش افزوده خبرداده است. سازمان امور مالیاتی کشور طی ابلاغیه‌ای از عدم معافیت واردات طلا از مالیات و عوارض ارزش افزوده خبر داده است. این بخشنامه توسط معاونت مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کشور ابلاغ شده است.

از صنعت طلا  حمایت نمی‌شود

محمد تقی‌پور، کارشناس بازار طلا در گفت‌وگو با «فرصت‌امروز» در این باره گفت: اخذ مالیات فی‌نفسه عمل معقولی است و تلاشی که در سال‌های اخیر سازمان امور مالیاتی برای اخذ مالیات از بخش‌های مختلف اقتصادی از جمله خریدوفروش طلا می‌کند، قابل درک است. مالیات یکی از ارکان مهم درآمدزایی دولت‌های توسعه‌مند است. دولت با به وجود آوردن زمینه‌های مناسب تولیدات؛ زمینه‌هایی اعم از قوانین مناسب، امنیت سرمایه‌گذاری، ایجاد تضمین‌های مالی لازم برای سرمایه‌گذاران و... شرایطی را به وجود می‌آورد که آنها به سودهای مناسبی برسند و در مقابل مالیات‌های قابل ملاحظه‌ای را هم از آنها می‌گیرد.

وی افزود: این در حالی است که به دلیل ضعف نظارت سازمان امور مالیاتی در سال‌های طولانی، اکنون که سازمان اقدام به اخذ مالیات کرده است برخی بخش‌ها از خود واکنش نشان می‌دهند و این موضوع در نهایت در گذر زمان از سوی فعالان اقتصادی مورد قبول و پذیرش واقع خواهد شد.

این کارشناس بازار طلا ادامه داد: اما سوال مهم این است که وظیفه سازمان امور مالیاتی گرفتن مالیات است اما آیا در مقابل، وزارت صنعت به وظیفه خود در مقابل این صنعت عمل کرده است؟ صنعت طلاسازی و همه شاخه‌های فعال در آن یکی از سودده‌ترین صنایع در جهان است و کشورهای بسیاری با استفاده از ظرفیت‌های این صنعت توانسته‌اند ارز‌آوری خوبی در این عرصه داشته باشند. وی تاکید کرد: در ایران به دلیل فقدان زیرساخت‌هایی که باید وزارت صنعت به وجود می‌آورد و نیاورد و به دلیل نبود حمایت‌ها این صنعت نتوانسته از رشد مناسبی برخوردار باشد و ظرفیت‌های صادراتی آن مغفول مانده است.

سود طلای قاچاق افزایش می‌یابد

مهشید ثاقب، کارشناس بازار طلا در این باره به «فرصت‌امروز» گفت: واردات طلا به کشور تاکنون با مشکلات زیادی مواجه بوده است. واردات طلا از مبادی رسمی و قانونی به دلیل وجود رقیب بزرگی به نام طلای قاچاق صرفه زیادی نداشته است. به همین دلیل بیشتر از 90‌درصد طلای مورد نیاز بازار داخلی از طریق قاچاق تامین شده است. وی افزود: بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی کشور موجب می‌شود تا طلای وارداتی قدرت رقابت خود را با طلای قاچاق از دست بدهد. چون در شرایط حال حاضر طلای وارداتی قادر نیست با قیمت رقابتی و متفاوتی از طلای قاچاق پشت ویترین برود و همین موجب می‌شود تا حاشیه سود وارد‌کننده به‌شدت کاهش پیدا کند.

این کارشناس بازار طلا تاکید کرد: متاسفانه همه تصمیم‌سازی‌های اقتصادی ما به همین نحو است و هر بخش و سازمان و اداره‌ای تنها مقتضیات بخش خود را در نظر می‌گیرد و به سایر جنبه‌های یک بازار توجه نمی‌کند. در صورتی که سازمان امور مالیاتی باید با سنجش وضعیت قاچاق طلای کشور را در نظر بگیرد که این بخشنامه به سود قاچاقچیان طلا تمام می‌شود و برای اینکه سوددهی بخش قاچاق تهدید شود باید با سایر نهادها و سازمان‌ها به راهکار مشترکی می‌رسیدند.

وی ادامـه داد: طـــلای قاچاق و طلای وارداتی با قیمت یکسانی در بازار به فروش می‌رسند. بسیاری از این طلاهای قاچاق که به نام ایتالیایی به متقاضیان فروخته می‌شود، متعلق به کشور ترکیه است. دولت ترکیه این همه منافع ایران را در منطقه تهدید می‌کند اما در مقابل ما اجازه می‌دهیم قاچاقچیان منافع بازارهایی مثل طلا و پوشاک ما را به سادگی در اختیار تجار این کشور قرار دهند، در صورتی که با کوچک‌ترین تنشی روسیه با نظارت درست همه فرصت‌های اقتصادی‌اش را از ترکیه گرفت.

وی اظهار کرد: چیزی که بازار ما از آن رنج می‌برد، نبود سیستم نظارتی مناسب است. مرزهای خاکی و دریایی کشور باید به درستی مدیریت شوند و نسبت به قاچاقچیان سختگیری شود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/cVn9GlNz
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهنهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطی
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه