سه شنبه, ۱۰ تیر(۴) ۱۴۰۴ / Tue, 1 Jul(7) 2025 /
           
فرصت امروز

فرصت امروز: به گفته رئیس کل بیمه مرکزی، بیش از ۳ هزار میلیارد دلار ریسک در کشور وجود دارد که نیاز به پوشش های بیمه ای دارند، اما تنها ۳۰درصد از آنها پوشش داده می شوند.

عبدالناصر همتی درباره کاستن از سهم بیمه ایران در بازار و افزوده شدن به سهم بیمه های خصوصی گفت: بیمه مرکزی برنامه ای برای کاهش سهم بیمه ایران در بازار ندارد؛ بلکه ما بیشتر به دنبال آن هستیم تا کیک بازار را بزرگ تر کنیم.

وی با بیان اینکه بزرگتر شدن کیک بازار به معنای پر کردن ظرفیت های خالی بیمه ای در کشور است، ادامه داد: ۷۰ درصد از ظرفیت های بیمه در کشور خالی است؛ به نحوی که بیش از ۳ هزار میلیارد دلار ریسک در کشور وجود دارد که نیاز به پوشش های بیمه ای دارند؛ ولی تنها ۳۰ درصد از آنها دارای پوشش هستند.

رئیس شورای عالی بیمه تاکید کرد: تمامی شرکت های بیمه و حتی بیمه ایران به عنوان تنها شرکت دولتی می توانند برای پر کردن ظرفیت های خالی بیمه ای در کشور تلاش کنند؛ این در حالی است که ما به توسعه بازار بیمه در کشور توجه داریم و سیاست ما کاستن از سهم بیمه ایران در بازار نیست.

رئیس کل بیمه مرکزی اضافه کرد: اگرچه ۳۰درصد از سهم بازار برای بیمه ایران سهم خوبی است و شرکت های خصوصی ۷۰ درصد دیگر بازار را در اختیار دارند؛ ولی هر اندازه کیک بازار بزرگ تر شود، خوب است ولی بالا یا پایین شدن سهم بیمه ایران برای بیمه مرکزی اولویت اول نیست.

دولت تمام سهام خود را به بخش خصوصی واگذار می کند

رئیس بیمه مرکزی همچنین در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره خصوصی سازی صنعت بیمه گفت: یکی از انتقادات وارد به دولت این است که سه شرکت آسیا، البرز و دانا را به صورت نصف و نیمه به بخش خصوصی واگذار کرده است. به عبارتی همچنان مدیران توسط دولت تعیین می شوند و این خصوصی سازی نیست، چراکه زمانی که بنگاهی خصوصی می شود باید تفکر و اداره خصوصی سازی در آن حاکم شود. هفته گذشته در دولت تصویب شد که دولت تمام سهام خود را به بخش خصوصی واگذار کند و فقط بیمه ایران به عنوان بیمه دولتی باقی بماند.

همتی ادامه داد: معتقدم خصوصی سازی باید با آزادسازی همراه باشد، به عبارت دیگر آزادسازی باید همراه با تکامل و اصلاح ساختار بازار همراه باشد، چراکه اگر ساختار بازار اصلاح نشود آزادسازی هم اتفاق نمی افتد و نمی تواند نتیجه خوبی به همراه داشته باشد. متأسفانه در صنعت بیمه، قبل از اینکه ساختار بازار متناسب با رقابت آزاد شکل بگیرد، نرخ های بیمه آزاد اعلام شد و زمانی که این نرخ آزاد شد به علت نبود ساختار و کمبود نیروی انسانی، برخی شرکت های بیمه، نرخ هایی را ارایه کردند که فنی نبود و این امر سبب شد تا حوادثی همانند حادثه بیمه توسعه پیش آید. من معتقدم اگر بخواهیم خصوصی سازی موفقی داشته باشیم باید ساختار را اصلاح کرده و بتوانیم همگام با توسعه ساختار بازار، آزادسازی و رقابت را گسترش دهیم.

رئیس کل بیمه مرکزی افزود: طبق قانون بیمه مرکزی، هیچ کسی نمی تواند بیشتر از ۲۰ درصد، از سهام یک شرکت بیمه را در اختیار داشته باشد. البته در این بین ما فقط می توانیم در مورد صلاحیت افرادی که این شرکت ها را اداره می کنند نظر دهیم؛ بنابراین زمانی خصوصی سازی می تواند شکل بگیرد که یک نظر عمومی در کشور شکل گرفته باشد، البته هم اکنون این نظر عمومی در حال شکل گیری است و ما هم از آن استقبال می کنیم؛ بنابراین همه به این نتیجه رسیدند که خصولتی ها نمی توانند موفق عمل کنند و بهتر است خصوصی واقعی صورت گیرد؛ به عبارتی اگر سهام واقعی شود به طور قطع به نفع کشور و بیمه خواهد بود. براساس آیین نامه ۹۰ بیمه مرکزی، مدیری که به عنوان یکی از ارکان حاکمیت شرکتی منصوب می شود باید به تأیید بیمه مرکزی برسد.

همتی به تاثیر برجام در صنعت بیمه ایران اشاره کرد و گفت: روابط ما در سطح بین المللی بعد از برجام به دو بخش تقسیم شده است؛ یک بخش آن روابط بیمه ای ما با خارجی هاست که در این زمینه پیشرفت خوبی داشتیم، چراکه مذاکراتی با دو کشور آلمان و فرانسه صورت گرفته و همچنین با شرکت های بیمه اتکایی توانستیم بخشی از حوادث طبیعی را پوشش دهیم که هنوز کامل نیست؛ بنابراین بخشی از خسارت زلزله سرپل ذهاب کرمانشاه تحت پوشش لایحه بیمه اتکایی قرار می گیرد که ما به جد پیگیر تصویب آن هستیم؛ البته بخشی از این خسارت را به ما خواهند داد و این امر موفقیت خوبی بعد از برجام است.

رئیس شورای عالی بیمه ادامه داد: اما در زمینه سرمایه گذاری خارجی به رغم مذاکرات خوبی که انجام شد نتوانستیم به موفقیتی برسیم. قبل از روی کار آمدن ترامپ رئیس جمهور امریکا تقریبا دو شرکت خصوصی خواستار خرید ۴۹درصد سهام بودند؛ اما بعد از روی کار آمدن ترامپ دست نگه داشتند و سرمایه گذاری خارجی به مفهومی که بخواهند سرمایه های ما را خریداری کنند، هنوز انجام نشده است.

بیمه بدنه برای خودروهای لوکس الزامی است

رئیس کل بیمه مرکزی با تاکید بر اینکه بیمه بدنه برای خودروهای لوکس الزامی است، گفت در قانون جدید بیمه شخص ثالث بحث بیمه مسئولیت افراد نسبت به اتومبیل های گران قیمت (حداکثر تعهد نسبت به اتومبیل های متعارف) حل شده است. به عبارت دیگر، قانون تعریف کرده اتومبیل متعارف اتومبیلی است که قیمت آن نصف دیه اول سال باشد که با توجه به نرخ دیه 280 میلیون تومانی قیمت متعارف یک اتومبیل۱۴۰میلیون تومان است، بنابراین اگر شما به هر اتومبیلی که ارزش آن بیش از ۱۴۰ میلیون تومان باشد، لطمه وارد کنید به نسبت آن خسارت مسئولیت دارید و خودرو هایی که ارزش آنها بیش از این قیمت متعارف باشد باید برای جبران خسارت بیمه بدنه خریداری کنند، در غیراین صورت مسئولیت به عهده خودشان است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/a18Qsw0h
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
تولید کننده پالت پلاستیکیirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامضد یخ پارس سهندمشاور مالیاتیخرید PS5خرید سی پی کالاف دیوتی موبایلاکستریم VXخرید از چینچوب پلاستماشین ظرفشویی بوشقیمت طلای آبشدهکامیونت فورسموزبلاگقرص لاغریقیمت امروز لوله گلخانهخرید بلیط هواپیماخرید جم فری فایرخرید سی پیهارد باکس
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه