شنبه, ۲۹ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 18 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

به گزارش رویترز، در پی ادامه درگیری‌ها در لیبی و بروز اخلال در صادرات نفت این کشور قیمت شاخص نفتی برنت در بازارهای جهانی به 60 دلار در هر بشکه افزایش یافت. اما وجود نفت‌مازاد در بازار و رقابت کشورهای تولید‌کننده برای حفظ سهم خود از بازار سبب شده تا قیمت این محصول کماکان کمتر از نیمی از قیمت آن در زمان اوج خود در سال گذشته باشد. به گفته مقامات رسمی لیبی بر اثر درگیری میان گروه‌های رقیب و وقوع انفجار در یکی از ترمینال‌های اصلی صادرات نفت این کشور 800 هزار بشکه نفت‌خام این کشور که معادل دو روز صادرات نفت این کشور است، در آتش سوخت. 

گفتنی است لیبی هم‌اکنون روزانه 385 هزار بشکه نفت‌خام در روز صادر می‌کند که این میزان به گفته تحلیل‌گران بازار بسیار کمتر از اوج صادرات این کشور است. لازم به ذکر است که لیبی پیش‌تر و قبل از آغاز جنگ داخلی در این کشور روزانه یک میلیون بشکه نفت‌خام به بازار عرضه می‌کرد. اخلال در صادرات نفت لیبی به گفته کارشناسان می‌تواند تاثیر اندکی بر بازارهای جهانی که این روزها دچار افزایش عرضه و کاهش تقاضا شده است، داشته باشد. 

در همین رابطه، هانس فن کلیف، مدیر ارشد اقتصاد انرژی در موسسه‌ ای بی‌اِن آمرو در آمستردام می‌گوید: اگرچه این روزها لیبی دچار جنگ داخلی است، اما به دلیل اندک بودن حجم نفت‌خام صادراتی این کشور، اخلال روی داده در صادرات نفت این کشور آن‌قدر شدید و بزرگ نیست که بازار را به شدت تحت تاثیر خود قرار دهد. فن کلیف ادامه داد: در حال حاضر، به دلیل تعطیلات سال نو از حجم معاملات کاسته شده است، اما تصویر کلی وضعیت قیمت‌ها در بازار همچنان رو به پایین بوده و قیمت‌ها روند رو به رشدی ندارند، زیرا معامله‌گران در بازار به دنبال فروش نفت خود بوده و عرضه بیش از تقاضا است. بازار نفت یک بازار کاملا وابسته به عرضه و تقاضا بوده و تا زمانی که تغییر عمده‌ای در زمینه عرضه نظیر ارائه اطلاعات منفی در مورد فرآیند تولید نفت‌خام حاصل نشود، تغییر قابل‌ذکری در وضعیت قیمت‌ها ایجاد نخواهد شد. 

در ارتباط با کاهش صادرات نفت لیبی شاخص نفتی برنت با 67 سنت افزایش به 60 دلار و 12 سنت در هر بشکه رسید. گفتنی است قیمت این شاخص نفتی پیش‌تر و در همان روز به 60 دلار و 40 سنت در هر بشکه نیز رسیده بود. در همین راستا شاخص نفتی برنت دریای شمال تا به امروز 48 درصد از ارزش خود را نسبت به ماه ژوئن سال جاری که قیمت آن به 115 دلار در هر بشکه رسیده بود، از دست داده است. همچنین تصمیم سازمان همکاری کشورهای صادر‌کننده نفت (اوپک) مبنی بر عدم کاهش تولید نفت‌خام و اظهارات مقامات عربستان سعودی و عدم آمادگی آنها برای کاهش تولید و پذیرش کاهش قیمت نفت‌خام موجب شد تا روند نزولی قیمت شاخص نفتی برنت همچنان ادامه داشته باشد. 

قیمت نفت‌خام تا به امروز افتی 45 درصدی در بازارهای جهانی را تجربه کرده که این رقم بیشترین میزان کاهش ارزش این محصول از سال 2008 میلادی تاکنون و دومین کاهش شدید ارزش نفت‌خام از زمان آغاز معامله این محصول به شکل فعلی از سال 1980 میلادی است. 

پس از برنت، نوبت نفت‌خام امریکا بود تا متاثر از تحولات لیبی افزایش قیمت را تجربه کند. نفت‌خام امریکا پس از کاهش یک دلار و 11 سنت از ارزش آن در معاملات روز جمعه با 82 دلار افزایش به 55 دلار و 55 سنت در هر بشکه رسید. این در شرایطی است که این محصول پیش‌تر و در معاملات اولیه روز دوشنبه به 55 دلار و 74 سنت رسیده بود. 

در این بین نکته‌ای که ممکن است تغییر محسوسی در بازارهای جهانی نفت ایجاد کند برنامه‌های چین و ژاپن برای تقویت اقتصادشان بوده که این موضوع ممکن است موجبات افزایش تقاضا را برای نفت خام در بازار افزایش دهد. تصمیم بانک خلق چین مبنی بر کاهش نسبت وام به سپرده برای بانک‌ها در سال آینده نیز در همین رابطه است. براساس تخمین موسسه اطلاعات دولتی چین، اقتصاد این غول بزرگ اقتصادی آسیا در سال 2015 میلادی رشدی هفت‌درصدی را تجربه خواهد کرد. این میزان سه دهم درصد کمتر از پیش‌بینی‌های صورت گرفته است. 

دولت ژاپن روز شنبه با تصویب طرحی تصمیم گرفت تا 29 میلیارد دلار در قالب تقویت بخش‌های ضعیف اقتصاد این کشور و کمک به مردم از طریق ارائه یارانه و کوپن‌های کالا و ارائه سایر خدمات اقتصاد خود را تقویت کرده و امیدوار است تا رشد تولید ناخالص داخلی این کشور را به هفت دهم درصد برساند. 

منبع : رویترز
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/KZQFh3US
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه