جمعه, ۱۰ فروردین(۱) ۱۴۰۳ / Fri, 29 Mar(3) 2024 /
           
فرصت امروز

رازهای پیشرفت اقتصادی لیون

6 سال پیش ( 1396/1/20 )
پدیدآورنده : پریا بهنام  

فرانسه از کشورهایی  است که گرچه در برخی برهه های زمانی با بحران بیکاری رو به رو شده، اما در اغلب موارد این بحران ها را با موفقیت پشت سر گذاشته و از سد مشکلات عبور کرده است. یکی از اقدامات جدید و تحسین برانگیز این کشور برای افزایش سطح اشتغال، ایجاد کانون های اشتغال زایی در شهرهای مختلف است. به عبارت دیگر این کانون ها فرصتی را فراهم می کنند تا کارآفرینان هر شهر افزون بر رقابت با یکدیگر، فضایی ایمن را برای کاریابی قشر جوان و جویای همکاری های شغلی خلق کنند

. در بین شهرهای مهم فرانسه، پاریس و لیون جزو مهم ترین کانون های اشتغال زایی محسوب می شوند. با توجه به اینکه پاریس مهم ترین قطب گردشگری فرانسه نیز هست، چندان عجیب نیست که ایجاد اشتغال در این شهر ساده تر از دیگر شهرهای فرانسه باشد.

اما موضوع لیون اندکی متفاوت است. این شهر به شکلی رمزآلود موفق به کسب مقام دومین کانون کارآفرینی در فرانسه شده است. سوالاتی که از دید بسیاری از افراد مطرح می شود این است که راز پویایی کارآفرینی در این شهر چیست؟ اکوسیستم کارآفرینی در این شهر چگونه بهبود یافته و چطور به کسب وکارهای کوچک محلی امکان داده است که قهرمان بازارهای جهانی شوند؟

توسعه کسب و کارهای کوچک و متوسط

شهر لیون در شرایطی مقام دوم کارآفرینی فرانسه را کسب کرده که. شبکه کاری منحصر به فردی را نیز خلق کرده است. این شبکه کاری موسوم به «لیون، شهر کارآفرینی» است. شبکه ای قدرتمند که کارآفرینان و کسب و کارهای کوچک و متوسط تجاری را در طول زمانی که در این شهر فعالیت می کنند،  همراهی می کند.

ادوآن اوآما، مسئول این شبکه می گوید:  «ما دو هدف داریم: از یک سو می خواهیم کارآفرینی را ترویج کنیم و از سوی دیگر به شرکت ها کمک می کنیم که گسترش پیدا کنند. شبکه ما شامل ۵۰ شریک و ۲۰۰ کارشناس است و هرسال بیش از ۱۵۰۰ کارآفرین را همراهی می کنیم.»

 نوآوری و فناوری برای کارآفرینی جان می دهند

جدیدترین آمارهای کمیسیون اقتصادی اتحادیه اروپا نشان می دهد؛ حوزه فناوری های نوین پزشکی حدود نیم میلیون شغل در سراسر اروپا ایجاد کرده و نزدیک به۹۵درصد از فعالان این بخش را هم شرکت های تجاری کوچک و متوسط تشکیل می دهند. به نظر می رسد شهر لیون در راستای توسعه فعالیت های اشتغال زایی خود از این حوزه هم غافل نشده است.

مسئول شبکه «لیون، شهر کارآفرینی»در این خصوص می گوید:  «توسعه فناوری های نوین در پزشکی، یکی از حوزه هایی است که در آن فعالیت بسیاری داریم. شرکت های تجاری کوچک و متوسط با ارائه محصولات و فناوری های نوین به گسترش این حوزه کمک شایانی کرده اند.»

شرکت «لیونی» تولیدکننده تجیهزات پزشکی برای درمان اختلالات چشمی، یکی از شرکت های معتبری است که در این شبکه حضور دارد. این شرکت که در حوزه فناوری های نوین پزشکی کار می کند، به واسطه حضور در همین شبکه به شهرتی جهانی دست یافته است.

این شرکت تجهیزاتی برای درمان بیماری آب سیاه چشم ارائه کرده که در سراسر جهان منحصر به فرد است. در این روش، به جای عمل جراحی چشم، از روش درمانی اولتراسون یا امواج فراصوت برای درمان آب سیاه استفاده می شود. فابریس رومانو یکی از بنیانگذاران این شرکت می گوید: «وقتی می بینم که هر روز در سراسر جهان بیمارانی هستند که با استفاده از این تجهیزات بینایی شان حفظ می شود و کور نمی شوند، احساس می کنم کارم را به درستی و کامل انجام داده ام.» اما این احساس مثبت و زیبا حاصل حضور این شرکت در شبکه ای است که وسعتی به اندازه چندین قاره دارد. اغلب شرکت های حاضر در این شبکه تجربیات تجاری مشابهی را پشت سر گذاشته اند.

موفقیت شرکت لیونی پس از همکاری با سیستم کارآفرینی لیون تا حدی افزایش یافته که قرار است بیش از نیمی از درآمد سالانه این شرکت صرف توسعه و تحقیق شده و سرمایه های بعدی نیز پس از فتح بازارهای اروپا، صرف راهی شدن به بازار کشورهای چین و هند شود.

حضور در شبکه «لیون، شهر کارآفرینی» چه مزایایی برای شرکت های تجاری دارد؟

دیتریش وولف، مدیر عامل شرکتلیونی برای این سوال پاسخی منطقی دارد. وی می گوید: «ارزش ابزار و کالاهایی که در سراسر جهان برای درمان آب سیاه چشم به کار می روند، 5 میلیارد یورو است. حدود ۱۲۰میلیون نفر هم در سراسر دنیا به این بیماری مبتلا هستند که یک چهارم آنها در چین هستند، بنابراین معرفی شرکت ما به جهانیان سراسر سود خواهد بود.»

این شرکت به هنگام تاسیس، به مدت یک سال از حمایت ها و پشتیبانی های مرکز توسعه کسب و کار در لیون بهره مند شد. به این ترتیب توانست هم دستاورد فناوری و نوآوری هایش را به نام خودش ثبت کند، و هم این فناوری را تجاری سازی کند.

نزدیک به ۱۵سال است که این شبکه، کارآفرینان را در لیون همراهی می کند. ایده اصلی هم این است که فعالیت های این شبکه در اروپا گسترش یابد. مسئول شبکه می گوید: «قصد دارم فراخوانی به تمام شهرهای اروپایی بدهم و از آنها بخواهم که به ما بپیوندند تا تجارب مان را با هم شریک شویم و در سطح اروپا، اکوسیستمی برای کارآفرینی پدید بیارویم که کارآمدتر و موفق تر باشد.  شبکه «لیون، شهر کارآفرینی» در سال ۲۰۱۶ جایزه کمیسسیون اروپا برای «گسترش شرکت های تجاری و ترویج روحیه کارآفرینی» را از آن خود کرد.

ارتباط با نویسنده: paryabehnam66@gmail.com

برچسب ها : دیدگاه قاب اقتصاد
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/rdmqekbP
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاروکیلقطعات لیفتراکدستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورلیفتراکپرس لاین ساخت پرسشنامهرمان پرطرفدارسررسید 1403طراحی سایت فروشگاهشیر برقی گازتیزهوشان پایه ششمخرید نرم افزار حسابداریخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلتقویم رومیزیقیمت ورق گالوانیزهخرید قسطیتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتا
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه