جمعه, ۱۴ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Fri, 3 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

هر کسی در هر جایی و در هر سنی ممکن است از عینک استفاده کند. این ابزار بینایی سنجی که در دو نوع آفتابی و طبی عرضه می شود، کمک فراوانی به بهبود دید می کند. به طور معمول هر فردی عینک را برای مقصود خاصی استفاده می کند. بعضی برای رفع ضعف بینایی و برخی دیگر برای محافظت از چشم در برابر اشعه های مضر عینک به چشم می گذارند.

باتوجه به نیاز سالانه 5میلیونی کشور به عینک طبی و 3میلیونی به عینک آفتابی، بازار مطلوب و مناسبی را در مورد این کالای توان بخشی به وجود آورده است. ضمن اینکه به 20میلیون زوج عدسی هم نیازمندیم که همه آنها از طریق واردات تأمین می شود. «فرصت امروز» این بازار پرمصرف ولی کم توان داخلی را بررسی کرده است.

وضعیت بازار

برای تأمین عینک و متعلقات آن تولیدی در داخل کشور نداریم و نیاز کشور از طریق واردات تأمین می شود. حمید ثابت قدم، رئیس اتحادیه عینک سازان تهران در این رابطه می افزاید: در حال حاضر تمام نیاز کشور از طریق واردات تأمین می شود و چیزی به نام تولید داخلی در زمینه عینک و عدسی نداریم. مطابق با آمار موجود و ارزیابی های انجام شده سالانه به 5میلیون عینک طبی، 3 میلیون عینک آفتابی و 20میلیون زوج عدسی نیاز داریم که متأسفانه در نبود تولید داخلی، ناگزیر از واردات هستیم.

در بخش عینک تولید داخلی نداریم و چند تولیدکننده محدود تنها به تولید عینک های حفاظتی مشغول هستند و یکی از دلایل عدم موفقیت تولید داخلی نبود حمایت و عدم رقابت تولیدات داخلی با نمونه های خارجی است.

وی در مورد شرایط فعلی بازار می گوید: شرایط کنونی مساعد نیست و رکود، تمامی اصناف را با مشکل مواجه کرده است. وی با انتقاد از بالا بودن تعرفه واردات اضافه می کند: تعرفه بالا منجر به افزایش قاچاق شده و در حال حاضر بیش از 50 درصد سهم بازار را عینک هایی تشکیل می دهد که از مبادی رسمی به کشور وارد نشدند. در حال حاضر تعرفه واردات عینک آفتابی 20درصد و تعرفه واردات عینک طبی 12درصد است که به این رقم 9درصد ارزش افزوده نیز اضافه می شود.

وی در مورد تعرفه های واردات می گوید: تا قبل از وضع تعرفه های جدید این رقم 32درصد به اضافه مالیات بر ارزش افزوده بود که با صحبت هایی که با مسئولان مربوطه داشتیم این رقم 12درصد کاهش پیدا کرد. در گذشته قیمت تهیه عینک در ایران به قدری مناسب و پایین بود که از خارج از کشور به ما سفارش می دادند.

مخصوصا دانشجوهایی که خارج از کشور تحصیل می کردند، نسخه ها را به ایران می فرستادند. ساعت و تردمیل از تعرفه 5درصدی برخوردار هستند که برای سمعک صفر درصد است ولی عینک آفتابی را جزو کالاهای لوکس قرار داده اند.

استفاده از عینک عمومیت ندارد

رئیس اتحادیه عینک سازان تهران درخصوص استفاده از عینک در کشور و عمومیت یافتن آن در بین افراد می گوید: چشم مهم ترین و حساس ترین عضو بدن و به تعبیری پادشاه بدن است ولی کمتر کسی به این عضو حساس که فوق العاده آسیب پذیر است، اهمیت می دهد. الان خیلی از مردم هستند که از عیوب انکساری رنج می برند. فقط 25درصد از مردم از عینک های آفتابی استفاده می کنند و این در حالی است که استفاده از عینک آفتابی از بچه دوساله تا افراد سالمند ضروری است.

در اروپا که روزهای آفتابی کم است و شدت زیادی هم ندارد همه مردم عینک های ضدآفتاب به چشم می زنند و عنوان می کنند که عینک را مانند پوشاک می پوشیم ولی در کشور ما جزو اقلام لوکس و تزیینی محسوب می شود. وی در مورد استفاده بیشتر مردم از اجناس بی کیفیت می افزاید: وقتی تعرفه های واردات بالا می رود، آوردن جنس از خارج خیلی سودآور نیست و به همین سبب بازار از اجناس قاچاق و فاقد مرغوبیت پر می شود.

امروز تمام برندها به صورت قاچاق وارد می شوند که فقط مارک دارند و از کیفیت و مرغوبیت خبری نیست. توصیه من به مردم این است عینکی که تهیه می کنند استاندارد باشد و از مراکز مجاز که دارای جواز از اتحادیه هستند، خریداری کنند و حتماً فاکتور بگیرند. اما بعضی از شهروندان به جای خرید از واحدهای تحت پوشش اتحادیه و پرداخت هزینه کمتر، سراغ دست فروش ها و مغازه های غیرمجاز می روند. عدم استفاده از عینک چه طبی و چه آفتابی در درازمدت باعث ابتلا به آب مروارید، سرطان چشم و سایر مشکلات بینایی می شود، آن وقت یک میلیون تومان پول بابت موبایل می دهند.

تولید خرج میلیاردی می خواهد

ثابت قدم درباره تولید و نمونه های داخلی می گوید: الان که تولید داخلی بسیار محدود به چند قلم نمونه حفاظتی برای کار در کارخانه و کارگاه است و اصلاً مقرون به صرفه نیست. قبلا کارخانه هایی داشتیم که بیش از 30 سال فعال بودند ولی به خاطر به روز نبودن دستگاه ها و تکنولوژی مورد استفاده، کنار رفتند و نتوانستند کارشان را ادامه دهند، مخصوصا از وقتی که عدسی های پلاستیکی جای لنز های شیشه ای را گرفت. اگر قرار به راه اندازی یک واحد تولیدی باشد قطعاً هزینه آن میلیاردی است و با پول کم کار پیش نمی رود.

عینک کالایی است که باید در حجم انبوه تولید و عرضه شود و برای این کار با توجه به نوع محصول تولیدی خط تولید و تعداد نفرات تغییر می کند. با توجه به جمعیت زیاد و متقاضی فراوان در کشور برای استفاده از انواع عینک های طبی و آفتابی، تولید و راه اندازی صنعت عینک در کشور می تواند پرسود، زودبازده و اشتغال زا باشد.در صورتی که منابع مالی و حمایت های دولتی از این صنعت ظریف شکل بگیرد و تداوم پیدا کند یکی از راه های تأمین مالی برای این واحدهای تولیدی استفاده از منابع و سرمایه گذاری خارجی است.

ثابت قدم در این مورد می گوید: بعد از توافق های صورت گرفته با کشورهای بزرگ جهانی و امضای قرارداد برجام، تقاضاهایی از کشورهای ایتالیا، آلمان و فرانسه که در این زمینه صاحب فناوری هستند، داشته ایم و از طریق هیات های تجاری که به ایران آمده اند صحبت هایی مطرح شده ولی هنوز به مرحله تثبیت و اجرا نرسیده است. کشورهای اروپایی که از بالاترین تکنولوژی در این زمینه برخوردارند تمایل دارند که در این بخش سرمایه گذاری کنند که این امر تاکنون به دلایل سیاسی و مشکلات بانکی و ارزی محقق نشده است.

***

سرمایه اولیه

سرمایه گذاری برای راه اندازی یک مغازه عینک فروشی که کار عینک سازی هم بکند، دو قسمت است؛ یکی هزینه تهیه مغازه (خرید یا اجاره) و دیگری تهیه عدسی و فریم عینک به اضافه ابزارآلات و وسایل موردنیاز برای تراش عدسی و تعمیرات فریم عینک. برای خرید ابزار و وسایل لازم بین 20 تا 40میلیون تومان باید کنار بگذارید.

می توان برخی از وسایل کار را از عمده فروشی ها به صورت دست دوم تهیه و برای خرید کالای اصلی باید بین 3 تا 5میلیون تومان هزینه کرد. نرخ اجاره بها هم بین 4 تا 10میلیون تومان برای هر ماه متغیر است. به طور کلی سرمایه اولیه برای ورود به این صنف با احتساب همه هزینه های مربوط به اجاره و رهن، تامین  کالا و دستگاه ها بین 150 تا 200 میلیون تومان است.

***

مجوز های لازم

واحدهای عینک سازی اگر بخواهند در اتحادیه صنف سازندگان و فروشندگان عینک عضو شوند، باید طبق قوانین و آیین نامه های دو وزارتخانه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و صنعت، معدن و تجارت اقدام کنند.  حدود یک هزار واحد دارای پروانه کسب وکار داریم که شمار آنان با بررسی و تایید پرونده های جدید بیشتر هم خواهد شد.

هر فردی برای آغاز امور صنفی باید به اتحادیه مربوطه مراجعه و پس از تکمیل پرونده و اخذ شرایط لازم مجوز دریافت کند. ابتدا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجوز فنی را صادر می کند، سپس افرادی كه قصد تاسیس عینک سازی و عینک فروشی را دارند، با مراجعه به اتحادیه صنف سازندگان و فروشندگان عینک در تهران یا شهرستان ها و ارائه مدارک طبق قوانین نظام صنفی همه اتحادیه ها و دریافت تاییدیه های سازمان امور اقتصادی و دارایی (اداره مالیات)، شهرداری ها  و ارائه گواهی عدم سوءپیشینه و عدم اعتیاد، در صورت تایید به عضویت درمی آیند.

***

ریسک ها و تهدیدهای سرمایه گذاری

مهم ترین آسیبی که در این حرفه وجود دارد از دست دادن مشتری به خاطر ارائه خدمات نامناسب و فروش اقلام نامرغوب و بی کیفیت است  که نتیجه اش از دست رفتن اعتماد و از دست دادن مشتری هاست. بهترین توصیه ای که می توان به افراد علاقه مند و تازه کار داشت، حضور و فعالیت در بازار کار و شناسایی کامل و درست از عوامل موثر بر فروش و جوانب کار است و اشتباه اساسی این افراد زمانی اتفاق می افتد که نمی خواهند تحقیقات و مطالعه صحیحی در رابطه با سرمایه گذاری در این حوزه داشته باشند.

مشکل دیگری که مدت هاست این صنف و سایر بخش های اقتصادی را درگیر کرده، موضوع تکراری قاچاق کالاست. کالاهایی که به این صورت وارد بازار مصرف می شوند، علاوه بر به خطر انداختن سلامت مردم، نظم بازار را به هم می زنند و به اصطلاح بازار را خراب می کنند. این کارهای خلاف قانون توسط عده ای سودجو انجام می شود که از ناآگاهی مردم سوءاستفاده می کنند و اقلام تقلبی به مردم می فروشند. آنها به پول شان می رسند ولی دودش به چشم عینک ساز می رود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/dAaBzXsw
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیک
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه