شنبه, ۸ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 27 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز
توصیه‌هایی برای مدیریت کارمندان کارشکن و ناراضی

وقتی کارمندان‌تان به هیچ صراطی مستقیم نیستند

8 سال پیش ( 1394/7/21 )
پدیدآورنده : هدی رضایی  

همیشه در هر سازمان افرادی هستند که زیاده‌خواه بوده و به هیچ‌وجه خود را با شرایط انطباق نمی‌دهند. آنها مدام غر زده و جو سازمانی را متشنج می‌کنند. این کارمندان به هیچ صراطی مستقیم نبوده و با کارشکنی خود در عملکرد سازمان مشکل‌آفرینی می‌کنند. شما نمی‌توانید اخلاق و رفتار كارمندان خود را عوض كنید اما می‌توانید با رفتار خود در وجدان كاری و روحیه آنها تأثیر مثبت بگذارید. به‌عنوان یک مدیر چگونه می‌توانید با این طیف از کارمندان بدقلق کار کنید؟ برای اینکه از راه‌حل‌های احتمالی آگاهی یابید گزارش زیر را دنبال کنید.

759085896578954747858977785789769066

با اشتباه کارمندان منطقی کنار بیایید

اگر کارمندی در وظیفه‌اش کوتاهی کرد، سعی کنید به جای جنجال راه انداختن قصور او را بپذیرید. یقیناً پذیرش اشتباه حتی به‌عنوان یک مدیر چندان دشوار نیست. مطمئن باشید هیچ یک از کارمندانی که با شما کار می‌کنند صرفاً به این علت که مدیر هستید شما را مصون از خطا نمی‌دانند. زیرا تمام انسان‌ها به‌طور طبیعی ممکن است در فعالیت‌های روزانه خود دچار اشتباه شوند. بنابراین در صورت انجام کار اشتباه از سوی کارمندان خود سعی نکنید آنها را تنبیه کنید. بلکه بهتر است برای پیشرفت کار و کاهش خسارات احتمالی مادی و اعتباری اشتباه آنها را بپذیرید و به آنها کمک کنید بار دیگر این اشتباه را تکرار نکنند. برخورد شدید با کارمندان سبب دلخوری و کارشکنی آنها شده و ممکن است کینه به دل گرفته و در ادامه با دلسردی وظایفشان را انجام دهند. چنین مواقعی تنها راه برای کسب اعتبار نزد دیگران و حفظ احترام خود و در نهایت تشویق کارمندان به عدم تکرار اشتباه این است که طی جلسه‌ای از آنها بخواهید علت قصور را توضیح دهند و راهکارهای ارائه شده را برای عدم تکرار آن عنوان کنند. شما نیز به‌عنوان مقام مافوق در کنار آنها بوده و راهکار بدهید.

نحوه برخورد با مشکلات شخصی کارکنان

گــاهــی اوقـــات ناراحتی کارمندان از سنگینی وظایف یا خطاها نیست. بعضى از کارکنان از نوعى مشكلات شخصى رنج مى‏برند كه مانع حضور به‌موقع و عملكرد خوب آنها مى شود. اگر فکر می‌کنید مشکلات اجتماعی و خانوادگى بر مسئولیت‏هاى آنها تاثیر نمى‏گذارد كاملا ساده اندیشانه برخورد كرده‏اید. صرفاً به‌دلیل اینكه مدیر هستید نمى‏توان گفت كه به تمام ابزار لازم براى رسیدگى به تمامى مشكلات موجود بر سر راه‌تان مجهز هستید. بسیارى از سازمان‌هاى داراى مدیران فهیم و هوشیار به این حقیقت پى برده‏اند و اقدام به اجراى برنامه‏هاى مساعدت به كاركنان كرده‏اند. معمولاً این برنامه‏ها از سوى جامعه مورد حمایت قرار مى‏گیرند. در این گونه برنامه‌ها اغلب منابع حرفه‏اى و تخصصى در دسترس است و تمام خدمات موجود در جامعه از طریق آنها ارائه می‌شود. این فكر ساده‌لوحانه است كه شما به‌عنوان مدیر ظرفیت و منابع لازم را براى حل تمام مسائل و مشكلات در اختیار دارید. اگرتلاش كنیم كه وضعیتى یا مشكلى را وراى شایستگى حرفه‏اى و تخصصى خود مورد رسیدگى قرار دهید به احتمال زیاد اوضاع را وخیم‏تر خواهید كرد.

به‌عنوان مثال، مدیران بى‌تجربه سال‌هاست كه درحل مسئله اعتیاد زیردستان با شكست روبه‌رو شده‌‏اند. وظیفه و مسئولیت شما به‌عنوان مدیر ناظر بر این مسئله است كه آیا كار، در حیطه‏ مدیریت شما سالم و صحیح انجام مى‏شود یا خیر؟ در حالی‌که اعتیاد كارمند با انجام این هدف منافات دارد، دراینگونه موارد احتمالا لازم است كه با كارمند مسئله‌دار خود مستقیما مواجه شوید اما باید قبل از هر چیز هدف كلى خود را توصیف كنید. هدف شما عبارت از رفع یك مشكل كارى است. پس ضرورى است بر این نكته اصرار ورزید كه كارمند مشكل‌آفرین به حل مشكل خود بپردازد و در این میان می‌توانید او را به سوى واحد مساعدت به كاركنان راهنمایى كنید. باید این نكته را كاملا مشخص كنید كه اگر كارمند موردنظر اقدام به رفع مشكل خود نكند از كار اخراج خواهد شد. مراقب باشید كه این نكته را ظالمانه و با بى‌تفاوتى بیان نكنید اما در عین حال اطمینان حاصل كنید كه قاطعانه بیان شود تا جاى هیچ‌گونه شك و شبهه‌‌اى باقى نماند.

ارتباط و تعامل متقابل

درهرحال رسیدن به هدف، همواره در گروی برقراری یک ارتباط و تعامل متقابل است که باعث می‌شود رفتارهای نامطلوب یک کارمند اصلاح شده و برای شما موفقیت حاصل شود. ولی گاهی هم این موضوع غیرممکن است وقتی شما به بن‌بست می‌رسید و در وضعیتی دشوار و بغرنج قرار می‏گیرید و از طرفی آن کارمند هم در جهت اصلاح رفتارهای خود تلاشی‏ نمی‌کند، اینجاست که شما نیاز پیدا می‌کنیدکه موضوع را طبق مقررات و ضوابط موجود در شرکت‏ حل کنید.

نتیجه آرمانی در برخورد با کارکنان مشکل‏ساز، رسیدن به یک راه‌حل توافقی است و حتما می‏دانید این‌گونه رفتارهای ناهنجار همچنان ادامه پیدا خواهد کرد‏، مگر اینکه شما در این رابطه به یک تعامل دست پیداکنید. کارکنان لازم دارند بدانند چه رفتارهایی مطلوب و چه رفتارهایی نامطلوب هستند. بیان آنها به‌صورت شفاف از سوی یک مدیر، همیشه کاری متعالی و ایده‌آل بوده است. پس باید مطمئن شوید که کارکنان این الزامات، خواسته‏ها و نتایج مثبت را از طریق شما دریافت کرده‌اند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/K6PlTkUs
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
سعادت :
8 سال پیش
با سلام.بنده مسوول واحدی از یک سازمان دولتی هستم.کارمندی دارم که از بهترین کارمندان من بوده تا اینکه شش یا هفت بار در مدت چهار سال درخواست انتقال میداد و من موافق بودم ولی مدیریت سازمان مخالفت میکرد.درحالی که کارمندانی با سابقه یک سوم انتقالی میگرفتند و کارشان انجام میشد.کار به جایی رسید که روحیه کارمند ذکر شده تخریب شد و از آنهمه خوب کار کردن و نمونه بودن ایشان چیزی جز خاطره در ذهن ما نمانده.با توجه که ایشان صد در صد مورد ظلم مدیریت سازمان قرار گرفته است ولی از دست بنده هم به عنوان یک مسوول واحد ناچیز کاری برنمی آید.راهنمایی شما چیست؟
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطی
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه