یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sun, 19 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز
پرونده کارخانه ارج روی میز «فرصت امروز»

ارج از 88 تا 95 بررسی شد

7 سال پیش ( 1395/3/29 )
پدیدآورنده : ساناز کلاهدوز  

بحث تعطیلی شرکت لوازم خانگی ارج با 80 سال سابقه فعالیت، هفته گذشته سروصدای بسیاری به پا کرد. سرعت انتشار این خبر در چند ساعت موجب شد خبر تعطیلی به سرعت از سوی فرهاد حنیفی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی تکذیب شود.

ارج از 88 تا 95 بررسی شد

اعلام خبر تعطیلی کارخانه لوازم خانگی ارج و تکذیب آن دو واکنش متفاوت از سوی کارگران و تیم مدیریتی حاضر در کارخانه را به همراه داشت. گروهی آن را تایید و گروه دیگری آن را تکذیب می‌کردند.

این واکنش‌های دوگانه این ضرورت را پیش آورد تا به فعالیت‌های شرکت از سال 88 تاکنون (سال 95) عقب‌گردی شود تا شاید با واکاوی و تجزیه و تحلیل مشکلات و فعالیت‌های شرکت طی این سال‌ها به صحت و سقم خبر تعطیلی کارخانه برسیم.

مداخله گروه‌های کارگری مسئله اصلی بود

علیرضا آهی، مدیرعامل شرکت ارج طی سال‌های 88 تا 91 در گفت‌وگو با «فرصت امروز» با تاکید بر اینکه «مداخله برخی از گروه‌های کارگری مشکلات زیادی را برای مدیریت کارخانه به‌وجود آورد» می‌گوید: در همین سال‌ها زمین‌های کارخانه ارزش افزوده زیادی پیدا کرد و سهامداران خواستار جابه‌جایی کارخانه به محلی در قزوین شدند و خط تولید کولر و مونتاژ آبگرمکن به این شهر منتقل شد.

با وجود انجام تمامی این کارها از سوی آهی، وی به‌ناچار مجبور به ترک مدیریت کارخانه شد. او در این باره می‌گوید: تحمل مداخلات گروه‌های کارگری بیش از این ممکن نبود، بنابراین تصمیم به ترک کارخانه گرفتم.

اگرچه کارخانه ارج در ابتدای مدیریت آهی 44میلیارد تومان به شش بانک کشور بدهکار بوده اما در سال 91 این بدهی به 36 میلیارد تومان رسیده بود، در همین زمان تولید کارخانه ارج سالانه 108 تا 120 هزار دستگاه کالا شامل کولر، یخچال و آبگرمکن بوده است.

وی با اشاره به اینکه نقدینگی شرکت صفر بود، می‌گوید: طی آن سال‌ها نه تنها هیچ‌گونه صحبتی از تعطیلی کارخانه در میان نبود، بلکه به دنبال افزایش و گسترش خطوط تولید کارخانه هم بودیم.

به گفته این مدیر عامل کارخانه ارج، تعداد کارگران در سال 88 حدود 600 نفر بود که به هنگام خروج من از کارخانه به 430 نفر رسید. در صورتی که فروش ما در سال 88 حدود 20 میلیارد تومان بود و در انتهای سال 90 به 30 میلیارد تومان رسید.

زمزمه‌های فروش زمین‌های کارخانه به گوش می‌رسید

در اواسط سال 91 تا پایان 1392 سیروس حامدی، مدیریت شرکت ارج را بر عهده داشت و در همین سال هاست که زمزمه «فروش زمین‌های کارخانه» آغاز شد. حامدی به «فرصت امروز» می‌گوید: فروش کارخانه طی سال‌های 91 و 92 حدود 27 میلیارد تومان در سال بود که این رقم به هیچ عنوان توجیه اقتصادی نداشت و نه تنها سودی عاید کارخانه نمی‌شد بلکه هزینه‌های مالی موجود در کارخانه باعث زیانده بودن فعالیت‌ها شده بود.

مدیر عامل سال‌های 92-91 می‌گوید: زیان انباشته شرکت از ابتدای فعالیت من حدود «60 میلیارد تومان» بود که تا پایان مدیریت من همین میزان باقی ماند. تعداد کارگران نیز طی این مدت حدود 420 نفر بود.

به گفته او، در آن زمان بحث تعطیلی کارخانه مطرح بود اما نه به طور جدی و دلیل طرح این موضوع هم تنها به دلیل عدم توجیه اقتصادی کارخانه بود و از سویی زمزمه‌های فروش زمین‌های کارخانه به گوش می‌رسیدکه جدی نبود.

تولید و فعالیت کارخانه فدای ارزش زمین‌های آن شد

ابوالقاسم جعفری‌پور در سال 93 در حالی که منابع ریالی و نقدینگی این کارخانه صفر بود، مدیریت آن را به دست گرفت و تا ابتدای 94 در این سمت باقی ماند.

جعفری‌پور درباره وضعیت این شرکت در مدت فعالیت خود به «فرصت امروز» می‌گوید: براساس اسناد و مدارک موجود طی سال‌هایی که من شرکت را تحویل گرفتم هیچ‌گونه منابع ریالی و نقدینگی در شرکت وجود نداشت. کلیه حساب‌های شرکت صفرشده بود و شرکت حدود 2 میلیارد تومان بدهی خالص - نه زیان انباشته - داشت که در پایان مدت مدیریت من صفر شد. از سویی دیگر در این مدت هم صحبت‌هایی درباره ارزش زمین‌های شرکت وجود داشت.

جعفری‌پور درتوضیح عملکردش در ارج می‌گوید: طی این مدت در دو مرحله حقوق کارگران و پرسنل کارخانه را افزایش دادم و تعداد کارگران را از 380 نفر به 480 نفر رساندم. در گامی دیگر خط تولید آبگرمکن و لباسشویی را که از تولید خارج شده بود راه‌اندازی کردم.

وی درباره دلیل برکناری خود توضیح می‌دهد: براساس صلاحدید صاحبان سهام کارخانه ارج، تصمیم بر تغییر مدیریت شرکت گرفته شد و متاسفانه تولید و فعالیت کارخانه فدای ارزش زمین‌های آن شد.

کارخانه در حال کار است

محمدرضا حسینی که در حال حاضر مدیر عامل ارج است، اورهال خطوط تولید را تنها دلیل تعطیلی کارخانه دانسته و می‌گوید: بازسازی و تعویض دستگاه‌ها و خط تولید و همچنین تامین مواد اولیه و بازنگری قراردادها در این فرصت انجام می‌شود. براساس برنامه‌ریزی ما تا پایان ماه مبارک رمضان فعالیت کارخانه آغاز خواهد شد اما بازهم منوط به اعلام مهندسان و کارشناسان کارخانه است.

وی ادامه می‌دهد: من به جرات می‌گویم که «خط تولید کارخانه ارج تعطیل نیست» و با توجه به اینکه تولید هر محصولی فصلی دارد خط تولید کارخانه ارج نیز در حال حاضر طبق برنامه‌ریزی شرکت تولیدات خاص خود را دارد. سال گذشته شرکت ارج 13 هزار محصول از انواع مختلف تولید کرد.

حسینی تعدیل نیروی کارخانه را بخشی به دلیل بازنشستگی و برخی هم داوطلبانه می‌داند.

مدیرعامل فعلی کارخانه ارج ادامه می‌دهد: هیات‌مدیره شرکت دو استراتژی مهم را برای ادامه فعالیت شرکت ارج در نظر گرفته است که در کنار این دو استراتژی، بحث واگذاری ارج به شرکت داخلی یا خارجی مطرح است. ما در نظر داریم با برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت تا هنگام واگذاری شرکت، به تولید محصولات با کیفیت و متنوع ادامه دهیم و رضایت مصرف‌کنندگان را بیش از پیش جذب کنیم. از سویی دیگر ،شرکت برنامه بلند‌مدتی دارد تا سرمایه‌گذار خارجی در زمینه تامین سرمایه، تکنولوژی، دانش و. . . با ما شریک شود. از طرف دیگر یک ایده‌ای داریم برای جا‌به‌جایی محل کارخانه که تنها در حد یک ایده و نظر است. 

کارگران معترض و اظهار نظر آنها درباره فعالیت کارخانه

در میان اعلام خبر تعطیلی کارخانه ارج بسیاری از کارگران نسبت به نحوه مدیریت کارخانه و اتفاقاتی که باعث شد این کارخانه به این نقطه برسد اعتراض داشتند، یکی از آنها که نمی‌خواست نامش برده شود، به «فرصت امروز» گفت: قانون به نفع کارگران بود اما متاسفانه شاهد بسیاری از بی‌قانونی‌ها در این کارخانه بودیم به شکلی که اگر می‌خواستیم از منافع کارخانه دفاع کنیم در بهترین شرایط محکوم و تنها تهدید می‌شدیم.

وی در ادامه صحبت‌های خود می‌افزاید: طی مدت فعالیت کارخانه برخی از مدیران عاملی که در کارخانه شروع به فعالیت کردند افرادی بسیار دلسوز بودند که به فکر فعالیت و شروع به کار کارخانه بوند اما متاسفانه شاهد فعالیت بسیاری از مدیران بودیم که هیچ‌گونه اطلاعاتی از فعالیت اقتصادی و مدیریتی  نداشتند.

انتشار تصاویر کهنه

ازسویی دیگر یکی از مدیران تولید شرکت ارج با سابقه 20 ساله که تا همین اواخر در این شرکت فعالیت داشته است، به «فرصت امروز» می‌گوید: در دوران فعالیت 20 ساله من در شرکت ارج تنها دو بار در سال به بازسازی و تعمیر خط تولید و دستگاه‌ها اختصاص داشت که مرحله اول در تعطیلات عید نوروز و دیگری در دوران تعطیلی تابستان بود که تمامی این اقدامات نیاز به سه ماه فعالیت پیش از این اقدام بود.

وی ادامه می‌دهد: از طرفی نکته قابل توجهی که برای من وجود داشت این بود که تمامی فیلم‌هایی که در روزهای اخیر در صداوسیما پخش شد متعلق به حدود 10 سال پیش است و در حال حاضر کارخانه به هیج وجه شرایطی اینچنینی ندارد، از طرفی نکته‌ای که باید به آن توجه داشت، این است که برای شرکتی که توجیه اقتصادی ندارد و سودده نیست، خریددستگاه جدید یا تعویض آنها هیچ‌گونه توجیهی ندارد. به گزارش «فرصت امروز» و براساس گفته‌های مدیرعامل فعلی کارخانه، تعطیلی اخیر به دلیل بازسازی (اورهال) خط تولید کارخانه است و باید تا پایان ماه مبارک رمضان منتظر باشیم تا ببینیم خط تولید این کارخانه آغاز به کار خواهد کرد یا تعطیلی آن صحت دارد.

ارتباط با نویسنده : sanazkolahdooz@yahoo.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/YaFk8g1x
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینچک صیادیدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه