پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Thu, 9 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

چین دیگر به ونزوئلا وام نمی دهد

7 سال پیش ( 1395/7/11 )
پدیدآورنده : سارا گلچین  

چین پس از یک دهه تزریق پول نقد به ونزوئلا درحال قطع کردن وام های جدید خود به این کشور آمریکای لاتین است. به گفته کارشناسان، این بزرگ ترین تحول در روابط بین این دو کشور است. این اقدام چین در شرایطی است که ونزوئلا روزگار سختی را سپری می کند و بحران اقتصادی و انسانی این کشور به شکل فزاینده ای در حال رشد است. 

چین دیگر به ونزوئلا وام نمی دهد

مارگارت مایرز، کارشناس یک موسسه تحقیقاتی در واشنگتن که مسئله وام های بین چین و آمریکای جنوبی را رصد می کند دراین باره گفت: «چین دیگر علاقه ای به وام دادن بیشتر به ونزوئلا ندارد.»

از سال 2007، بانک های دولتی چینی 60 میلیارد دلار وام به ونزوئلا داده اند. این بیشترین وام پرداختی چین به کشورهای آمریکای جنوبی است. از این 60 میلیارد دلار ونزوئلا هنوز 20 میلیارد دلار از بدهی هایش را به چین پرداخت نکرده است. چین اکنون مهم ترین طلبکار ونزوئلاست، اما با وضعیت بحرانی فعلی، هیچ نشانه ای از بازپرداخت بدهی ها در ونزوئلا دیده نمی شود.

ونزوئلا بخش بزرگی از بدهی هایش را به چین از طریق انتقال نفت به این کشور پرداخت کرده است. سال گذشته، شرکت نفت دولتی ونزوئلا، PDVSA، حدود 579 هزار بشکه نفت را هر روز با کشتی به چین می فرستاد، اما امسال تولید نفت در ونزوئلا به پایین ترین حد خود در 13 سال گذشته رسید و برخی شرکت های خدمات نفتی هم کار خود را به خاطر بدهی دولت به آنها کم کرده اند.

به گفته کارشناسان، نیکولاس مادورا، رئیس جمهور ونزوئلا با مدیریت نادرست منابع وضعیت کشورش را به سمت بحران پیش برده است. همین بحران ها باعث شده که صبر چین تمام شود و پرداخت وام به این کشور را متوقف کند. وزارت خارجه چین و وزارت اقتصاد ونزوئلا البته تاکنون دراین باره اظهارنظری نکرده اند.

شرکت های چینی هم مثل دولت این کشور علاقه خود را برای کار با ونزوئلا از دست داده اند. از سال 2010، شرکت های چینی به طورمتوسط 5/2 میلیارد دلار در سال در پروژ های گوناگون ونزوئلا سرمایه گذاری کردند. در نیمه اول امسال اما طبق آمارها این شرکت ها تنها 300میلیون دلار سرمایه گذاری کردند.

اگر چین در ماه های باقی مانده از سال جاری میلادی تصمیم بگیرد دوباره به ونزوئلا وام دهد، آمار و ارقام کنونی تغییرات زیادی خواهند داشت، اما به گفته کارشناسان این تصمیم بعید به نظر می رسد.

کارشناسان می گویند چین سال هاست که ونزوئلا را یکی از متحدان مهم خود در آمریکای جنوبی می داند و در طول این سال ها در ازای پرداخت وام های گوناگون و انجام پروژه های زیرساختی متنوع خواستار یک منبع تضمین شده برای تامین نفت خود بوده است.

اما بحران در ونزوئلا کار را برای تحقق خواسته چین سخت کرده است. طبق اعلام صندوق بین المللی پول انتظار می رود نرخ تورم در ونزوئلا به عدد خیره کننده 70درصد برسد. حجم اقتصاد این کشور نیز امسال 8درصد کوچک می شود. ارزش پول ملی ونزوئلا هم کاهش زیادی داشته و به باور کارشناسان بدهکاری ونزوئلا ممکن است به یک امر عادی در آینده تبدیل شود. با این وضعیت درآمد ونزوئلا نمی تواند پول واردات موادغذایی و دارو را تامین کند. این عدم توانایی باعث کمبود شدید این اقلام در داخل این کشور شده است. برخی مردم ونزوئلا که توانایی مالی دارند به آمریکا سفر می کنند تا کالاهای موردنیاز خود را مثل دستمال توالت و تن ماهی از آنجا بخرند.

در چنین وضعیتی دولت باید فکری اساسی برای بحران در ونزوئلا کند.

منبع : CNNMoney
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/Y7x1JzXO
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه