چهارشنبه, ۵ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Wed, 24 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

پلاسکویی که بیش از نیم قرن در حوالی مرکز تهران ایستاده بود و در تاریخ یکم بهمن 95 به ناگهان از پای درآمد، حالا سرنشینان سرگردانی دارد. البته جا و مکانی به آنها داده اند اما آنها دیگر پلاسکویی را ندارند که آدرسی سرراست بود برای مشتریانش و حالا باید چندین سال از پلاسکوی خاطره انگیز دور باشند.

بنیاد مستضعفان می گوید دو سال دیگر پلاسکوی دیگری را به اهالی اش تحویل می دهد. طی این دو سال کسبه این پاساژ باید در مجتمع تجاری نور در حوالی چهارراه ولی عصر مستقر شوند. مجتبی درودیان، عضو هیأت مدیره اتحادیه پیراهن دوزان که بخش اعظمی از این کسبه عضو صنفی شان محسوب می شوند، توضیحاتی درباره آخرین وضعیت این کسبه به  «فرصت امروز» داده است.

جناب درودیان بفرمایید در حال حاضر وضعیت انتقال کسبه پاساژ پلاسکو به مجتمع تجاری نور  چگونه است و اینکه چند واحد صنفی به آنجا منتقل شده است؟

همه واحدهای صنفی ساختمان پلاسکو به مجتمع تجاری نور در نزدیکی چهارراه ولی عصر انتقال یافته اند و همه مغازه ها در اختیار کسبه پلاسکو قرار گرفته است، اما بسیاری از این واحدها هنوز به طور کامل راه اندازی نشده اند چون عده ای راه اندازی مغازه را به بعد از عید موکول کرده اند چون درگیر نمایشگاه های بهاره بودند و عده ای هم درگیر کارهای تعمیرات هستند و بعد از عید کلا در مجتمع نور مستقر می شوند.

حدودا چند واحد در پاساژ نور مستقر می شوند؟

تقریباً 600 واحد در این پاساژ حضور خواهند داشت که الان نزدیک به بیش از 100واحد راه اندازی شده  است.

از این لحاظ که مرکز بورس شان حوالی پلاسکو بوده و قابل شناخت برای بسیاری از مشتریان، این تغییر وضعیت چه تأثیری روی کسب و کار این افراد می گذارد یا اینکه اتحادیه برای تبلیغ مکان جدید مغازه داران چه برنامه ای در نظر دارد؟

این جابه جایی قطعاً روی کسب و کارشان تأثیرگذار بوده و تبلیغات ما هم همان رسانه ها هستند، رادیو، تلویزیون و روزنامه ها و به طور کلی گزارش هایی که اهالی رسانه تهیه می کنند تا مشتریان را از نشانی جدید آگاه کنند. ضمن اینکه اتاق اصناف در نظر دارد بعد از تعطیلات نوروز نمایشگاهی در مرکز خرید نور همراه با تبلیغات تلویزیونی برای کسبه برگزار کند.

مغازه داران در خود ساختمان پلاسکو سرقفلی  داشتند، در پاساژ نور واحدها به چه صورت در اختیارشان قرار گرفته است؟

تا دوسال به صورت اجاره ای در اختیارشان قرار گرفته و قرار بر این است که تا پایان اردیبهشت هم کرایه آنها را بنیاد مستضعفان بپردازد و بعد این مدت، به ازای هر متر باید 45هزار تومان بابت کرایه پرداخت کنند.

در پاساژ نور واحدها چند متری است؟

متراژ های مختلفی وجود دارد از 13 و 20متر گرفته تا 110متر.

خود پلاسکو ساخته نخواهد شد؟

قطعاً با نام پلاسکو دوباره ساخته خواهد شد. رئیس بنیاد مستضعفان هم قول داده اند که ظرف مدت دو سال بعد از گرفتن مجوزهای مربوطه آنجا را بسازند.

کسبه دوباره می توانند برگردند سر جای خودشان؟

بله.

با توجه به ضرر و زیانی که کسبه دیده اند، در حال حاضر مهم ترین مشکلی که با آن مواجه هستند، چیست؟

یکی از مشکلاتی که کسبه دارند مربوط به وام 300میلیونی تومانی است که دولت به آنها اختصاص داده ولی هنوز پرداخته نشده است. امیدواریم مسئولان تدابیری بیندیشند که این وام بعد از عید پرداخت شود چون می تواند گره گشای کار کسبه باشد که بتوانند تا حدودی بدهی های خود نسبت به بازار را پرداخت کنند. همچنین هنوز بیمه های بیکاری شان پرداخت نشده است.

چقدر از بیمه های آتش سوزی پرداخت شد؟

هر کسی هر چقدر بیمه کرده بوده، مبالغش به او پرداخت شده است. مثلاً کسی 120میلیون تومان یا 150میلیون تومان بیمه داشته و همین میزان را هم دریافت کرده است. ولی این 120میلیون تومان برای کسی که 500میلیون تومان ضرر کرده، وضعیتی را تغییر نمی دهد. من فکر می کنم گره گشای کار این افراد همان وامی است که باید پرداخت شود و این استمهالی که قرار است انجام بدهند یعنی کسانی که بدهی به بانکی دارند، قرار است که بدهی شان تا دو سال حق تنفس داده شود که هنوز این هم انجام نشده.

به صورت تقریبی می توانید اشاره ای داشته باشید که هر فروشگاه در این فاجعه چقدر ضرر کرده است؟

هر فروشگاهی از 100میلیون تومان به بالا ضرر کرده  است یعنی باید ضررها را حداقل 100میلیون تومان در نظر بگیریم. مثلاً مغازه  800متری در پلاسکو داشتیم یا مغازه ای 110متری. مغازه 800متری کل فضای یک طبقه را در اختیار داشته و تا 3میلیارد تومان خسارت دیده است. همچنین بعضی از فروشگاه ها کت وشلوار می فروختند که که در این آتش سوزی بین 400 تا 500میلیون تومان ضرر کردند.

اشاره کردید که مثلاً مغازه ای 500میلیون جنس داشته اما 150میلیون تومان بیمه کرده، آیا امکان بیمه کردن همه اجناس را نداشته اند؟

همیشه این مقدار جنس در مغازه ها وجود ندارد یعنی اگر آخر فصل بود اجناس شان را فروخته بودند و بعد از عید در پی اجناس تابستانه بودند ولی دقیقا زمان آتش سوزی یعنی 95/11/1 بوده یعنی زمانی که مغازه داران جنس های شب عید را برای فروش در اختیار دارند و مغازه های شان پر از جنس بوده است.

البته بعد از این حادثه در اتاق اصناف ستادی تشکیل شده برای ایمن سازی محل کار کل اصناف تهران تا اصناف را ملزم کنند که همه جنبه های ایمن سازی ساختمانی را رعایت کنند و الان در پی انجام کارها هستند و از ساختمان های سطح شهر بازدید و نکاتی را گوشزد می کنند که حتماً ساختمان را بیمه کنند یا مثلاً به لحاظ شیرهای آتش نشانی ایمن سازی لازم صورت بگیرد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/1HLpFybB
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاردستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایل
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه