یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sun, 5 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز
در شانزدهمین نشست کمیسیون کشاورزی آب و صنایع غذایی اتاق تهران مطرح شد

کاهش 13درصدی صادرات محصولات صنایع غذایی

8 سال پیش ( 1395/2/12 )
 

در نخستین نشست کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران در سال 95، از کاهش صادرات و واردات عمده محصولات این بخش طی سال 94 خبر داده شد. براساس آماری که گمرک کشور داده است، صادرات محصولات غذایی 13درصد، صادرات شیرینی و شکلات 18درصد و صادرات ماکارونی 22درصد کاهش یافته است.

این در حالی است که اعضای کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران تاکید داشتند که کاهش وزنی صادرات مواد‌غذایی حائز اهمیت است و دلایل متفاوتی از جمله اتخاذ برخی سیاست‌های نادرست در این حوزه دارد. ضمن اینکه اعلام شد کاهش ارزشی واردات و صادرات به‌دلیل کاهش قیمت محصولات کشاورزی و مواد‌غذایی در جهان است و از این منظر ملاک مناسبی برای مقایسه محسوب نمی‌شود.

343462462362361356135252151512561356356362472

بر این اساس، ارزش صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی از 6.5میلیارد دلار در سال 93 به 5.6میلیارد دلار در سال 94 رسید. متوسط قیمت پایه صادراتی محصولات این گروه نیز یک سنت و اقلام وارداتی پنج سنت کاهش یافته است. این در حالی است که ارزش واردات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی نیز از 12میلیارد دلار در سال 93 به حدود 9میلیارد دلار در سال 94 کاهش یافته است.

براساس گزارش کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران و بر پایه آمار گمرک ایران، صادرات پسته و زعفران در سال گذشته نزدیک به 27درصد کاهش داشته است. در همین رابطه، اسدالله عسگراولادی عضو کمیسیون کشاورزی و از اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران، عمده‌ترین دلیل کاهش صادرات زعفران را مربوط به استاندارد و طولانی بودن دریافت مجوزهای این بخش عنوان کرد.

به گفته وی، در حال حاضر عمده‌ترین صادرات زعفران از کشور به‌صورت چمدانی و از طریق مسافران صورت می‌گیرد. این فعال اقتصادی کم‌آبی و کاهش سطحی چاه‌ها را عامل کاهش تولید پسته عنوان کرد و با اشاره به رقم 180هزار تنی تولید پسته در سال گذشته تولید آن را در سال جاری 140هزار تن پیش‌بینی کرد.

در بخش صنایع تبدیلی و غذایی نیز کاهش صادرات به طور محسوس در انواع محصولات این بخش دیده می‌شود. بر این اساس، میزان صادرات لبنیات در سال 94 نسبت به سال قبل از آن معادل 6درصد کاهش داشته است. همچنین صادرات شیرینی و شکلات نیز طی سال گذشته با افت 18درصدی از حیث وزنی روبه‌رو شده است. براساس گزارش گمرک ایران، طی سال گذشته واردات گندم از نظر وزنی 54درصد افت داشته است. شکر خام نیز با 66درصد افت از حیث وزنی، بیشترین کاهش واردات را در میان کالاهای غذایی داشته؛ با این حال، طی سال گذشته واردات سویا 228درصد رشد داشته است.

کاوه زرگران، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق تهران با اشاره به اینکه صرف کاهش یا افزایش را نمی‌توان به طور دقیق مثبت یا منفی تلقی کرد، افزود: کمیسیون در نشست‌های آتی خود با حضور فعالان عرصه تولید و تجارت در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی دلایل کاهش صادرات و کاهش واردات را در مورد هر محصول بررسی و تبعات آن را تحلیل می‌کند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/tTbkSfuz
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیک
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه