پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Thu, 9 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

سرمایه گذاران اکنون هیجان زیادی برای ورود به بازار عربستان دارند؛ کشوری که برای نخستین بار در تاریخ خود می خواهد استقراض کند. این کشور اکنون با تقاضای بسیار گسترده برای استقراض مواجه است.

هیجان سرمایه گذاران برای بازار بکر عربستان

انتظار می رود عربستان سعودی میزان نخستین استقراض بین المللی خود را ظرف دو ماه آینده منتشر کند. این اقدام عربستان در راستای تلاش دولت برای تنوع دادن به اقتصاد و جریان درآمدها است. عربستان به تازگی دست به اقداماتی زده که اقتصادش را از وابستگی محض به نفت خارج کند. در شرایط فعلی، هیچ جزییات خاصی از میزان استقراض بین المللی عربستان وجود ندارد و معلوم نیست که این عدد چه اندازه است. البته براساس گمانه زنی ها این پادشاهی حاشیه خلیج فارس 15میلیارد دلار معادل 3/11 میلیارد پوند استقراض بین المللی خواهد داشت. انتظار می رود جزییات بیشتر دراین باره پس از پایان تعطیلات عیدقربان، یعنی اواخر شهریورماه که بازار دوباره جان می گیرد، اعلام شود. خبرهای مربوط به استقراض عربستان برای نخستین بار در ماه مارس سال جاری میلادی از سوی خبرگزاری رویترز منتشر شد. براساس این گزارش پادشاه عربستان از وام دهندگان خواسته بود پیشنهادهایی برای وام های گران تر به دلار ارائه کنند.

یکی از فعالان حوزه بانکی در عربستان در گفت وگو با فایننشیال تایمز گفت: «ما با تقاضاهای بسیار بسیار زیادی مواجه هستیم. سرمایه گذاران آسیایی بیشترین تمایل را دارند.» به گفته این بانکدار عرب، بانک های آسیایی اعداد میلیون دلاری پیشنهاد می دهند. اشتیاق برای استقراض به عربستان آنقدر زیاد است که پادشاه این کشور به فکر عرضه گسترده اوراق قرضه به بازارها افتاده است. کاری که بانک ها وظیفه اش را به عهده خواهند گرفت. یکی دیگر از فعالان حوزه بانکی در عربستان در گفت وگو به فایننشیال تایمز گفت: «همه منتظر هستند تا ببینند دولت چقدر برای استقراض اشتها دارد و چه قیمتی را پیشنهاد می دهد. رقمی که دولت اعلام کند، به عنوان معیار درنظر گرفته خواهد شد.»

به گفته این بانکدار تا پیش از پایان سال باید اعلام های دیگری از سوی دولت عربستان برای استقراض انجام شود. مسئله استقراض بخشی از طرح شاهزاده جوان و بلندپرواز عربستانی، محمد بن سلمان است که یک هدف بزرگ یعنی تغییر مسیر اقتصاد عربستان را پیگیری می کند و این تغییر مسیر به معنی کاهش اعتیاد اقتصاد این کشور به نفت در 15 سال آینده است. این طرح که با نام «چشم انداز 2030» شناخته می شود، شامل مجموعه ای از برنامه ها برای حرکت عربستان سعودی به سمت اقتصاد با محوریت بیشتر خدمات و افزایش جریان های درآمدی با کمک بخش هایی چون سرگرمی و گردشگری است.

تمام این طرح ها در شرایطی است که قمیت نفت در ماه های اخیر همچنان ناامیدکننده است و اگر عربستان بخواهد به آن تکیه داشته باشد، اقتصادش با ریسک های بزرگی مواجه خواهد شد. براساس گزارشی که بانک HSBC در ماه مه منتشر کرد، عربستانی ها اگر بخواهند در آینده باقی بمانند، هیچ راه دیگری جز این اصلاحات اساسی ندارند. آنها برای اینکه بتوانند با «چرخه طولانی رکورد و فروپاشی» مواجه شده و از پس آن برآیند باید اقتصاد خود را از وابستگی محض به نفت خارج کنند. در این یادداشت که با عنوان «عربستان سعودی: چرا پادشاه باید اصلاحات انجام دهد» منشتر شده، سیمون ویلیامز و رازان ناصر، اقتصاددانان بانک HSBC این طور می نویسند که یک دوره طولانی رکورد اقتصادی در بازار عربستان اجتناب ناپذیر خواهد بود، اگر پادشاهی نفت خیز حاشیه خلیج فارس اقتصاد خود را به مسیر کاهش وابستگی به نفت هدایت نکند. از زمانی که قیمت نفت در میانه های سال 2014 سقوط آزاد خود را شروع کرد، عدم تعادل در اقتصاد خود را هرچه پررنگ تر نشان داد. اکنون درآمدهای دولت فقط بیش از نیمی از هزینه های عربستان را تامین می کند و این کشور با کسری بودجه سنگینی روبه رو است.

منبع : Financial Times
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/Tfmhtl53
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه