جمعه, ۳۱ فروردین(۱) ۱۴۰۳ / Fri, 19 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

فرصت امروز: دردسرهای تبصره 18 لایحه بودجه سال آینده تمامی ندارد و این تبصره به محلی برای اختلاف نظر دولت و مجلس تبدیل شده است. تبصره 18 لایحه بودجه سال 97 به اصلاح قیمت حامل های انرژی اختصاص دارد که بر اساس آن 17هزار و 400 میلیارد تومان درآمد جدید از محل افزایش قیمت سوخت به اشتغال اختصاص خواهد یافت؛ موضوعی که با انتقاد رسانه ها و افکار عمومی روبه رو شده و برخی نمایندگان مجلس نیز از اصلاح این تبصره در مجلس سخن گفته اند.

رئیس جمهور اما در نشست با رؤسای کمیسیون های مجلس اعلام کرد که دولت همچنان به دنبال منابع این تبصره برای تولید و اشتغال است. حسن روحانی تأکید کرد که اگر مجلس بخواهد این تبصره را تغییر دهد و به افزایش قیمت حامل های انرژی رأی ندهد، باید محلی دیگر را برای تأمین بودجه اشتغال تعیین کند.

این در حالی است که محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اعلام کرده است که مجلس برای جلوگیری از افزایش قیمت حامل های انرژی، منابع دیگری برای اشتغال در نظر می گیرد.

در همین زمینه، سخنگوی سازمان برنامه و بودجه گفته است نحوه تأمین منابع ١٧هزار و٤٠٠ میلیارد تومانی برای حمایت از تولید و ایجاد اشتغال در بودجه ١٣٩٧ به توافق دولت و مجلس برای افزایش قیمت حامل های انرژی یا استفاده از منابع عمومی بستگی دارد.

امیر باقری روز گذشته در نشست خبری با اعلام این مطلب به تبیین تبصره ١٨ پرداخت و سعی کرد به برخی ابهامات تبصره 18 لایحه بودجه سال 97 پاسخی روشن دهد. او همچنین از عیدی 930 هزار تومانی سال 97 خبر داد و در عین حال اعلام کرد که بحث سهمیه بندی بنزین هنوز نهایی نیست.

افزایش قیمت حامل ها اثر مستقیم بر تولید ندارد

سخنگوی سازمان برنامه و بودجه در رابطه با اینکه بخش تولید مخالف افزایش قیمت حامل های انرژی به دلیل تبعات ناشی از آن در تولید است، توضیح داد که اصلاح قیمت انرژی حداقل در بخش تولید به طور جدی مطرح نیست و طوری خواهد بود که هزینه تولید کننده بالا نرود. پیش بینی این است که اثر مستقیم ندارد چون حامل های مورد استفاده در این بخش مورد اصلاح نیست و از سویی دیگر منابع به دست آمده به بخش تولید سرریز خواهد شد.

سهمیه بندی بنزین نهایی نیست

باقری در رابطه با بحث های مطرح شده در مورد سهمیه بندی بنزین نیز گفت: اکنون بحث دونرخی بودن و همچنین تک نرخی بودن بنزین در مجلس مطرح است، به هرحال هر دو مورد مزایا و معایب خاص خود را دارد. بنزین دو نرخی در کنار مزیت ها می تواند موجب ایجاد فساد شود و در مورد تک نرخی نیز بحث های دیگری مطرح است با این حال هنوز در این باره جمع بندی نهایی شکل نگرفته و باید با مجلس توافقاتی انجام شود.

اگر ٩٨٠ هزارشغل ایجاد شود نرخ بیکاری ۱۱.۲درصد می شود

سخنگوی سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه دغدغه اصلی در تبصره ١٨ مربوط به تولید اشتغال است، گفت: پیش بینی این است که در سال آینده ٨٣٠ هزار نفر وارد بازار کار شوند که اگر ما بتوانیم ٩٨٠ هزار شغل ایجاد کنیم نرخ بیکاری به ١١.٢درصد می رسد. اما برنامه ما ایجاد یک میلیون و ٣٣ هزار شغل است که باید برای آن حدود ٧٥هزار میلیارد تومان هزینه شود. این رقم در کنار ١٧هزار و ٤٠٠ میلیارد تبصره ١٨ از محل تسهیلات بانکی و صندوق توسعه ملی و سایر بخش ها تأمین می شود.

باقری یادآور شد که قرار نیست منابع پیش بینی شده مستقیم در اختیار بخش های مختلف قرار گیرد، بلکه به طور اهرمی عمل می کند و در قالب یارانه سود تسهیلات، وجوه اداره شده، کمک به آموزش و یارانه دستمزد و کمک بلاعوض است.

عیدی سال ۹۷، ۹۳۰ هزار تومان است

به گفته سخنگوی سازمان برنامه و بودجه، درباره میزان عیدی سال آینده که در بودجه ۱۳۹۷ پیش بینی شده نیز همانطور که پیش تر در بخشنامه بودجه اعلام شده بود مورد تأکید قرار گرفته و پیشنهاد ۹۳۰ هزار تومانی مطرح است که باید با مصوبه هیأت دولت همراه شود.

محورهایی که دولت در ایجاد اشتغال دنبال می کند

او ادامه داد: ما در تبصره 18 به دنبال ایجاد اشتغال هستیم، اما واقعیت این است که دولت در کنار اشتغال چند محور دیگر را نیز می خواهد دنبال کند و در این رابطه مسئله بهبود حمل و نقل عمومی درون شهری و برون شهری اهمیت دارد.

سخنگوی سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد: یکی دیگر از حوزه هایی که دولت به آن خواهد پرداخت، مسکن است. دولت این مسئله را تدارک دیده که تأمین مسکن در بافت روستایی، مسکن اجتماعی و بافت فرسوده طراحی شده است، بنابراین فضای تبصره 18 ضمن اینکه به بحث اشتغال می پردازد، برخی از محورهای مهم مدنظر دولت را هم پوشش می دهد.

باقری با اشاره به بخش مسکن تصریح کرد: دو برنامه مشخص بافت های فرسوده و تأمین مسکن روستایی و اجتماعی را دنبال خواهیم کرد. در مجموع برآورد ما این است که با 200 هزار واحدی که در سال 97 دنبال می کنیم، حدود 300 هزار شغل ایجاد می شود. برآورد ما این است که اگر از روش سنتی در بافت های فرسوده جلو برویم، 6 هزار و 800 میلیارد تومان پول مورد نیاز است که یک هزار و 500 میلیارد تومان را دولت می گذارد و 2 هزار و 500 میلیارد تومان را بانک ها. همچنین در مورد مسکن روستایی و اجتماعی، نرخ سود تسهیلات 5 درصد خواهد بود.

رویکردهای متفاوت بودجه 97

سخنگوی سازمان برنامه و بودجه همچنین در خصوص بودجه عملیاتی گفت: از سال 97 بودجه کشور عملیاتی خواهد بود و بر اساس عملکردی که تاکنون وجود داشته، تخصیص بودجه صورت گرفته و در سال آینده نیز این نظارت به این نحو ادامه خواهد یافت و نظارت به صورت مشخصی پیش خواهد رفت.

او در خصوص کسری بودجه نیز گفت: بودجه سال 97 کل کشور با رویکردی متفاوت از سال های قبل تدوین شد و سازمان برنامه اصرار داشت که اعداد واقعی در بودجه وارد شود؛ پس بودجه سال 97 در برآورد منابع و مصارف دقیق است و اینکه آیا قسمتی از منابع رخ می دهد یا خیر، برداشت این است که منابع تحقق می یابد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/9SlwsBCY
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاردستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورتقویم رومیزیقیمت ورق گالوانیزهخرید قسطیتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرام
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه