جمعه, ۲۸ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Fri, 17 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

در نخستین روز معاملات بورس اوراق بهادار تهران در این هفته شاخص کل تا ابتدای کانال ۸۵هزار واحدی پایین آمد و در نهایت با افت 360واحدی تا رقم 85هزار و 69واحدی کاهش یافت. سرمایه گذاری نفت و گاز پتروشیمی تأمین، پالایش نفت تهران و ایران خودرو هر یک به ترتیب ۵۹، ۳۹ و ۳۶ واحد تأثیر کاهنده روی دماسنج بازار سهام داشتند و از طرف مقابل صنایع پتروشیمی خلیج فارس، شرکت ارتباطات سیار ایران و گروه مپنا به ترتیب ۵۶، ۲۹ و ۲۲ واحد تأثیر افزاینده روی شاخص کل داشتند.

ارزش معاملات بورس تهران نیز به رقم ۱۸۹ میلیارد تومان بالغ شد که این رقم ناشی از دست به دست شدن ۶۱۸میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۷۰هزار و ۳۶ نوبت دادوستد بود. در معاملات روز شنبه گروه های خودرو، اطلاعات و ارتباطات و فلزات اساسی با بیشترین حجم و ارزش معاملات در صدر برترین گروه های صنعت قرار گرفتند.

نگرانی سهامداران از خبرهای غیر منتظره

بازار سهام که در هفته گذشته با فعالیت در تنها سه روز کاری، چهره ای منفی داشت و افت نیم درصدی در مقیاس هفتگی به ثبت رسانده بود، روز شنبه نیز افت 0.42 درصدی شاخص کل بورس را رقم زد. ترس سهامداران از خبرهای غیرمنتظره در میان هفته جاری به ویژه اقدام یک جانبه ترامپ برای خروج از برجام باعث شده تا بازار سهام همچنان در زیر سایه سنگین فروشندگان سهام با بیم و امید گام بردارد.

بر این اساس بازار سهام بازاری کم عمق و توأم با افزایش فروشندگان در مقابل خریداران اغلب حقیقی بود که ترجیح می داد برای جمع آوری سهام دست به عصا گام بردارد. در معاملات نخستین روز هفته گروه خودرو تحت تأثیر جو منفی و هیجانی بازار، دوباره درجا زد. در گروه خودرو شاهد معامله ۱۷۸میلیون سهم به ارزش بیش از ۲۱میلیون تومان بودیم و تعداد معاملات به ۱۵هزار و ۴۲۹ واحدی رسید. در این گروه در اغلب نمادها قیمت پایانی شاهد افت بود. باوجود اخبار مثبتی که از این گروه به گوش می رسد، به دلیل ابهامات و نگرانی هایی که در خصوص تعهدات ترامپ به برجام وجود دارد، گروه یکدست سرخ  پوش شد. در گروه فلزات اساسی نیز قیمت اکثر سهم ها رو به کاهش بود. در این گروه ۵۹میلیون سهم به ارزش بیش از ۱۴میلیارد تومان مورد دادوستد قرار گرفت.

معاملات درون گروهی زیر ذره بین

روز شنبه در بازار دوم بورس تهران که به معاملات درون گروهی سهامدار عمده اختصاص دارد، اندکی بیش از 20میلیون سهم صنایع پتروشیمی خلیج فارس به ارزشی کمتر 10میلیارد تومان به کدهای درون گروهی سهامدار عمده انتقال یافت. در ملی صنایع مس ایران نیز 5میلیون سهم به ارزش بیش از یک میلیارد تومان با معاملات انتقالی میان سهامداران عمده همراه شد. گروه اقتصادی کرمان خودرو اما با کدبه کد شدن بیش از 182میلیون سهم به ارزش بیش از 18میلیارد تومان از کد حقوقی به کد حقیقی روی صفر تابلو در جریان معاملات عادی سهام مواجه بود.

در سایر نمادهای تأثیرگذار بازار از جمله خودرویی ها نیز بورس تهران شاهد معاملات دوطرفه و در عین حال کدبه کد در اغلب نمادهای معاملاتی این بازار بود. نکته قابل تأمل در بازار انفعال عمومی اغلب حقوقی ها برای حمایت یا جمع آوری سهام در نمادهای معاملاتی شاخص ساز بود که در نهایت به قرمزپوش شدن دسته جمعی نماگرهای منتخب بازار انجامید.

افت 14 واحدی آیفکس

فرابورس ایران در نخستین روز معاملاتی هفته جاری شاهد عرضه اولیه 10درصد از سهام شرکت لیزینگ ایران و شرق در بازار دوم، چندین بازگشایی و توقف نماد در بازار سهام و در نهایت افزایش حجم و ارزش معاملات در مقابل کاهش شاخص کل بود. در جریان بازار روز شنبه 15مهرماه معامله گران 417میلیون ورقه به ارزش بیش از 2هزار و 513ریال را دست به دست کردند که نسبت به آخرین روز مبادلاتی در هفته قبل از افزایش حجم و ارزش دادوستدها در فرابورس حکایت داشت.

سهامداران در مجموع دو بازار اول و دوم 131میلیون سهم به ارزش 351میلیارد ریال را مبادله کردند که بالاترین حجم و ارزش معاملات به نمادهای «ذوب» و «ریشمک» اختصاص داشت. در نماد ذوب آهن سهامداران نزدیک به 46میلیون سهم به ارزش 38میلیارد ریال و در نماد تولید و صادرات ریشمک 11میلیون سهم به ارزش 116میلیارد ریال جابه جا کردند. همچنین در جریان بازار 10درصد از سهام لیزینگ ایران و شرق معادل 30میلیون سهم با قیمت 1570ریال به فروش رسید تا به این ترتیب چهارمین عرضه اولیه سال جاری فرابورس رقم بخورد.

در این میان رصد نمادهای پربازدید فرابورسی نشان می دهد نماد «ریشمک» که به تازگی عرضه اولیه شده و از امروز شاهد آغاز بازارگردانی به روش مبتنی بر حراج و تغییر دامنه نوسان قیمت تا 10درصد است در صدر نمادهای پربیننده قرار گرفت و 10درصد رشد قیمت را تجربه کرد. از سوی دیگر نمادهای «ریشمک»، «گکوثر»، «افرا» و «قچار» در حالی با بیشترین افزایش قیمت روبه رو شدند که در سمت مقابل نمادهای «اوان»، «اپرداز»، «شراز» و «شلیا» بالاترین افت قیمت را تجربه کردند.

همچنین شاهد بازگشایی نمادهای معاملاتی شركت بیمه كارآفرین، خدمات فنی فولاد یزد و توقف نماد شرکت ساختمان اصفهان بودیم. نگاهی به معاملات بازار پایه نیز نشان می دهد 91میلیون سهم به ارزش بیش از 172میلیارد ریال در مجموع سه تابلو بازار پایه دادوستد شده و نماد «زنجان» متعلق به شرکت صنایع پتروشیمی زنجان بیشترین حجم معاملات را در اختیار گرفته است.

در نهایت شاخص کل فرابورس نیز با تحمل افت نزدیک به 14واحدی مجبور به ترک ارتفاع پیشین و نزول تا پله 937واحدی شد که عمده بار منفی بر آیفکس از جانب نمادهای گروه فلزات اساسی، پالایشی و پتروشیمی مانند «میدکو»، «ذوب»، «هرمز»،  «مارون»، «شراز» و «شاوان» رقم خورد.

ارتباط با نویسنده: sadrolgharavi@journalist.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/zoZtqdAY
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه