فرصت امروز: وزیر اقتصاد از تدوین آیین نامه تأمین مالی طرح های نیمه تمام خبر داد و درباره سود بانکی نیز گفت: نرخ سود بانکی سال قبل با نوساناتی همراه بود، اما امسال این نرخ سود را یکسان خواهیم کرد.
مسعود کرباسیان در هفتاد و ششمین نشست شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی درباره تبصره 19 قانون بودجه و همچنین ثمربخش بودن جلسات شورای گفت وگو گفت: ما مصمم به اجرای طرح های نیمه تمام هستیم، قرار بود آیین نامه تبصره 19 از سوی سازمان برنامه و بودجه تدوین شود، اما این آیین نامه با نظر بخش خصوصی نهایی می شود چرا که اکثر کارآفرینان آن از بخش خصوصی هستند، سپس آیین نامه مستقیم به هیأت دولت ارائه می شود.
او درباره تهیه پیش نویس تهاتر بخش خصوصی با بانک ها نیز گفت: 100هزار میلیارد تومان پیش بینی شده و بقیه بخش ها در رقابت با بخش خصوصی می توانند از این منابع استفاده کنند.
کرباسیان با اشاره به بازسازی مناطق فرسوده شهری گفت: دولت تصمیم خوبی در این زمینه اتخاذ کرده و به استناد قانون می توان اراضی مازاد دولت را در اختیار توسعه گر قرار داد.
او درباره خارج کردن خودروهای فرسوده از حمل ونقل شهری هم گفت: منابع آن از محل ماده 12 تضمین می شود و هدف آن صرفه جویی سوخت است.
وزیر اقتصاد با تأکید بر لزوم امنیت سرمایه گذاری گفت: حضور نمایندگان قوه قضائیه به این امر کمک می کند. دولت مواردی را تهیه کرده و قطعا اتاق ایران در این خصوص نظراتی دارد و باید با تجمیع آرا این موضوع را نهایی کنیم.
کرباسیان با بیان اینکه 36 میلیارد دلار منابع خط اعتبار خارجی در اختیار داریم، گفت: تأکید رئیس جمهور بر استفاده بخش خصوصی از این منابع است، اما به اندازه برآورد از این منابع استفاده نمی شود.
او با اشاره به اجرای اصل 44 اظهار کرد: عمدتا این اصل به واگذاری محدود شده است و به سایر شقوق آن پرداخته نشده، حتی مجلس وقتی از ما توضیحی می خواهد به واگذاری ها اکتفا می کند.
سهم بازار سرمایه در اجرای طرح های نیمه تمام
اما از دیگر حاضران و سخنرانان نشست شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی، اکبر کمیجانی، قائم مقام بانک مرکزی بود که گفت: در نسخه کنونی تبصره ۱۹ قانون بودجه سال ۱۳۹۷ که مربوط به اجرای طرح های نیمه تمام، کل کشور است مشکل ویژه ای از نظر بانک مرکزی وجود ندارد.
به گزارش ایسنا، کمیجانی ادامه داد: با این حال پیشنهاد ما این است که با توجه به این که در آخرین ماده این آیین نامه، نظام بانکی سهم اصلی را در تأمین مالی به عهده دارد، باید کارگروهی متشکل از بانک مرکزی، اتاق های بازرگانی و تعاون، تشکیل شده و مباحث تأمین مالی به دقت مورد بررسی قرار گیرد و با ملاحظاتی که نظام بانکی دارد، دستورالعمل اجرایی این تبصره تدوین شود.
قائم مقام بانک مرکزی همچنین گفت: یک نکته درباره وثایق وجود دارد و آن این است که باید روی آن بحث بیشتری انجام شود. موضوع دیگر آن است که در این تبصره، مشارکت بودجه ای در قالب وجوه اداره شده یا یارانه سود تسهیلات مطرح شده است که اگر به تجربه سنوات گذشته در مشارکت دولت توجه کنیم، این تجربه موفق نبوده و اکنون سیستم بانکی با مطالبات فراوانی روبه رو است.
وی ادامه داد: بعد از سال هایی که گذشته است، می خواهیم به بانک ها بگوییم که باید در حساب و کتاب ها حسابرسی صورت گیرد. بنابراین چنانچه آیین نامه و دستورالعمل حاوی پیام روشنی برای نظام بانکی نباشد، مانعی برای اجرای آیین نامه خواهد بود.
کمیجانی به سهم بازار سرمایه در اجرای طرح های نیمه تمام اشاره کرد و گفت: بازاری که نظام بانکی در آن فعالیت می کند، باید یک بازار با پروژه های کوتاه مدت باشد و عمدتا بانک اولویت تأمین سرمایه در گردش را دارد. ضمن این که تأمین مالی بانک ها عمدتا پروژه های کوچک و متوسط را دربرمی گیرد، بنابراین با توجه به الگوی پروژه هایی که تعریف شده، باید از ظرفیت بازار سرمایه نیز بهره گرفت.
همچنین محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در نشست شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی گفت: می توان در بورس کالا پروژه ها را عرضه کرد. هم در ارزش گذاری، هم در تعهدات پس از اقدام و شفافیت وضعیت بهتر خواهد بود، کمااین که اکنون پروژه های ساختمانی هم به بورس کالا عرضه می شوند.