جمعه, ۷ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Fri, 26 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

خواص مدیتیشن برای افسردگی سالمندان و دیگر افراد

اگرچه امروزه همچنان استفاده از متدهای روان درمانی، دارو درمانی و روانکاوی برای کاهش افسردگی حرف اول را میزند، اما تحقیقات نشان می دهد که استفاده از تمرینات مدیتیشن در کنار راههای درمانی به علت تغییر در واکنش مغز در برابر تنش و اضطراب، تا حد زیادی در رفع مشکلات این عزیزان و یا پیشگیری از به وجود آمدن افسردگی می تواند موثر واقع شود.

هدف از تهیه مقاله خواص مدیتیشن

 

هدف از ایجاد این مقاله که با کمک کارشناسان بخش سلامت در شرکت پرستاری در منزل آتیه پرستاران سلامت تهیه و تنظیم شده کمک به سالمندان افسرده و همچنین کمک به افرادی که خدمات مراقبت از سالمندان را انجام می دهند می باشد. این مراقبین عزیز می توانند با بهره گرفتن از نکات ارزشمندی که در این مقاله بیان شده، گامی مهم و اساسی در رفع افسردگی سالمندان بردارند . پس پیشنهاد می شود تا پایان ما را همراهی نمایید.

عوامل مهم در ایجاد افسردگی

 

به لحاظ علمی استرس و اضطراب دو عامل محرک افسردگی هستند که متاسفانه افراد در دنیای پر استرس و مشغله ی امروز به دلایل مختلف بارها و بارها در محیط کار یا درارتباطاتشان با آن مواجه هستند و این امرسطح تولید هورمون کورتیزول و آدرنالین در بدنشان را افزایش داده و ضربان قلب، فشار خون و قند خونشان را دستخوش تغییر میکند که این بر هم خوردن تعادلات در بدن و فشار روانی و عصبی وارد شده به فرد اگر طولانی مدت اتفاق بیوفتد، آسیب های زیادی به او وارد میکند.

 و همچنین علاوه بر از دست دادن سلامت جسمی و ابتلا به بیماری هایی چون ام اس، کاهش تراکم استخوان، زخم معده و غیره، سلامت روحی او را نیز به مخاطره  انداخته  و او را در معرض ابتلا به افسردگی و بیماری های روحی قرار میدهد.

مدیتیشن چیست

 

مدیتیشن روشی است که به مغز کمک می کند تا به یک تمرکز پایدار دست پیدا کند تا در مقابل افکار، احساسات منفی و نگرانی ها دچار تنش و بهم ریختگی نشده و به راحتی از کنار آنها عبور کند و همانند مرهمی در مقابل استرس های دنیای مدرن امروز برای رسیدن به آرامش به حساب می اید.

 در واقع از آنجایی که شما نمی توانید نگرانی و اضطراب را به طور کامل از زندگی خود دور کنید، مدیتیشن تمرینی است که با استفاده از آن میتوانید یاد بگیرید تا بر روی افکار سالمتان متمرکز شوید و توجه خود را از موضوعات نگران کننده دور کرده تا ذهنتان واکنش کمتری به احساسات استرس زا داشته باشد.

 

کاهش استرس و اضطراب با مدیتیشن

 

مهمترین و اصلی ترین فایده ی مدیتیشن برای سالمندان و حتی افراد دیگر کاهش استرس و اضطراب و به دنبال آن سلامتی بیشتر جسمی، روحی و روانی افراد می باشد.

زیرا در پیش گرفتن آن به طور منظم، تولید هورمون مضر استرس به نام کورتیزول را که منجر به کاهش سیستم ایمنی و ترشح مواد شیمیایی التهابی به نام سیتوکین ها می شود و فرد را در خطر ابتلا به بیماری های متعدد جسمی و روحی قرار می دهد، کاهش داده و بدن را از عوارض مخرب ناشی از این هورمون حفظ می کند.

افزایش خودآگاهی و تغییر خلق و خو

 

برخی از تکنیک های مدیتیشن به شما یاد می دهد که درک درستی از ابعاد شخصیتی و توانایی خود پیدا کنید و تفکراتی که مضر هستند را از سایر تفکرات تشخیص داده و با کاهش آن ها احساسات و دیدگاه مثبتی بر اعمال خود پیدا کنید. این تغییر نگرش، خود به خود باعث بالا رفتن اعتماد به نفس تان شده و تاثیر شگرفی در بهبود خلق و خوی شما نیزایجاد خواهد کرد.

 درنتیجه با انجام تکنیک های مدیتیشن در دوران سالمندی که انسان با کاهش اعتماد به نفس روبرو می شود، می تواند بسیار تاثیر مثبتی داشته باشد. پس حتما مراقبین و پرستارانی که خدمات مراقبت از سالمندان را انجام میدهند حتما باید سالمند خود را تشویق به انجام مدیتیشن کنند. ناگفته نماند که مدیتیشن حتی می تواند خلق و خوی بد سالمندان را نیز از بین ببرد.

 

بهبود سلامت عاطفی و تعاملات اجتماعی

 

 به لحاظ روانشناسی اضطراب و استرس با وارد کردن فشار روانی زیاد به فرد، اعتماد به نفس را در او از بین برده و ترس از قضاوت شدن توسط دیگران را پر رنگتر میکند.

این موضوع موجب می شود فرد مبتلا به این مشکل، تمایل به گوشه گیری ، انزوا و حتی خانه نشینی پیدا کرده و از حضور در جمع و اجتماع هراس داشته باشد.

 تحقیقات نشان میدهد تمرینات مدیتیشن با برطرف کردن استرس و ایجاد تفکر و تصویر ذهنی بهتر نسبت به خود، تا حد چشمگیری می تواند در بهبود سلامت عاطفی و تعاملات اجتماعی افراد یاری کننده باشد.

در این مورد نیز پرستاران سالمند می توانند سالمندانی که به افسردگی و خانه نشینی دچار شده اند را با تشویق کردن این عزیزان به انجام حرکات مدیتیشن آنها را از گوشه نشینی و یا خانه نشیئینی نجات دهند. شما می توانید در ادامه این مبحث مقاله عوارض خانه نشینی در سالمندان را مطالعه نمایید.

خواص مدیتیشن برای افسردگی سالمندان و دیگر افراد

تقویت حافظه و جلوگیری از آلزایمر با مدیتیشن

 

استرس اگر درمان نشود شاید در جوانی زیاد برای فرد مشکل ساز نباشد، اما در دراز مدت و در سالمندی برای او عوارض جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت و فردی را که در طول زندگی خود با تنش و اضطراب به مدت طولانی مواجه بوده، در خطر ابتلا به فراموشی و آلزایمر در دوران میانسالی و سالمندی قرار خواهد داد.

شواهد نشان می دهد تکنیک های مدیتیشن به افراد کمک می کند تا با تمرکز بر روی افکار مثبت و کنترل استرس، ذهن خود را جوان نگه دارند و خود را از خطر ابتلا به زوال عقل در سنین بالاتر در امان نگه دارد. یکی ازعمده ترین فواید که پیشنهاد می شود مراقبین و افرادی که وظیفه ی پرستاری از سالمندان را برعهده دارند ، برای جلوگیری از بیماری آلزایمر حتما سالمندان را به انجام مدیتیشن تشویق نمایند.

 

بهبود کیفیت خواب با مدیتیشن

 

بیشترین گزارش هایی که موسسه آتیه پرستاران سلامت از مراقبین و پرستاران خود نسبت به وضعیت سالمندان دریافت می کنند در مورد وضعیت نابسامان خواب سالمندان می باشد که شما مراقبین می توانید با انجام مدیتیشن وضعیت بی خوابی سالمندان را از بین ببرید.

هرچه ذهن آرام تر باشد کیفیت و سرعت به خواب رفتن افزایش می یابد به همین علت است که کودکان خواب راحتتری نسبت به بزرگسالان تجربه می کنند زیرا با دغدغه ها و نگرانی های کمتری در زندگی مواجه هستند و آسودگی خاطر دارند.

 تمرینات مدیتیشن با کنترل و هدایت افکار منفی که منجر به بی خوابی می شوند، به افراد کمک می کند تا استرس و نگرانی را از خود دور کرده و با آرامش بیشتری به خواب بروند و این برخورداری از کیفیت خواب، سلامتی بیشتر جسم و روان آنها را به دنبال خواهد داشت.

حرف پایانی

 

 به طور کلی به سالمندان ، مراقبین و پرستاران سالمند و حتی دیگر افرادی که از افسردگی رنج می برند توصیه می شود انجام تمرینات مدیتیشن را در برنامه ی روزانه ی خود قرار دهند تا این گونه بدون هیچ هزینه ای در محیطی آرام، استرس را که ریشه ی اصلی تحریک و تشدید کننده ی بیماری های جسمی و روحی میباشد، از خود دور کرده تا در زندگی خود از شادی و رضایت بیشتری بهره مند گردند.

منبع : https://parastaremanzel.com/

برچسب ها : رپرتاژ آگهی
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/kg56xHZW
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
مهرداد :
1 سال پیش
عالی بود مقالتون خیلی خوشم اومد . من اسم آتیه پرستاران سلامت رو خیلی شنیدم این مقاله باعث شد یه سر به سایتشون بزنم که دیدم عجب مقاله هایی راجعب سلامت و مراقبت های پرستاری در منزل داره. پیشنهاد میکنم حتما برا امتحانم که شده یه سر بزنید به این سایت. باز هم ممنون از مقالتون
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطی
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه