شنبه, ۲۱ تیر(۴) ۱۴۰۴ / Sat, 12 Jul(7) 2025 /
           
فرصت امروز

فرصت امروز: معاون اول قوه قضاییه از بازداشت مدیرکل سازمان توسعه تجارت و معاونش و همچنین احضار مدیرعامل شستا خبر داد. حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در نشست خبری که پیش از ظهر دیروز با حضور جانشین فرمانده ناجا و دادستان تهران در مقر پلیس آگاهی تهران برگزار شد، گفت: تخلفاتی که در این حوزه اتفاق افتاده، یکی از ناحیه بانک مرکزی بوده که برای کنترل بازار اقدام به توزیع ارز کرده و دیگری مربوط به ثبت سفارش برای واردات بوده است.

محسنی اژه ای در عین حال از بازداشت 13 نفر در این خصوص خبر داد و گفت: از این تعداد پنج نفر درباره ثبت سفارش بازداشت شده اند و چند نفر درخصوص توزیع ارز در بازار دستگیر شدند که در این بین فردی که به عنوان عامل بانک مرکزی اقدام به دریافت ارز کرده و در عین حال صراف نبوده به همراه همکارش بازداشت شده است. همچنین دو نفر از صرافان که مجوز داشته اما مرتکب تخلفاتی شده بودند نیز بازداشت شدند.

به گفته اژه ای، این دو صراف ارز را گرفته و موظف بودند که برای کنترل بازار ارز را در اختیار متقاضیان قرار دهند، اما به ازای ۳۰ تا ۵۰ هزار تومان کارت ملی افراد را اجاره کرده و این کارت را خودشان دریافت کرده و بخشی را در بازار توزیع کرده و بخشی را نیز توزیع نکردند که در این زمینه علاوه بر این افراد، سه تن از دلالان مرتبط با این صرافی ها نیز بازداشت شدند.

به گزارش ایسنا، محسنی اژه ای با بیان اینکه تعدادی از افراد مرتبط با ثبت سفارش کالا نیز تحت تعقیب قرار گرفتند، تصریح کرد: در سه ماهه امسال و از همان تاریخی که بنا شد ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات اختصاص یابد، بیش از ۵۰ میلیارد دلار ارز برای این منظور تخصیص پیدا کرده است که در این رابطه افرادی در مظان اتهام قرار گرفتند که وضعیت آنان در حال بررسی است و به مواردی هم رسیدیم، اما چون در مرحله تحقیقات هستیم نمی توان آن را اعلام کرد ولی اجمالا باید بگویم که تخلف صورت گرفته و برخی کالایی را وارد کرده اما میزان واردات با ارزی که دریافت کرده اند متناسب نبوده است. برخی دیگر ارز را دریافت کرده اما آن را با مشخصات و برند دیگری وارد کردند که تحقیقات در این زمینه نیز ادامه دارد.

چند سوال از وزارت صمت

سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه از وزارت صنعت، معدن و تجارت درخواست شده و آنان نیز در حال بررسی این موارد هستند، گفت: در نامه ای از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت آنان اعلام کردند که این تخلفات را در اواخر سال ۹۶ متوجه شدند، اما سوال اینجاست که پس از متوجه شدن این تخلفات چه اقدامی انجام داده اند که آنها می گویند موضوع را به تعزیرات و وزارت اطلاعات در قالب نامه ای رسمی اعلام کردیم، اما آنچه که مشخص است این است که یا آن دو دستگاهی که تخلف به آنان اعلام شده به چیزی نرسیدند یا اینکه نتایج خود را به دستگاه قضایی اعلام نکردند.

وی افزود: سوال دیگر از وزارت صنعت، معدن و تجارت این است که نسبت به تخلف انجام شده از سوی برخی از کارمندان چه کردند، آیا آنها را به دادگاه رسیدگی به تخلفات اداری معرفی کردند؟ البته یکی دو نفر منفک شدند اما این مقدار کفایت نمی کند و نمی شود فردی که مرتکب تخلفی شده بعد که متوجه شده امکان لو رفتنش وجود دارد از مجموعه جدا شود و دیگر هیچ اتفاقی رخ ندهد.

بازداشت مدیرکل سازمان توسعه تجارت

محسنی اژه ای از بازداشت مدیرکل سازمان توسعه تجارت و معاونش خبر داد و گفت: همچنین خانمی که مسئول ثبت سفارش بوده به همراه طراح سامانه که خود به جرمش معترف شده، بازداشت شدند. تا به این لحظه ۵۸ شرکت در زمینه ثبت سفارش تخلف داشتند که پرونده شان یا در مرحله تحقیقات ابتدایی است یا در اختیار بازپرس قرار دارد و پیگیری ها در مورد آنها ادامه دارد.

محسنی اژه ای در ادامه به واردات موبایل اشاره کرد و گفت: حدود ۴۰ شرکت در این زمینه شناسایی شده و برخی از آنها نیز تخلف خود را پذیرفتند. همچنین به شکل رندومی و با دستور قضایی از برخی از این شرکت ها و فروشندگان تحقیق شده و مشخص شد که برخی از آنها برای محصولات خود فاکتور صوری صادر کرده اند و افرادی که فاکتور برای شان صادر شده اصلا اطلاعی از آن نداشتند.

احضار مدیرعامل شستا

وی همچنین از بررسی و تحقیق از شرکت های وابسته به شستا خبر داد و گفت: مدیرعامل شستا نیز احضار شده و مورد تحقیق قرار گرفت، او نسبت به برخی موارد بی اطلاع بود، اما قول داد که در این زمینه تحقیق کند. از طرف دیگر ما به تحقیقات وی اکتفا نخواهیم کرد و خودمان نیز بررسی های مان را انجام خواهیم داد. در زمینه واردات تلفن همراه نیز باید این موارد در سامانه ای به نام نیما به ثبت می رسید اما بخش قابل توجهی از این موارد در این سامانه به ثبت نرسیده است.

پرونده سلطان سکه

معاون اول قوه قضاییه به پرونده وحید مظلومین که در رسانه ها به سلطان سکه مشهور است، اشاره کرد و گفت: این فرد در سال ۹۱ و ۹۲ به دلیل همین موضوعات و تخلفات به همراه گروهی که بیش از ۱۵ عضو داشت، شناسایی و به اتهام اخلال در نظام پولی و ارزی کشور دستگیر و به دادسرا معرفی شد. این فرد که اتهامش نیز محرز است با درخواست اشد مجازات روبه رو شده و به دادگاه رفت اما همان موقع بانک مرکزی نامه ای رسمی زد و اعلام کرد که این فرد عامل بانک مرکزی بوده و او را مورد تایید قرار داد.

به گفته محسنی اژه ای، فردی که در کار ارز بود از سوی ناجا دستگیر شد، اما وزارت اطلاعات و بانک مرکزی گفتند که این فرد مرتبط به ما بوده و بانک مرکزی حتی اعلام کرد که هر کاری این فرد انجام داده با نظر ما بوده است. بازپرس با توجه به درخواست بانک مرکزی او را با قرار وثیقه آزاد کرد اما در ادامه تحقیقات مشخص شد که این فرد تخلفاتی داشته و بنابراین دوباره بازداشت شد. حالا کسی که از ناحیه بانک مرکزی آمده و اقدام به عرضه دلار در بازار کرده است آیا نباید ارز را با قیمتی کمتر از آنچه که در بازار وجود دارد عرضه کرده یا حداقل به همان قیمت بفروشد؟ آیا اینکه این ارز را با قیمت بالاتر بفروشد سبب کنترل بازار می شود یا اخلال در بازار و افزایش قیمت ها؟ ما در این زمینه در حال تحقیق از بانک مرکزی هستیم تا ببینیم آیا حالا که معتقد است فعالیت این فرد تحت نظر آنان بوده، آیا از این فعالیت ها نیز مطلع بوده اند؟

محسنی اژه ای در پاسخ به اینکه آیا برای بانک مرکزی پرونده ای در این خصوص تشکیل شده یا خیر، گفت: اگر منظور پرونده کیفری است که چنین پرونده ای تشکیل نشده، اما پرونده تحقیقی در حال رسیدگی است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/ZCrJijPq
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
تولید کننده پالت پلاستیکیirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامضد یخ پارس سهندمشاور مالیاتیخرید PS5خرید سی پی کالاف دیوتی موبایلاکستریم VXخرید از چینچوب پلاستماشین ظرفشویی بوشکامیونت فورسموزبلاگقرص لاغریقیمت امروز لوله گلخانهخرید بلیط هواپیماخرید جم فری فایرخرید سی پیهارد باکسقرص تنویید
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه