پنجشنبه, ۹ فروردین(۱) ۱۴۰۳ / Thu, 28 Mar(3) 2024 /
           
فرصت امروز

چالش‌های مدیریتی منابع آب

9 سال پیش ( 1393/9/12 )
پدیدآورنده : علی کردی  

در اقتصاد بیمار ما، چالش‌های مدیریتی و نفوذ مدیران ناکارآمد در بدنه آن، به اندازه‌ای است که خیلی چیزها را از دست داده‌ایم. نبود نظارت‌ها و نبود مدیریت درست در بخش آب، از ابتدای انقلاب تاکنون به توسعه کشاورزی و در پی آن به نابودی منابع طبیعی کشور منجر شده است. مراتع طبیعی با کندن گون‌ها نابود و به‌جای آنها گندم و جو کاشته شد. این گونه بود که فرسایش خاک نیز به وجود آمد و بشر با دستکاری در طبیعت، ظلم بزرگی به آن روا داشت و بازتاب آن اکنون به خود ما بازگشته و شاهد بحران‌های زیست‌محیطی بسیاری هستیم. کوچک شدن زمین‌ها هم تاثیری در گسترش دامنه بحران داشته تا جایی که هر روز اراضی کوچک‌تر و خردتر می‌شوند.
از سوی دیگر، تحقیقات، آموزش و پژوهش رها شده و اندک تحقیقات و پژوهش‌هایی که در برخی موارد انجام می‌شود، ناکافی و ناکارآمد است و هیچ‌گونه آموزش کارا و اثرگذاری در بخش کشاورزی و بهره‌برداری وجود ندارد. عدم دسترسی کشاورزان به تکنولوژی‌های روز و تجهیزات مدرن کشاورزی نیز چالش‌های دیگر این بخش است که کشاورزان با آن مواجهند. در این میان عده‌ای بر طبل مصرف 92 درصدی بخش کشاورزی از آب‌های شیرین می‌کوبند و ما هنوز نمی‌دانیم این آمارها را بر چه مبنا و از کدام مرجع ارائه می‌دهند؟! تکنولوژی سیستم‌های آبیاری نوین مانند قطره‌ای، بارانی و غیره در اختیار کشاورزان ایرانی قرار ندارد و به‌تازگی دولت اعلام کرده تسهیلاتی در این بخش برای تجهیز کشاورزی کشور پرداخت می‌کند. گرچه این سیاست دولت نیز درست نبوده و با تسهیلات 85 درصد دولت، هم کشاورز و هم دولت هر دو زیان می‌کنند و تنها  تجهیزات‌فروش سود می‌برد.
سال‌ها پیش دولت به کشاورزان دستور داد تا به جای کود حیوانی از کودهای شیمیایی استفاده کنند، با فشارهای مسئولان، کشاورزان مجاب به استفاده از کود‌هایی مانند اوره شدند که زمین‌ها را سفت و سخت کرد و خاک‌ها قابلیت نگهداری از آب را از دست دادند. از سوی دیگر گرمای زمین بالاتر رفت و اینها مواردی بودند که دولت‌ها هیچ فکری در مورد آنها نکرده بود. در سال‌های اخیر که برخی از تولیدکنندگان کودهای آلی و ورمی‌کمپوست‌ها شروع به کار کردند، دولت هیچ‌گونه حمایتی از آنها نکرد تا یکی‌یکی ورشکست شدند یا در حال ورشکستگی هستند. در موضوع نظارت‌ها در زمینه مدیریت منابع آب نیز ضعف‌های زیادی وجود دارد. در سال‌های نه‌چندان دور میراب‌هایی که منابع آب را در هزاران سال برعهده داشتند، از دور خارج شدند و هرکس هر کاری که خواست کرد، به این ترتیب قانون توزیع عادلانه آب نیز زیر سوال رفت. در زمینه حفر چاه‌های غیر‌مجاز نیز مسئولان هر کدام یک حرفی می‌زنند و دستورهای قاضی در قبال متخلفان شفاف نیست.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/M4dk7xcR
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاروکیلقطعات لیفتراکدستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورلیفتراکپرس لاین ساخت پرسشنامهرمان پرطرفدارسررسید 1403طراحی سایت فروشگاهشیر برقی گازتیزهوشان پایه ششمخرید نرم افزار حسابداریخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلتقویم رومیزیقیمت ورق گالوانیزهخرید قسطیتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتا
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه