در هفته گذشته در بورس تهران معاملات نسبتا کم حجمی انجام پذیرفت. با این حال تالار شیشه ای بورس تهران در سال جدید شروعی مثبت را برای سهامداران رقم زد و هفته گذشته نیز این روند ادامه داشت. بدین ترتیب امسال هم مانند سال های گذشته در روزهای ابتدایی سال شاهد بازار نسبتا کم حجمی بودیم اما این بازار مثبت بود و عموم سهم ها به ویژه سهم های شرکت های با سرمایه کمتر رشد خوبی داشتند. در این شرایط از سویی فعالان بازار سهام منتظر گزارش های خوب 12 ماهه شرکت ها و برگزاری مجامع هستند تا سود نقدی خود را دریافت کنند.
از سوی دیگر پیش بینی می شود اگر در بازارهای موازی اتفاق خاصی نیفتد و پول از بازار سهام خارج نشود، بورس به روند متعادل خود ادامه بدهد. با این حال بازار بورس هنوز با مشکلاتی چون بسته بودن نمادهای برخی شرکت های بزرگ و کمبود نقدینگی مواجه است. در این میان به سهامداران توصیه می شود در روزهای پیش رو سهام ارزشمند خود را به زیر قیمت در بازار عرضه نکنند چراکه به گمان بسیاری، سال 96 سال خوبی برای فعالان بورسی خواهد بود و بازدهی مطلوبی را نصیب سرمایه گذاران خود خواهد کرد.
رشد 105 واحدی شاخص کل در هفته گذشته
در معاملات بورس اوراق بهادار تهران از ابتدای شروع سال ۹۶ قندی ها شرایط مثبتی را تجربه کردند به طوری که اکثر نمادهای قندی با صف خرید همراه بودند و در روزهایی دیده شد که تمام نمادهای این گروه تا آستانه ۵ درصد رشد کردند. چنانکه در نخستین روز معاملاتی هفته گذشته نیز این صف خرید وجود داشت اما در دو روز پایانی این هفته شرایط آنها تا حدودی متفاوت شد و تعداد زیادی از نمادهای آن روند کاهش در قیمت پایانی را تجربه کردند.
در نخستین روز از معاملات هفته گذشته سیمانی ها نیز رشد قابل توجهی از خود نشان دادند و به جز اندکی از نمادهای این گروه، مابقی شاهد رشد نسبتا خوبی بودند به طوری که در تعدادی از نمادهای این گروه صف خرید مشاهده شد. همچنین در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته هم اکثریت نمایندگی های سیمانی روند رو به رشدی را تجربه کردند. نمادهای معاملاتی گروه مپنا، کشتیرانی ایران و تعدادی از پالایشی ها، نمادهایی بودند که در سه روز کاری هفته گذشته بیشترین تاثیر را روی شاخص کل بورس اوراق بهادر تهران گذاشتند.
دماسنج بازار سهام هم که در ابتدای هفته گذشته در رقم ۷۷ هزار و ۵۸۴ واحدی قرار داشت در سه روز کاری ۱۰۵ واحد رشد کرد و به رقم ۷۷ هزار و ۶۸۹ واحدی رسید. همچنین شاخص آزاد شناور با ۲۵۱ واحد رشد از رقم ۸۵هزار و ۲۳۶ واحدی رقم ۸۵ هزار و ۴۸۷ واحدی واحدی را تجربه کرد. علاوه بر این شاخص بازار اول با ۲ واحد افت، تا رقم ۵۴ هزار و ۵۲۶ واحدی پایین آمد اما شاخص بازار دوم ۶۵۰ واحد بالا رفت و در تراز ۱۶۸ هزار و ۷۹۱واحدی نشست.
بازدهی 2 درصدی آیفکس از ابتدای سال
فرابورس ایران هفته گذشته را که تنها سه روز معاملاتی داشت با دادوستد 629میلیون ورقه بهادار در 83 هزار دفعه به ارزش 2 هزار و 196 میلیارد ریال پشت سر گذاشت. در هفته منتهی به 18 فروردین ماه شاخص کل فرابورس نیز روند رو به رشد خود را ادامه داد و با ثبت 2 واحد رشد در ارتفاع 889 واحدی ایستاد. به این ترتیب آیفکس با رشد هفته قبل، بازدهی خود از ابتدای سال را به نزدیکی 2 درصد رساند. نگاهی به معاملات انجام شده در بازارهای فرابورس حاکی از آن است بازار اول و SME بهترین عملکرد را در مقایسه با سایر بازارها تجربه کردند به طوری که به ترتیب در این دو بازار حجم معاملات 24 و 32 درصد و ارزش آن با افزایش 28 و 208 درصدی روبه رو شدند.
تعداد دفعات جابه جایی سهام در این دو بازار نیز برخلاف سایر بازارها افزایش یافت. در بازارهای اول، دوم و پایه به ترتیب 146، 105 و 373 میلیون سهم به ارزش 318، 481 و 384 میلیارد ریال مورد مبادله قرار گرفت. در بازار شرکت های کوچک و متوسط نیز معامله گران شاهد دادوستد 200 هزار سهم به ارزش 3میلیارد و 700 میلیون ریال بودند.
در همین حال بازار ابزارهای نوین مالی نیز هفته قبل را با جابه جایی 5 میلیون ورقه به ارزش یک هزار و 9 میلیارد ریال پشت سر گذاشت. در این بازار ارزش معاملات اوراق بدهی، صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله و اوراق تسهیلات مسکن به ترتیب به 884، 58 و 67 میلیارد ریال رسید. از سوی دیگر ارزش معاملات خرد بازار سهام شامل معاملات بازارهای اول، دوم، پایه و شرکت های کوچک و متوسط به یک هزار و 136 میلیارد ریال رسید که گروه پیمانکاری صنعتی با 14 درصد از این رقم در رده نخست صنایع فرابورسی با بالاترین ارزش معاملات ایستاد.
گروه های فلزات اساسی و شیمیایی ها نیز به ترتیب با 134 و 115 میلیارد ریال سهم 12 و 10 درصدی را ارزش معاملات بازار سهام در اختیار گرفتند و رتبه های دوم و سوم را از آن خود کردند.
چهارشنبه شانزدهم فروردین ماه ارزش بازار فرابورس ایران به رقم یک هزار و 58هزار میلیارد ریال رسید که به این ترتیب بازار دوم با 44درصد از این رقم بیشترین سهم از ارزش کل بازار در اختیار گرفت. پس از بازار پایه با 26درصد و اوراق بدهی با 19درصد در رده های بعدی ایستادند.
ارتباط با نویسنده: [email protected]