شنبه, ۲۱ تیر(۴) ۱۴۰۴ / Sat, 12 Jul(7) 2025 /
           
فرصت امروز

فرصت امروز: بانک مرکزی، تسهیلات پرداختی بانک ها در بهار امسال را منتشر کرد. گزارش بانک مرکزی نشان می دهد که تسهیلات پرداختی بانک ها طی سه ماهه سال 1397 و در مقایسه با سه ماهه سال گذشته حدود 16.3درصد افزایش داشته است. همچنین از مجموع ۱۱۷ هزار میلیارد تومانی که بانک ها در سه ماهه ابتدایی امسال تسهیلات پرداخت کرده اند، حدود ۵۰ هزار میلیارد آن به بخش صنعت، معدن و تجارت اختصاص یافته است.

بانک ها هر ساله و براساس مسئولیت واسطه گری خود در اقتصاد ایران تسهیلاتی را برای گردش بخش های اقتصادی پرداخت می کنند که روند آن در چند سال گذشته همواره رو به افزایش بوده است. این در حالی است که برای سال قبل بانک ها حدود ۶۱۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش های اقتصادی پرداخت کرده اند هرچند این رقم در مقایسه با بیش از ۶۶۰ هزار میلیارد تومانی که بانک مرکزی پیش بینی کرده بود، بالغ بر ۵۰هزار میلیارد تومان فاصله داشت.

بانک ها به کدام بخش ها بیشتر وام دادند؟

تازه ترین گزارش بانک مرکزی نشان می دهد سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در تمامی بخش های اقتصادی طی سه ماهه سال جاري مبلغ 742.9 هزار میلیارد ریال معادل 63.0درصد کل تسهیلات پرداختی است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ 80.2 هزار میلیارد ریال معادل 12.1درصد افزايش داشته است. سهم تسهیلات پرداختی بابت تامین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در سه ماهه سال جاري معادل 295.7 هزار میلیارد ریال بوده است که حاکی از تخصیص 39.8درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه در گردش تمامی بخش های اقتصادی (مبلغ 742.9 هزار میلیارد ریال) است.

از 345.7 هزار ميليارد ريال تسهيلات پرداختي در بخش صنعت و معدن معادل 85.5درصد آن (مبلغ 295.7 هزار ميليارد ريال) در تامين سرمايه در گردش پرداخت شده که بيانگر توجه و اولويت دهي به تامين منابع براي اين بخش توسط بانک ها در سال جاري است.

از سوی دیگر، گزارش ها نشان می دهد تعداد 51هزار و 15 فقره تسهيلات به بخش صنعت و معدن با میانگین پرداختی هر فقره 6.8 میلیارد ريال پرداخت شده که بیشتر از میانگین پرداختی سایر بخش ها است. در ضمن در بخش خدمات تعداد 917 هزار و 544 فقره تسهیلات با میانگین پرداخت هر فقره 0.5 میلیارد ریال پرداخت شده است.

سهم ۵۰ هزار میلیاردی صنعت، معدن و تجارت

به گزارش ایسنا، در سه ماهه نخست امسال آمارها از این حکایت دارد که بانک ها حدود ۱۱۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده اند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حدود ۱۶.۳درصد افزایش دارد. با توجه به اهمیت تامین سرمایه در گردش برای بنگاه های اقتصادی در این مدت حدود ۷۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان یعنی ۶۳درصد کل مبلغ پرداختی به تامین سرمایه در گردش اختصاص داشته است.

صنعت، معدن و تجارت به عنوان سه بخش مهم اقتصاد ایران و سهم مهمی که در رشد اقتصادی دارند همواره از درصد بالایی از تسهیلات بانکی پرداختی استفاده می کنند. این در شرایطی است که در سه ماهه اول امسال صنعت و معدن حدود ۳۴هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده که نزدیک به ۳۰ هزار میلیارد تومان آن و به عبارتی بالغ بر ۸۵درصد کل به تامین سرمایه در گردش این بخش تعلق داشته است.

دیگر بخش مورد نظر بازرگانی است که حدود ۱۶ هزار و ۵۰۰میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده و در این بخش حدود ۷۲درصد به تامین سرمایه در گردش اختصاص داشته است، در مجموع صنعت، معدن و تجارت بالغ بر ۵۰ هزار میلیارد تومان از سهم تسهیلات پرداختی بانک ها در سه ماهه اول امسال را به خود اختصاص داده و از این رقم برای این سه بخش حدود ۴۲ هزار میلیارد تومان به سمت تامین سرمایه در گردش حرکت کرده است.

این در حالی است که با توجه به قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر که از سال ۱۳۹۴ اجرایی شد، برای سال جاری شرایط دیگری به آن اضافه شد تا تسهیلات دهی به بخش تولید را تسهیل کنند، به گونه ای که با تشکیل کارگروهی بانک ها موظف شدند درخواست تسهیلات به بخش های تولیدی را حداکثر ظرف یک ماه بررسی کرده و به آن پاسخ دهند. از سوی دیگر شرایطی برای بخشش جرایم تولیدکنندگانی که تسهیلات معوق دارند، فراهم شده است.

اما در دیگر بخش های اقتصادی که از تسهیلات بانکی استفاده کرده اند، باید یادآور شد که مسکن و ساختمان در سه ماهه اول امسال تا مرز ۱۰ هزار میلیارد تومان و کشاورزی تا ۸۹۰۰ میلیارد تومان تسهیلات گرفته اند. همچنین خدمات به روال گذشته در صدر دریافت کنندگان تسهیلات بانکی قرار داشته و تا مرز ۴۸ هزار میلیارد تومان دریافتی داشته است.

ملاحظات تورمی

در این میان، بانک مرکزی تاکید کرده است همچنان باید در تداوم مسير جاري ملاحظات مربوط به کنترل تورم را نيز در نظر گرفت و همواره مراقب قدرت گرفتن پتانسيل تورمي ناشي از فشار تقاضاي کل در اقتصاد نيز بود. بر اين اساس ضروري است به افزايش توان مالي بانک ها از طريق افزايش سرمايه و بهبود کفايت سرمايه بانک ها، کاهش تسهيلات غيرجاري و بازگرداندن آنها به مسير صحيح اعتباردهي بانک ها، افزايش بهره وري بانک ها در تامين سرمايه در گردش توليدي، پرهيز از فشارهاي مضاعف بر دارايي بانک ها و ترغيب بنگاه هاي توليدي به سمت بازار سرمايه به عنوان يک ابزار مهم در تامين مالي طرح های اقتصادي (ايجادي) توجه ويژه اي کرد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/O0FCLcNg
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
تولید کننده پالت پلاستیکیirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامضد یخ پارس سهندمشاور مالیاتیخرید PS5خرید سی پی کالاف دیوتی موبایلاکستریم VXخرید از چینچوب پلاستماشین ظرفشویی بوشکامیونت فورسموزبلاگقرص لاغریقیمت امروز لوله گلخانهخرید بلیط هواپیماخرید جم فری فایرخرید سی پیهارد باکسقرص تنویید
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه