دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Mon, 20 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

تابستان امسال چین بودجه ای 30میلیون دلاری برای یک پروژه بحث برانگیز کنار گذاشت که کارش پرتاب گلوله های حاوی نمک و مواد معدنی به آسمان بود. هدف از این پروژه عجیب تولید باران اعلام شد.

این طرح بخشی از یک کارزار بزرگ تر موسوم به تکنیک های تغییر آب وهوا است که چین دست کم از سال 2008 درگیر آن است. چینی ها ادعا می کنند که در المپیک 2008 پکن جلوی باران را گرفتند تا تماشاگران ورزشگاه بزرگ «آشیانه پرنده» احساس راحتی کنند.

هزینه های میلیون دلاری برای کنترل آب و هوا

بر اساس اعلام سازمان جهانی هواشناسی، چین تنها کشوری نیست که به دنبال تغییر آب وهوایی است. اکنون تعداد کشورهایی که به دنبال اجرای طرح های تغییرات آب وهوایی هستند به عدد 52 رسیده که نسبت به پنج سال پیش 10 کشور بیشتر شده است.

در سراسر دنیا، کشورهایی که شاهد رویدادهای آب وهوایی بزرگ هستند کم نیست. این رویدادها قابلیت این را دارند که به خشکسالی های فاجعه بار یا توفان ها و سیل های ویرانگر تبدیل شوند. همزمان، منابع محدودی برای استفاده در تکنیک های تغییر آب وهوایی وجود دارد؛ منابعی که به گفته کارشناسان کشورها از آنها استفاده می کنند تا شاید بتوانند از نتایج ناگوار حاصل از بلاهای طبیعی جلوگیری کنند.

وزارت اقتصاد چین قصد دارد با استفاده از این فناوری تا سال 2020 سالانه بیش از 60میلیارد مترمکعب باران بیشتر ایجاد کند. از طرفی براساس گزارشی که خبرگزاری رویترز اخیراً منتشر کرده، سال گذشته دولت هند برای منطقه ماهاراشترا که دچار خشکسالی شده بود، 5/4میلیون دلار هزینه باروری ابرهای باران زا کرد.

پروژه های کنونی اما هدف شان فقط باروری ابرها و تولید باران نیست بلکه به دنبال مقابله با حوادث طبیعی و تغییرات آب وهوایی هم هستند. ماه مه سال جاری میلادی، دولت روسیه1/3 میلیون دلار برای پروژه ای اختصاص داد که هدفش جلوگیری از بارش باران در روز جهانی کارگر بود.

آمریکا نیز یکی از کشورهای قدیمی فعال در اجرای این پروژه ها است. چند دهه پیش ارتش آمریکا همزمان با جنگ ویتنام سالانه 3میلیون دلار هزینه می کرد تا توفان های موسمی را از بین برده و در هوا گردوخاک ایجاد کند.

در سراسر دنیا پروژه های دولتی زیادی در این حوزه وجود دارد اما بیشترین پروژه های موفق، آنهایی هستند که بخش خصوصی نیز در آنها سهم داشته است.

دانشمندان البته در اینکه این تکنیک ها و پروژه ها بتواند کارساز باشد، حتی با وجود تکنیک های بهبودیافته امروزی تردید دارند، اما آنچه مشخص است اینکه کشورها برای رسیدن به اهداف آب وهوایی خود از دیرباز بودجه های میلیون دلاری اختصاص داده اند و همچنان به این روند ادامه می دهند.
مسئولان اجرایی این پروژه ها می گویند اگرچه نتیجه این پروژه ها درصد قابل توجهی در آب وهوا تغییر به وجود نمی آورد و حتی ممکن است اجرای برخی پروژه ها در بارور کردن ابرها باعث افزایش 10درصدی بارش نشود، اما ارزش هزینه را دارد، چون کشورها اکنون آگاهی بیشتری نسبت به کمبود آب پیدا کرده اند.

منبع : businessinsider
برچسب ها : فرصت آزاد
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/dA57IVwi
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینچک صیادیدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه