یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sun, 5 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

تجارت عاج فیل تا اواخر سال 2017 به منظور مبارزه بهتر با قاچاق در چین ممنوع می شود. تجارت و پردازش عاج فیل که در چین آن را به نام طلای سفید می شناسند، به زودی و در آینده ای نزدیک در این کشور ممنوع می شود. چین، نخستین و بزرگ ترین بازار عاج فیل در دنیاست. ممنوعیت تجارت و پردازش عاج فیل در چین، 43 شرکت پردازنده و 143مرکز تجارت آن را مورد هدف قرار داده است.

مشارکت 70درصدی چینی ها در تجارت عاج فیل

دولت چین اعلام کرده که قصد دارد اقدامات جدی خود را برای مبارزه با شکار غیر قانونی فیل در این کشور انجام دهد. شورای دولتی چین در بیانیه ای اعلام کرد: «برای محافظت بهتر از فیل ها و همچنین مبارزه با شکار غیر قانونی آنها و قاچاق، دولت چین به تدریج پردازش و تجارت عاج فیل و محصولات آن را تا پایان سال 2017 ممنوع خواهد کرد.»

روند ممنوعیت این تجارت تا چین تا پایان سال 2017 ادامه خواهد داشت و 34 شرکت پردازنده و 143 مرکز تجاری را شامل می شود. دولت چین ضمانت می کند که برخی از آنها عملیات و فعالیت های خود را در این حوزه از 31 ماه مارس سال جاری متوقف خواهند کرد و ما بقی هم به تدریج به فعالیت های خود پایان می دهند.

به گزارش نیویورک تایمز، وزیر فرهنگ نیز درباره ممنوعیت تجارت عاج فیل در این کشور می گوید: «تجارت طلای سفید فقط در موزه ها و سایر مراکز فرهنگی قانونی خواهد بود که به کارگران و صنعتگران این حوزه کمک می کند، به خصوص مجسمه سازان.»

براساس گزارش سازمان حفاظت از فیل ها، در چین، عاج فیل به طلای سفید مشهور است و با قیمت هر کیلو معادل 1100دلار، نماد یک موقعیت اجتماعی بالا و زندگی لوکس است. البته دولت چین خریدوفروش عتیقه جات ساخته شده از عاج فیل را که دارای گواهینامه یا کارت شناسایی باشد و از منابع قانونی تامین شده باشد تحت نظارت قانونی مجاز می داند.

براساس گزارش وال استریت ژورنال از خبر ممنوعیت عاج فیل در چین، دارندگان محصولات ساخته شده از عاج فیل همچنان مجاز به نگه داشتن آنها و انتقال آنها به عنوان هدیه به فرزندان شان هستند.

هرساله 20 هزار فیل کشته می شوند

هزاران سال است که تجارت عاج بین آفریقا، اروپا و آسیا، بخشی از روابط اقتصادی بین قاره ای بوده است. در سال های اخیر، این شکل از تجارت از سوی بسیاری از کشورها و نهادهای اقتصادی به دلیل آسیب های زیست محیطی غیرقانونی اعلام شده است، اما تجارت عاج هنوز وجود دارد و به استناد برخی گزارش های اخیر، در جنوب شرقی آسیا رواج گسترده تری دارد.

هر سال 20 هزار فیل در دنیا کشته می شوند. صندوق جهانی حیات وحش در بیانیه ای، این «آمار تاریخی» را فاش کرد. این سازمان امیدوار است که در هنگ  کنگ، جزیره نیمه خودمختار چین، تا سال 2021 قوانین محکمی در رابطه با تجارت عاج فیل وضع شود. یکی از مسئولان صندوق جهانی حیات وحش به نام «شریل لو» می گوید: «با ممنوعیت تجارت عاج فیل در چین، هنگ کنگ به بهشت قاچاقچیان این بازار پرسود تبدیل می شود.»

براساس آمار سازمان گمرک چین، هر سال بین 800 تا 900 مورد قاچاق عاج فیل در این کشور رخ می دهد و تقریبا بیش از نیمی از شرکت های درگیر با تجارت قانونی عاج فیل، در خریدوفروش غیر قانونی آن نیز مشارکت دارند.

آفریقا 20 درصد از فیل هایش را طی 10سال از دست داد

از سال 2006 تا 2015، به دلیل افزایش بی رویه شکار غیر قانونی فیل ها و تجارت غیر قانونی عاج آنها، اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت گزارش داده است که آفریقا 20درصد از جمعیت فیل های خود را از دست داده است. در این میان، 60درصد از جمعیت فیل های تانزانیا نیز کشته شده اند. براساس کنوانسیون تجارت بین المللی در مورد گونه های در حال انقراض که ممنوعیت قاچاق عاج فیل را از سال 1989 آغاز کرده، هرساله حدود 20 هزار زنجیر فیل در دنیا کشته می شوند.

بین سال های 2007 تا 2014، نزدیک به 144 هزار زنجیر فیل در سرشماری فیل های آفریقایی ناپدید شدند که براساس انجمن فیل های بدون مرز، با افزایش مبارزه و حفاظت از فیل ها، کاهشی 30درصدی داشته است.

چرخه قاچاق عاج فیل

ژولین بلان، کارشناس حیات وحش می گوید که هر جا فقر بیشتر است شکار غیرقانونی فیل هم بیشتر است و بین میزان مرگ نوزادان و فیل هایی که به صورت غیرقانونی کشته می شوند رابطه مستقیمی وجود دارد. مقصد اصلی عاج این فیل ها که به خاطرش کشته می شوند، عمدتا شرق آسیا، به ویژه چین و تایلند است. عاج این فیل ها اکثرا از کنیا و تانزانیا به کشورهای واسط، مالزی، ویتنام و فیلیپین منتقل می شوند تا از آنجا به چین و تایلند برده شوند.

شکارچیان، عاج را کیلویی 100دلار به واسطه ها می فروشند، اما زمانی که عاج به چین می رسد کیلویی 1100 دلار قیمت پیدا می کند.

بوتسوانا؛ کشور امن برای فیل ها

ممنوعیت شکار فیل ها موضوعی نیست که تمام دنیا با آن موافق باشد و نخستین مخالفان آن بوتسوانایی ها هستند که عواقب فاجعه آمیز آن را بر اقتصاد کشور و معیشت و کشاورزی شان حس می کنند. جمعیت فیل های آفریقا در وضعیتی متناقض به سر می برند. در مرکز و شرق این قاره، گله ها قربانی شکار غیر قانونی بی رویه هستند و روزبه روز کوچک تر می شوند.

درحالی که در جنوب و غرب، رشد آنها از قرار 4درصد در سال است. در جنوب به دنبال تلاشی که تاکنون برای حفاظت آنان انجام شده، بوتسوانا تعداد واقعی فیل های خود را حفظ کرده است. دولتی که بیش از یک سوم پوست کلفتان آفریقایی (فیل ها، کرگدن ها...) را محافظت می کند، در ژانویه 2014 شکار حیوانات را ممنوع کرد.

بوتسوانا، کشوری کم جمعیت و باثبات از نظر سیاسی و اقتصادی، با 200هزار فیل، امن ترین کشور قاره برای فیل هاست، اما همچنان کشاکش بین انسان ها و فیل ها برای زیستگاه نگران کننده است. یکی از دلایل بهتر بودن وضعیت فیل ها در بوتسوانا و کشور همسایه اش آفریقای جنوبی، این است که شکارچیان غیرقانونی در این کشورها بیشتر به دنبال کرگدن هستند تا فیل.

منبع : BFMtvs
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/uS96NAfM
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیک
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه