جمعه, ۷ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Fri, 26 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز
چه زمانی بازاریابی ضررهای بلندمدت برای برندمان به بار می آورد؟

3 شیوه بازاریابی که باعث آسیب برندمان می شود

5 سال پیش ( 1397/10/12 )
پدیدآورنده : علی آل علی   پدیدآورنده : هیلل فولد  

اکنون شبکه های اجتماعی دیگر بدل به هسته مرکزی هر استراتژی بازاریابی شده اند. بدون تردید به عنوان یکی از اعضای جامعه بزرگ کسب وکار به خوبی از تاثیر انکارناپذیر پلتفرم هایی نظیر توییتر، فیس‎بوک، لینکدین و اینستاگرام در حوزه بازاریابی و برندسازی آگاه هستید. شبکه های اجتماعی امروزه بهتر از هر وسیله دیگری توانایی انتقال داستان ما به مخاطب را دارد.

مشکل اصلی در زمینه بازاریابی مبتنی بر شبکه های اجتماعی فهم نادرست پلتفرم های موجود و استفاده از آنها به عنوان ابزارهای فروش است. این در حالی خواهد بود که ماهیت اساسی شبکه های اجتماعی برای برندها فرصتی به منظور تعامل، جلب نظر و شنیدن نقطه نظرهای مخاطب است. از همه مهم تر، فضای آنلاین فرصتی برای ایجاد رابطه پایدار میان برندها و کاربران محسوب می شود. من به عنوان یک کارشناس حوزه بازاریابی و برندسازی به طور مداوم چنین اشتباهی را از سوی برندهای مختلف مشاهده می کنم. متاسفانه با وجود توضیحات فراوان در مورد این موضوع هنوز هم اقدام چندانی از سوی شرکت ها برای استفاده درست از شبکه های اجتماعی صورت نگرفته است.

شیوه بازاریابی آسیب برند

با در نظر داشتن بحث بالا، قصد دارم ادامه مقاله را به شیوه های در امان ماندن از فعالیت های مضر بازاریابی اختصاص دهم. در اینجا به بیان سه مثال بسیار دردناک پیرامون اشتباهات اشخاص یا تیم های برندهای مختلف در زمینه استفاده از شبکه های اجتماعی خواهم پرداخت.

1. لطفا تگ کردن توده ای را متوقف کنید

این امر یکی از بزرگترین اشتباهات افراد در شبکه های اجتماعی به ویژه توییتر است. به منظور فهم بهتر این مورد به تصویرسازی ذیل توجه کنید. من روی گوشی آیفون خود اپ توییتر نصب کرده ام. براساس تنظیمات پیشفرض در صورت تگ شدن اکانتم در پست های مختلف پیام اعلامی به من داده خواهد شد. در این میان شما به عنوان یک برند تازه کار قصد تگ کردن اکانت های مختلف کاربران به منظور کمک به توسعه مطالب تان را دارید. به همین خاطر در ذیل هر پست تان 10 الی 20 اکانت مختلف را تگ می کنید.

دلیل اصلی اقدام شما در راستای تگ کاربران تشویق آنها به مطالعه مطلب تان است. به عبارت بهتر، شما قصد ورود به رادار ما را دارید. اجازه دهید اتفاق بعدی را به صورت خلاصه برای شما شرح دهم. من به عنوان یک کاربر به مطالب شما علاقه چندانی نشان نخواهم داد. به همین خاطر در صورت تکرار تگ شدن از سوی شما شروع به درج کامنت هایی در اعتراض به این روند خواهم کرد. اگر بدشانس باشید، بقیه کاربران تگ شده نیز چنین روشی را در پیش خواهند گرفت. در اینجا توییتر در صورت مشاهده کامنت های اعتراضی کاربران دست به کار شده و به شما اخطار جدی خواهد داد. اگر به این اخطارها توجه نکنیم، احتمال حذف اکانت ما نیز وجود خواهد داشت.

مطلب مرتبط: چرا برندسازی برای بازاریابی مهم است؟

در مورد روند ورود به رادار کاربران یک اشکال اساسی وجود دارد. در حقیقت کاربران در صورت تگ شدن در پست های غیرمرتبط با علاقه شان به سرعت اقدام به بلاک صفحه مورد نظر می کنند. به این ترتیب ورود شما به رادار توجه مخاطب به سرعت معنایی منفی به خود خواهد گرفت. به این ترتیب دیگر هیچ امکانی برای توسعه برندمان نزد مخاطب وجود نخواهد داشت. همچنین روش فوق باعث بدنامی ما نزد کاربران شبکه های اجتماعی خواهد شد. جبران شهرت منفی مان نزد مخاطب به هیچ وجه کار ساده ای نخواهد بود.

توصیه من در اینجا توقف تگ کردن توده ای کاربران در ذیل پست های تان در توییتر یا هر شبکه اجتماعی دیگر است. در عوض تمرکز خود را روی تعامل، شخصی‎سازی و اعتبار محتوای تان قرار دهید. درست به مانند زمانی که در دنیای واقعی به صحبت با دیگران می پردازید. اشتباه مهلک بسیاری از برندها ایجاد تمایز بنیادی میان دنیای واقعی کسب وکار و فضای مجازی (شبکه های اجتماعی) است. به این ترتیب شیوه تعامل و رفتار آنها در شبکه های اجتماعی تا حد زیادی متفاوت از ماهیت و اصالت برندشان در دنیای واقعی خواهد بود.

2. افزودن افراد به پیام ها و گروه ها هیچ کمکی به برندها نخواهد کرد

من در طول سال های اخیر همواره یک پرسش اساسی را در مورد فیس‎بوک مطرح کرده ام: این پلتفرم با خود چه فکر کرد که امکان افزودن کاربران به گروه ها و چت های متنی بدون اجازه آنها را فراهم کرد؟ در طول مدت زمانی که این پرسش را طرح کرده ام، هیچ پاسخ قانع‎کنند ه ای از سوی کارشناس ها یا کارمندان تیم فیس‎بوک دریافت نکردم.

این نکته که شما به عنوان یک برند امکان افزودن بدون اجازه من در گروه های مختلف را دارید، به معنای ضرورت چنین کاری نیست. به بیانی دیگر، شما علاقه‎مند به عضویت من در گروه تان، فالو صفحه رسمی توییتر و در نهایت تعامل با برندتان هستید. در این راستا به جای اجبار من به این کار دلیلی منطقی ارائه کنید.

همانطور که چندی پیش از فردی که در فیس‎بوک دکمه لایک را طراحی کرد، شنیدم، هدف وی ارائه فرصتی به کاربران به منظور بیان پسند مطالب به صورت آزادانه بوده است. متاسفانه بسیاری از بازاریاب ها منطق نهادینه شبکه های اجتماعی را بد متوجه شده اند. به همین دلیل اغلب آنها به دنبال التماس برای دریافت لایک رفته اند. چنین رویکردی به فعالیت در شبکه های اجتماعی ابزارهای خرید فالوور و لایک تقلبی را به ارمغان آورده است. به این ترتیب دیگر خبری از تعامل واقعی و دارای عنصر انسانی میان برندها و کاربران نخواهد بود. به علاوه نتیجه استفاده از حقه های بازاریابی نظیر خرید فالوور هیچ دستاورد واقعی نخواهد بود. بی‏تردید اکانت های تقلبی هیچ‎گاه بدل به مشتریان ما نخواهند شد.

3. ارسال ایمیل های توده ای را به هر قیمتی فراموش کنید

مفهوم ارسال ایمیل های توده ای در دنیای بازاریابی به شرح ذیل است: اقدام برای ارسال ایمیل های انبوه به آدرس های بسیار زیاد با هدف تشویق آنها به همکاری یا خرید محصولات تان. همین ابتدا باید صادقانه بگویم که چنین شیوه هایی به هیچ وجه کاربردی نیست. در حقیقت با پیشرفت شبکه های اجتماعی مردم به سادگی امکان نادیده گرفتن ایمیل های شما را خواهند داشت.

به جای اقدام به کارهایی نظیر ارسال ایمیل‎های توده ای به سراغ روزنامه‏نگارها بروید. در تعامل با این دسته از افراد باید اعتمادشان را جلب کنید. به این ترتیب فرصت مصاحبه با خبرگزاری های بزرگ برای شما فراهم خواهد شد. البته در اینجا منظور من سوء‎استفاده از اعتماد خبرنگارها و روزنامه‎نگارها نیست. به عبارت خلاصه، باید تا جای ممکن دامنه ارتباط‎های خود با دیگران را توسعه دهیم. این ارتباط با افراد مرتبط با کسب وکارمان (از خبرنگارهای حوزه تخصصی برندمان گرفته تا مدیرعامل های سایر شرکت ها) به ما در زمینه توسعه راحت تر کسب وکارمان کمک فراوانی خواهند کرد.

ایجاد ارتباط عمیق با افراد مرتبط به کسب وکارمان اهمیت بالایی دارد. توجه داشته باشید که هدف اصلی از ایجاد چنین ارتباط‎هایی صرف استفاده از افراد مورد نظر در مواقع نیاز نیست. به بیانی دیگر، ارتباط میان شما باید متقابل باشد. به این ترتیب اگر فقط قصد سوء‎استفاده از طرف مقابل را داشته باشید، به سرعت دست تان رو خواهد شد.

مطلب مرتبط: چرا باید بازاریابی برند را جایگزین تبلیغات تجاری کنید

به عنوان یک توصیه جالب به شیوه رفتارمان در دنیای واقعی (آفلاین) توجه کنید. در چنین شرایطی اغلب ما به دنبال جلب اعتماد طرف مقابل و عدم سوء‎استفاده از این اعتماد (به منظور بنای رابطه ای پایدار و عمیق با طرف مقابل) هستیم. متاسفانه وقتی این امر به شبکه های اجتماعی گسترش می یابد، معنا و مفهوم خود را از دست می دهد. توجه داشته باشید که اجبار مخاطب به مشاهده محتوای ایمیلی ما به هیچ وجه مناسب نیست. اگر در زمینه بازاریابی و تبلیغات به دنبال جلب نظر مخاطب هستید، باید به آزادی انتخاب وی احترام بگذارید. در غیر این صورت مخاطب به راحتی برند شما را نادیده خواهد گرفت. هرچقدر هم که در راستای محدودسازی حق انتخاب مخاطب مان تلاش کنیم، در نهایت وی آزادی صرف نظر از برند ما را خواهد داشت.

خوشبختانه امروزه شبکه های اجتماعی به نسبت چند سال پیش به سرعت پیشرفت کرده اند. به همین دلیل برندها فرصت عالی به منظور استفاده هرچه بیشتر از شبکه های اجتماعی در راستای تحقق اهداف بازاریابی و برندسازی شان را دارند. به عنوان توصیه پایانی، به شبکه های اجتماعی به عنوان فضایی برای شنیدن صدای مخاطب و آموختن نکات جدید نیز نگاه کنید. به این ترتیب کمپین های شما پله پله پیشرفت و توسعه خواهد یافت.

منبع : inc
برچسب ها : بازاریابی و فروش
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/AftaCKMy
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطی
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه