جمعه, ۱۰ فروردین(۱) ۱۴۰۳ / Fri, 29 Mar(3) 2024 /
           
فرصت امروز

رهبران موفق،  مدیرانی بوده اند که با استفاده از روش های متنوع مدیریت و رهبری،  موقعیت های مختلف را به سود خود به پایان رسانده اند.  

مدیران در روند کاری خود با موقعیت ها و مشکلات متنوعی مواجه می شوند.  مسائلی که وظیفه حل کردن آنها به عهده مدیران است،  بسیار متنوع تر از وظایف کارمندان در سطوح مختلف است.  به همین دلیل،  شرایط کاری این افراد مدام در حال تغییر است.  با این توصیف،  مدیرانی موفق خواهند شد که بتوانند از مهارت ها و سبک های متنوع مدیریت در موقعیت های مختلف استفاده کنند و از مرحله مدیریت به رهبری برسند. 

در ادامه این مطلب به نقل از زومیت به معرفی هفت سبک و روش رهبری می پردازیم که در موقعیت های مختلف کارآمد خواهند بود.  

۱- دستورالعملی

در این سبک از مدیریت که عموما توسط کارآفرینان به کار گرفته می شود،  مسیر و دستورالعمل به کارمندان داده می شود. مدیران در این روش،  وظیفه،  هدف و چگونگی انجام آن را به طور کامل توضیح می دهند و در زمان مقرر منتظر نتیجه می مانند.  این نوع از مدیریت در زمان هایی که با کمبود وقت برای انجام پروژه روبه رو هستید،  مناسب است. در این زمان ها اگر تصمیم سریع گرفته نشود شکست خواهید خورد.  از طرفی اگر بخواهید گزینه های مختلف را امتحان کنید،  سرمایه پولی و زمانی شما هدر خواهد رفت.  البته استفاده بیش از حد از این روش،  اپیدمی معمول مدیران است که باید از آن پرهیز شود.  

۲- پشتیبانی کننده

مدیران در این روش تنها نقش پشتیبان را ایفا می کنند.  آنها به تیم اجازه می دهند که روش و مسیر حل مسائل را خودش انتخاب کند.  مدیران پشتیبانی کننده،  منابع زیرساختی،  مالی،  اطلاعاتی و اعتباری را در اختیار کارمندان قرار می دهند.  آنها آزادی را به کارمندان هدیه می دهند تا کاری را انجام دهند که دوست دارند.  نقطه احتیاط در این روش این است که باید از آن تنها در تیمی استفاده کنید که انگیزه کافی را دارد و مسیر کلی شرکت را شناخته است.  استفاده خطرناک از این روش نیز زمانی است که نمی دانید چه کاری باید انجام شود و انتخاب آن را بر عهده کارمندان می گذارید.  

۳- پرسشگر

در این روش با پرسیدن سوال از کارمندان،  آنها را به طور غیر مستقیم با فرصت ها و تهدیدهای پروژه آشنا می کنید. شما سوال هایی را از کارمندان می پرسید که با جواب دادن به آنها می توانند روش صحیح حل مسائل را پیدا کنند.  در استفاده از این روش باید محتاط باشید و از آن به عنوان پوششی برای روش دستورالعملی استفاده نکنید.  به بیان دیگر اگر می خواهید مسیر را به صورت کامل به کارمندان بگویید،  نباید با سوال کردن منظور خود را برسانید و بهتر است مستقیما دستور را اعلام کنید.  

۴- مشوق

برخی اوقات تیم شما برنامه مناسب،  اطلاعات لازم و ساختار مورد نیاز برای انجام پروژه را دارد،  اما سوختی که آنها را به حرکت دربیاورد در شرکت موجود نیست.  نیروی محرکه تیم ها،  انگیزه و اشتیاق کافی برای انجام کارها است.  مدیران مشوق با یادآوری موفقیت های گذشته و امید دادن به تیم در مورد موفقیت های آتی،  نیروی لازم را به آنها منتقل می کنند.  البته اگر شما مدیری هستید که به سرعت ناامید می شوید، از این نوع رهبری خودداری کنید.  

۵- توانمندساز

در این نوع از رهبری،  شما به تیمی که صلاحیتش را شناخته اید،  قدرت تصمیم گیری داده و اعتبار آن را افزایش می دهید. اعضای این تیم می توانند بدون کسب اجازه از مقامات بالاتر،  در پروژه ها تصمیم گیری و اقدام کنند.  این روند می تواند بسیار مفید باشد و علاوه بر موفقیت در پروژه ها،  اعضایی را پرورش دهد که در آینده بتوانند به عنوان مدیر در شرکت فعالیت کنند.  البته این نوع از مدیریت نیز احتیاط خاص خود را طلب می کند.  باید مراقب باشید افرادی را که صلاحیت لازم ندارند به قدرت نرسانید،  چراکه ممکن است دیگر نتوانید قدرت را از آنها پس بگیرید.  

۶- بازتابنده

در این سبک از رهبری که شباهت زیادی به رهبری پرسشگر دارد،  شما تیم را با اتفاقات و تصمیم های گذشته آشنا می کنید.  مدیریت در این سبک از کارمندان می خواهد که با توجه به اتفاقات و تجربیات گذشته ،  تصمیمات صحیح را برای پیشبرد پروژه های کنونی اتخاذ کنند.  این روش را می توان قوی ترین و البته دشوارترین روش رهبری نامید؛ چرا که باید تمامی دیدگاه خود را کنار بگذارید و تنها به فکر درس گرفتن از موقعیت های پیشین باشید.  

۷- چشم اندازی

استفاده از نوع رهبری به نوعی کلیشه شده است؛  اما کاربرد صحیح آن می تواند موفقیت بلندمدت شما را تضمین کند.  با ترسیم چشم اندازی روشن از آینده شرکت،  مسیر کلی را به اعضای تیم نشان داده و سپس به راهنمایی بپردازید.  رهبران سیاسی و تجاری موفق در گذشته،  استفاده زیادی از این نوع سبک کرده اند.  

در نهایت برای تبدیل شدن به یک رهبر عالی،  مهارت های ذاتی خود را پیدا کرده و آنها را تقویت کنید.  در کنار این کار،  ضعف ها را شناخته و در جهت رفع آنها اقدام کنید.  مهم تر از همه،  همیشه در تلاش باشید تا بهترین سبک مدیریتی وابسته به وضعیت شرکت را انتخاب کرده و به آن عمل کنید. 

برچسب ها : اصول کسب و کار
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/Wn7Q50H4
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاروکیلقطعات لیفتراکدستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورلیفتراکپرس لاین ساخت پرسشنامهرمان پرطرفدارسررسید 1403طراحی سایت فروشگاهشیر برقی گازتیزهوشان پایه ششمخرید نرم افزار حسابداریخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلتقویم رومیزیقیمت ورق گالوانیزهخرید قسطیتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتا
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه