جمعه, ۲۸ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Fri, 17 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان هفته گذشته در ارتفاع ۸۵۷۶۸ واحد قرار گرفت. روند مثبت شاخص کل و توقف در نیمه کانال 85 هزار واحدی در هفته گذشته حاکی از تاثیر مثبت گروه های پالایشی، فلزی، مسی و برخی از پتروشیمی ها بر شاخص کل بازار سهام بوده است. از جمله مسائل تاثیر گذار بر سبزپوشی بازار سهام طی هفته گذشته تداوم رشد قیمت کامودیتی ها در بازارهای جهانی بوده است که بر گروه های بنیادی تاثیر مثبتی بر جای گذاشته است.

تداوم و افزایش قیمت کامودیتی ها نظیر مس، سنگ آهن، اوره، متانول، روی و. . . می تواند نویدبخش بازاری جذاب برای سرمایه گذاران در این صنایع باشد. از سوی دیگر همگام با رشد قیمت ارز، با توجه به اینکه در بازار سهام شرکت های صادرات محور زیادی وجود دارد، این افزایش می تواند رشد سودآوری صنایع صادرات محور و ارزآور را به همراه داشته و گزینه های جذابی برای سرمایه گذاری قلمداد شوند.

رشد 1.2درصدی شاخص کل

در جریان معاملات هفته گذشته تعداد 3031 میلیون انواع اوراق بهادار به ارزش 9248 میلیارد ریال در بیش از 348 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت که به ترتیب 8 و 13درصد کاهش و 25درصد افزایش را نشان می دهد. این درحالی است که تعداد 36 میلیون واحد از صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش کل بیش از 372 میلیارد ریال در این مدت مورد معامله قرار گرفت و هرکدام با 8درصد کاهش همراه شدند. شاخص کل بورس نیز در هفته پایانی مهرماه امسال معادل 1.2درصد رشد را به ثبت رساند. شاخص بازار اول نیز در این مدت با 983 واحد افزایش به رقم 59531 واحد و شاخص بازار دوم با 842 واحد افزایش به عدد 189989 واحد رسیدند که به ترتیب با 1.679 و 0.45درصد افزایش مواجه شدند.

افت یک واحدی شاخص کل فرابورس طی یک هفته

چهارمین هفته مبادلاتی مهرماه در حالی پایان یافت که در طول آن معامله گران، یک هزار و 346 میلیون ورقه بهادار را در 532 هزار نوبت معاملاتی دست به دست کردند و ارزش مبادلاتی 7 هزار و 831 میلیارد ریالی را در بازارهای نه گانه فرابورس به ثبت رساندند. در پنج روز مبادلاتی هفته منتهی به 28 مهرماه 96، بیش از نیمی از حجم کل مبادلات هفتگی فرابورس در اختیار بازارهای اول و دوم قرار گرفت و بدین ترتیب شاهد دادوستد 735میلیون سهم به ارزش نزدیک به یک هزار و 680 میلیارد ریال بودیم.

شاخص کل فرابورس ایران نیز در پی فرازوفرودهایی در روز 22 مهرماه به ارتفاع 934 واحدی نیز صعود کرد اما در نهایت با افت اندک (یک واحدی) در پایان هفته گذشته در ارتفاع 928 واحدی، مبادلات این هفته را خاتمه بخشید. همچنین تحت تاثیر ادامه پذیره نویسی سهام جدید ناشی از سلب حق تقدم در افزایش سرمایه شرکت گروه اقتصادی کرمان خودرو که از روز دوم مهرماه به مدت 30 روز آغاز شده است، هفته جاری تعداد 8 میلیون ورقه به ارزش معاملاتی 11 میلیارد ریال در بازار سوم مورد مبادله قرار گرفت.

عرضه مستقیم و بی واسطه اوراق یک طرح صنعتی

در آخرین روز کاری هفته گذشته، معامله 100درصدی اوراق طرح صنعتی «لیوان استوانه ای با در فشاری» در بازار دارایی فکری فرابورس قطعیت یافت که تعداد کل این اوراق 1000 ورقه و قیمت پایه کل نیز 3 میلیارد ریال بود. گفتنی است این اوراق به روش مستقیم و بی واسطه اوراق بهادار مبتنی بر دارایی فکری عرضه شد. از دیگر رویدادهای مهم هفته جاری می توان به عرضه اولیه 10درصد از سهام شرکت شیر پگاه آذربایجان شرقی به روش ثبت سفارش اشاره کرد که هر سهم  «غپآذر» در این عرضه 3 هزار و 350 ریال قیمت خورد. در این عرضه که ششمین عرضه اولیه فرابورس در سال جاری به شمار می رود تعداد 20میلیون سهم پگاه آذربایجان شرقی معامله شد.

اوراق بدهی در صدر بازار ابزارهای نوین مالی

طی هفته گذشته نقل وانتقال 5 میلیون ورقه بدهی به ارزش مبادلاتی حدود 5 هزار و 770 میلیارد ریال منجر به صدرنشینی اوراق بدهی در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس شد. در ادامه، صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله با دادوستد 34 میلیون ورقه ETF به ارزش 328 میلیارد ریال جایگاه دوم را در این بازار به خود اختصاص دادند و اوراق تسهیلات مسکن نیز رتبه سوم را به لحاظ حجم و ارزش مبادلاتی در بازار ابزارهای نوین مالی به دست آوردند. بدین ترتیب مبادلات صورت گرفته در تابلوی تسهیلات مسکن به خریدوفروش 34 هزار ورقه تسه به ارزش 262 میلیارد ریال منتهی شد که نسبت به هفته گذشته با افت ناچیزی روبه رو شده است.

در مجموع، نتیجه دادوستدهای انجام شده در بازار ابزارهای نوین مالی، جابه جایی 39 میلیون ورقه به ارزش حدود 5 هزار و 360 میلیارد ریال بود. تابلوهای مبادلاتی بازار پایه نیز میزبان نقل وانتقال 563 میلیون سهم در بیش از 57هزار نوبت دادوستدی بودند که این مبادلات ارزش 783 میلیارد ریالی را به ثبت رسانید. در نهایت در صدر جدول ارزش مبادلات خرد بازار سهام و اختیار سهام به تفکیک گروه های صنعت، به ترتیب نام گروه های حمل ونقل، انبارداری و ارتباطات؛ انبوه سازی، املاک و مستغلات؛ فلزات اساسی و محصولات شیمیایی را می بینیم که گروه حمل ونقل، انبارداری و ارتباطات با در اختیار داشتن 14درصد از ارزش معاملات خرد، جایگاه نخست و سایر گروه ها با سهم 13درصدی، رتبه های دوم تا چهارم را کسب کرده اند.

ارتباط با نویسنده: sadrolgharavi@journalist.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/injeMDhI
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه