چهارشنبه, ۲۶ آذر(۹) ۱۴۰۴ / Wed, 17 Dec(12) 2025 /
           
فرصت امروز
افتتاح خانه فناوری و نوآوری ایران در تاشکند

همکاری های دوجانبه در زمینه دانش، کسب و کار و فناوری

2 سال پیش ( 1402/3/28 )
 

«خانه فناوری و نوآوری ایران در تاشکند» با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری و وزیر علم، آموزش عالی و نوآوری ازبکستان به صورت مجازی افتتاح شد.

روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری در دیدار با ابراهیم عبدالرحمانف وزیر علم، آموزش عالی و نوآوری ازبکستان، در مراسم افتتاح خانه فناوری و نوآوری ایران که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اشتراکات و پیشینه فرهنگی و تاریخی دو کشور را مبدأ و محرکی برای توسعه همکاری های اقتصاد دانش بنیان دانست و گفت: ازبکستان یکی از نزدیک ترین کشورها از حیث فرهنگ تاریخ و اقتصادی به ایران محسوب می شود. دو کشور، از حیث تاریخی قرابت های زیادی به یکدیگر دارند، به طور مثال دو شهر تاریخی سمرقند و بخارا در ادبیات ایران از جایگاهی ویژه برخوردار هستند. حتی مطالعات ژنتیکی نشان داده است که ازبک ها مشابهت های ژنتیکی عمیقی با ایرانیان دارند و این جنس قرابت ها ریشه دار و عمیق، باعث می شود همکاری های دو طرف از شکل و شیوه معمول، فراتر برود و همکاری و هم افزایی های جدی در ساحات اندیشه ای، فرهنگی و مردمی، توسعه پیدا کند.

همکاری های دوجانبه در زمینه دانش، کسب و کار و فناوری

توسعه اقتصاد دانش بنیان در موضوعات و محورهای مشترک

وی با تأکید بر این که همکاری های دوجانبه در زمینه های دانشی، کسب و کار و فناوری، بر مبنای اشتراکات اقتصادی دو کشور می تواند زمینه خوبی برای پیشرفت ایران و ازبکستان باشد، افزود: این دو کشور در زمینه های مختلف و متعددی، هم سوی ها و اشتراکات اقتصادی دارند که از جمله آن می توان به اقتصاد معدن و زنجیره های وابسته به آن اشاره کرد، که هردو کشور در آن حوزه تجربیات و توانمندی دارند. اقتصاد کشاورزی و صنعت تولید پنبه برای تکامل زنجیره ارزش صنعت نساجی، از کشت تا تولید محصول، از دیگر محورهای همکاری دو طرف به شمار می رود.

دهقانی با اشاره به این که سلامت، درمان بیماری ها، دارو و تجهیزات پزشکی می تواند یکی دیگر از محورهای این همکاری دوجانبه باشد، عنوان کرد: امیدوار هستیم با استفاده از ظرفیت خانه فناوری و نوآوری ایران در ازبکستان، این همکاری ها توسعه بیابد و این خانه فناوری و نوآوری، نقطه کانونی تعامل دانشمندان، تبادل فناوری ها و نوآوری ها و همکاری های اقتصاد دانش بنیان قرار بگیرد.

رییس بنیاد ملی نخبگان، مردم دو کشور را محور و نقطه کانونی تمامی همکاری های میان ایران و ازبکستان دانست و افزود: علاقمندی های مشترک و زیادی که در فرهنگ دو کشور وجود دارد، از جمله این که مفاخر ملی ادب ایران همچون حافظ در فرهنگ مردم ازبکستان از جایگاهی ویژه برخوردارند و از این سو سمرقند و بخارا به عنوان دو شهر تاریخی ارزشمند در کتاب های درسی ایران معرفی شده اند، گردشگری نوآورانه و فناورانه می تواند یکی از محورهای تعامل دو کشور باشد.

دهقانی، با بیان این که ایجاد خانه فناوری و نوآوری ایران در ازبکستان علاوه بر ادامه مسیر همکاری های قبلی زمینه ساز همکاری های دو طرف بر اساس موضوعات جدید خواهد بود، ادامه داد: آمادگی داریم علاوه بر استمرار و پیگیری توافقات قبلی، موضوعات و سرفصل های جدید همکاری را تعریف کنیم. این همکاری ها با محوریت توسعه اقتصاد دانش بنیان شکل می گیرد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری، از اقتصاد دانش بنیان و همکاری شرکت ها به عنوان محور و مبنای همکاری های دو کشور گفت و ادامه داد: هر فناوری باید متناسب با توانمندی های اقتصادی و بازار آن کشور توسعه یابد و عنصر کسب و کارهای اقتصاد دانش بنیان در این توسعه نقشی مهم ایفا می کند؛ بر همین اساس، نقش آفرینی اقتصاد، تولید و شرکت های دو کشور، بخش اصلی این همکاری است. مثلاً فناوری های هوش مصنوعی، فناوری اطلاعات و ماشین سازی می توانند در تکمیل زنجیره ارزش و ارتقای تاب اوری فناورانه حوزه هایی همچون کشاورزی، معدن، نساجی و غیره، نقشی کلیدی ایفا کنند. اگر همکاری های فناورانه فی مابین روی مزیت های اقتصادی دو کشور سوار شود، قطعاً شاهد ارزش افزوده و دستاوردهای بیش تری خواهیم بود.

دهقانی با اشاره به علاقمندی ایران برای حضور و همکاری شرکت های دانش بنیان ایرانی در ازبکستان و استفاده از ظرفیت شرکت های ازبکستانی، ادامه داد: اگر زمینه تسهیل همکاری ها با نزدیک شدن استانداردها به یکدیگر فراهم شود، قطعاً این همکاری توسعه خواهد یافت. مثلا در تسهیل ثبت داده های دارویی از سوی ازبکستان، شرکت های دانش بنیان ایرانی می توانند حضور پررنگ تری در بازار سلامت ازبکستان داشته باشند و همکاری های فناورانه خوبی نیز در این حوزه رقم خواهد خورد.

وی افزود: بنابراین، اگر یک همکاری اقتصادی و توسعه بازار بین دو کشور شکل بگیرد، قطعاً همکاری ها و تبادل تجربیات فناورانه خوبی نیز بین فناوران و دانشمندان ایران و ازبکستان شکل خواهد گرفت.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری بیان کرد: تجربه موفق فناوری حذف آلودگی معادن توسط ایران در ازبکستان در حال اجرا است، نشان می دهد که همکاری های پایدار و مبتنی بر اقتصاد، می تواند به همکاری های توسعه فناوری و دانش محور نیز منجر شود. اشتراکات فرهنگی و تاریخی و نزدیکی دو کشور می تواند تسهیل کننده همکاری ها باشد.

دهقانی با اشاره به استمرار همکاری های علمی، فناورانه و اقتصاد دانش بنیان دو کشور ذیل کمیته همکاری های مشترک، ادامه داد: معتقدم این کمیته ضمن پیگیری موضوعات مصوب، همکاری ها را تسهیل خواهد کرد و با عزمی که در طرف ازبکستانی می بینم، معتقدم که زیرکمیته ای با پیگیری مستقیم مقامات دو طرف، می تواند فعال تر و جدی تر از کمیته اصلی، به گسترش همکاری ها کمک کند.
 
فصل جدید همکاری های فناورانه ایران و ازبکستان در سایه دیدار رؤسای جمهور

ابراهیم عبدالرحمانف وزیر علم، آموزش عالی و نوآوری ازبکستان نیز در این دیدار با اشاره به توسعه همکاری های علمی، فناورانه و شرکت های دانش بنیان ایران و ازبکستان در سایه سفر رییس جمهوری این کشور به ایران گفت: در این دیدارها، ضمن تأکید و استمرار همکاری ها و توافقات پیشین، مقدمات  و زمینه های لازم برای همکاری های بیش تر و گسترده تر فراهم خواهد شد.

وی برخی از محورهای همکاری را فناوری های پیشرفته همچون انرژی، هوش مصنوعی، اطلاعات وارتباطات و حوزه هایی چون کشاورزی، گردشگری و اقلیم دانست و افزود: آماده هستیم تا بر مبنای این محورها همکاری داشته باشیم. تبادل استادان و دانشجویان یکی دیگر از محورهای همکاری است که دو طرف می توانند از این معبر از تجربیات دانشی و فناورانه یکدیگر بهره ببرند.

رحمانف، راه اندازی خانه فناوری و نوآوری ایران در شهر تاشکند ازبکستان را ماحصل تعاملات و پیگیری های مجدانه دو کشور طی دو سال دانست و افزود:

طی همکاری های فناورانه ای که از دو سال قبل میان ایران و ازبکستان شکل گرفت، ضرورت وجود مرکزی برای عرضه و تبادل دستاوردها و توانمندی های فناورانه دو کشور احساس می  شود که با فعال شدن خانه فناوری و نوآوری ایران در ازبکستان، امید داریم همکاری های گسترده ای بین شرکت های دو طرف، طرف های عرضه و تقاضای فناوری و دانشمندان دو کشور، شکل بگیرد.

وزیر علم، آموزش عالی و نوآوری ازبکستان با اشاره به شکل گیری کمیته ای ذیل کمیته مشترک همکاری ها، برای بیان موضوعات راهبردی به ریاست معاونان علمی دو کشور گفت: در این زیرکمیته، با برگزاری مستمر جلسات، موضوعات مختلف نظیر ثبت دارو و سایر پیشنهادها مطرح و زمینه حل و فصل آن فراهم می شود. این زیرکمیته می تواند معبر و محل خوبی برای بیان موضوعات اصلی و پیگیری جدی موضوعات کلی همکاری ها باشد.

رحمانف، یکی از سکوهای مناسب برای همکاری طرفین را برگزاری مناقصات برای پروژه های علمی و فناورانه دانست و افزود: این مناقصات می تواند شکل تازه ای از همکاری های فناورانه میان دانشمندان و شرکت ها را ایجاد کند .

وی ابراز امیدواری کرد تجربه ایران در شرکت های دانش بنیان در ازبکستان به کار بسته شود و ۱۷ شرکت دانش بنیان فعال در ازبکستان بیش تر شوند.
 
انعقاد قرارداد 10 میلیون دلاری در حوزه انرژی

گفتنی است خانه فناوری و نوآوری ایران در ازبکستان با هدف معرفی محصولات دانش بنیان، فناور و خلاق ایران به بازار این کشور، تعاملات دانشی و تسهیل فضای همکاری و توسعه بازار محصولات ایران و ازبکستان، در فضای ۴۰۰ متر مربعی شامل فضای کار اشتراکی، فضای جلسات و مذاکره و استقرار شرکت ها در شهر تاشکند راه اندازی شد.

این خانه فناوری و نوآوری در دل یک ساختمان ۴ طبقه که ۳ طبقه از آن به فضای اشتراکی اختصاص دارد، قرار است میزبان شرکت های دانش بنیان و فناور دو طرف برای همکاری های تجاری و فناورانه باشد و در یک ساختار علنی معین و چارچوب هایی که دو دولت تعیین می کنند کار کند.

برخی از این تعاملات به نتیجه رسیده و زمینه صادرات محصولات دانش بنیان به ازبکستان را فراهم کرده است و در ادامه این خانه فناوری و نوآوری به سوی تسهیل و توسعه زیرساخت ها برای همکاری های جدی تر فعالیت های اقتصادی و فناورانه پیش می رود.

آی هیت تاشکند با سرمایه گذاری حدود ۴ میلیون دلاری سرمایه گذار بخش خصوصی، کار خود را  آغاز کرده و در آغاز این فعالیت نیز، یک قرارداد همکاری فناورانه به ارزش ۱۰ میلیون دلار در حوزه انرژی، با همکاری شرکت های دو طرف و ذیل حمایت این خانه فناوری و نوآوری منعقد شده است. ایجاد این خانه نواوری در راستای مصوبات دیدار رییس جمهوری ایران و ازبکستان است و زمینه ساز گسترش و تسهیل همکاری های دانشی، فناورانه و اقتصادی دو کشور خواهد شد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/fNZTxeRw
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
شماره 2845 روزنامه فرصت امروز قیمت طلا و سکه در آخرین معاملات بازار / ۲۵ آذر ۱۴۰۴ «خروج مدیرعامل» در Star Entertainment: وقتی بازسازی سخت تر از چیزی است که روی کاغذ دیده می شود پیشنهاد ۶ میلیارد دلاری «کیمریج» برای Ascent Resources: بازگشت اشتهای خرید در گاز شیل «رویای ۷.۴ میلیارد دلاری» در آمریکا: پالایشگاه مواد معدنی حیاتی با حمایت واشنگتن سیتی و بانک Banamex: فروش ۲۵٪ به یک میلیاردر مکزیکی و پیامش برای بازارهای نوظهور «نزدک ۲۴ ساعته» در راه است: انقلاب آرامی که مدل کسب وکار بورس ها را تغییر می دهد چه عواملی در تعیین قیمت ماشین دست دوم تاثیرگذار است؟ چرا دنیای سلامت به بازاریابی در شبکه های اجتماعی نیاز دارد؟ «بایرن» در صف IPO هنگ کنگ: داستان جنگ تراشه ها و فرصت های استارتاپی چین قیمت خودرو در چهارمین روز هفته سه شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۴ قیمت دلار امروز بازار آزاد سه شنبه ۲۵ آذر در کانال ۱۲۹ هزار تومان بانک مرکزی ژاپن به نرخ بهره ۳۰ ساله برگشت: اثرش روی کسب وکارها چیست؟ قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۴ شاخص کل بازار بورس سوار بر مدار صعودی
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید PS5خرید سی پی کالاف دیوتی موبایلاکستریم VXخرید از چینچوب پلاستماشین ظرفشویی بوشکامیونت فورسخرید بلیط هواپیماخرید جم فری فایرهارد باکسخرید تاج گل ارزانسرور مجازیبیمه شک دار نگیر!نرم افزار بهای تمام شده شُماران سیستمنرم افزار cmmsآزمون آنلاینپت شاپ آنلاینکمپرسور اسکروقرص لاغریاستند خیریهحرف تو: مرجع مقایسه برند و بررسی کسب کارهاکاپشن مردانه
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه

https://www.ceats.org/

https://blog.mocelin.ind.br/

https://nrims.uncst.go.ug/

toto togel

https://alcaldiasancristobal.gob.ve/

Situs toto

https://pkmmuka.cianjurkab.go.id/

slot pulsa

situs togel

situs toto

situs 5k

situs gacor

situs toto

situs toto

slot777

deposit 5000

slot 5k

toto togel

Kembangtoto

slot qris

situs toto

deposit 5000

slot gacor qris

slot deposit 5000

situs kembangtoto

toto togel

Link slot dana

slot qris

situs toto

toto togel

slot depo 5k

situs kembangtoto

kembangtoto

slot qris

situs togel

toto togel

situs togel

situs toto

slot qris

situs toto

situs toto

situs toto

toto 4d

situs togel

situs toto

slot777

deposit 5000

link slot gacor

situs toto

situs toto

slot 5000

Situs toto

slot777

situs toto

slot 5000

slot pulsa

situs toto

toto togel

Situs toto

kembangtoto

situs toto

situs toto

situs toto

situs 5000

situs toto

situs toto

situs togel

slot88

bandar togel

bandartoto

https://collegiogeometri.mb.it/

https://lavorain.seval.it/

https://personal.cofadena.gob.bo/

situs togel

toto 4d