دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Mon, 6 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

دهمین همایش مشترک انجمن مدیریت ایران و دانشگاه خاتم با عنوان همایش علمی، کاربردی اقتصاد مقاومتی در تاریخ 28 شهریور سال 1395، در محل دانشگاه خاتم و با حضور استادان برجسته کشور، اقتصاددانان، اعضای انجمن های علمی، اعضای انجمن مدیریت ایران، کارشناسان و جمعی از دانشجویان برگزار شد.

 برنامه های صنعت نفت برای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتیبه گزارش روابط عمومی بانک پاسارگاد، در این همایش، علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در خصوص برنامه های صنعت نفت برای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی سخنرانی کرد.

وی در ابتدا در خصوص ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد مقاومتی از جمله سیاست هایی است که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد و به اعتقاد من جزو سیاست های بسیار هوشمندانه است. برداشت های ما از قوانین بالا دست عموما دارای استنباط های مختلف است، حوزه اقتصاد مقاومتی به صورت ریزتر امور را تبیین کرده و برای همه قسمت ها از جمله بخش صنعت، تکالیفی را مشخص کرده است. اقتصاد مقاومتی از افراط و تفریط جلوگیری کرده است. این اقتصاد، به معنای انزوای کشور نیست بلکه به همه ابعاد پرداخته است.

 برنامه های صنعت نفت برای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی

وی به تعریفی که مقام معظم رهبری از اقتصاد مقاومتی ارائه داده اند اشاره کرد و ادامه داد: ایشان فرموده اند که اقتصاد مقاومتی معنایش این است که ما یک اقتصادی داشته باشیم که هم روند رو به رشد اقتصادی در کشور محفوظ بماند و هم آسیب پذیری اقتصادی کاهش پیدا کند. در بیانات ایشان به کاهش آسیب پذیری اقتصادی اشاره شده است. به این معنا که ما باید ریسک را شناسایی کنیم و با مدیریت ریسک، آن را از بین ببریم. بی شک نمی توانیم آن را به طور کامل از بین ببریم بلکه می توانیم آن را کاهش دهیم.

وی به عدالت بنیانی، مردمی بودن، دانش بنیانی، درون زایی و برون گرایی به عنوان رویکردهای اصلی اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و ادامه داد: بندهای 13، 14 و 15 از سیاست های اقتصاد مقاومتی به طور مستقیم به صنعت نفت مرتبط هستند.

بند13 به مقابله با ضربه پذیری درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز از طریق انتخاب مشتریان راهبردی، ایجاد تنوع در روش های فروش، مشارکت دادن بخش خصوصی در فروش، افزایش صادرات گاز، افزایش صادرات برق، افزایش صادرات پتروشیمی و افزایش صادرات فرآورده های نفتی اشاره دارد. در بند 14 بر افزایش ذخایر راهبردی نفت و گاز کشور به منظور اثرگذاری در بازار جهانی نفت و گاز و بر حفظ و توسعه، ظرفیت های تولید نفت و گاز به ویژه در میادین مشترک تاکید شده است و در بند 15، افزایش ارزش افزوده از طریق تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز، توسعه تولید کالاهای دارای بازدهی بهینه (براساس شاخص شدت مصرف انرژی) و بالا بردن صادرات برق، محصولات پتروشیمی و فرآورده های نفتی با تاکید بر برداشت صیانتی از منابع مطرح شده است. وی افزود: ضمن آنکه ما توسعه ذخایر راهبردی را خواهیم داشت، افزایش ظرفیت انجام خواهیم داد. این به آن معنا نیست که حتما تولیدمان را مورد مصرف قرار دهیم یا حتما صادر کنیم. ایجاد ظرفیت و تولید دو مقوله کاملا مستقل است. ما فارغ از آنکه بازار چه عکس العملی نسبت به حوزه عرضه و فروش ما دارد، یک نقشه دیگری داریم که ظرفیت خود را افزایش دهیم. در حقیقت ابتدا ذخایر راهبردی خود را افزایش می دهیم، بعد در حوزه فروش و صادرات ورود پیدا خواهیم کرد.

وی در ادامه به عناوین برنامه های اصلی صنعت نفت در تحقق اقتصاد مقاومتی اشاره و تصریح کرد: تولید نفت و گاز با تاکید بر میدان های مشترک، توسعه و تنوع بازارهای صادراتی نفت و گاز، تکمیل زنجیره ارزش با توسعه صنایع پتروشیمی، تکمیل زنجیره ارزش با توسعه و بهینه سازی صنایع پالایشی، پژوهش و فناوری (دانش بنیان کردن فرآیندها و فناوری ها در حوزه صنعت نفت)، بهینه سازی مصرف انرژی با هدف کاهش شدت و افزایش بهره وری انرژی از جمله این برنامه هاست.

وی ضمن اشاره به برنامه 20 ساله افزایش تولید هیدروکربورهای مایع بین سال های 1404 – 1384 ادامه داد: ما اگر هیچ اقدامی در سرمایه گذاری نکنیم، میادین ایران رو به کاهش است یعنی اگر سرمایه گذاری های ویژه همراه با تکنولوژی های جدید صورت نگیرد، با فاجعه در کاهش میادین روبه رو خواهیم شد. سرمایه گذاری، افزایش ظرفیت و تولید سه مقوله بسیار جدی در صنعت نفت است. این صنعت بسیار سرمایه بر است و منابع مالی که در این صنعت خرج می شود قابل مقایسه با سایر صنایع نیست.

وی همچنین با تشریح طرح های افزایش تولید نفت و گاز با تاکید بر میدان های مشترک تصریح کرد: نکته حائز اهمیت این است که میادین ما رو به کاهش هستند و به جز غرب کارون، میادین مان کوچک می شوند که نیاز به سرمایه گذاری های بیشتری دارد. معاون وزیر در ادامه با اشاره به تولید نفت خام ایران و وضعیت رقبای منطقه ای تصریح کرد: حداکثر تولید ایران در سال 86، برابر با 4094 هزار بشکه در روز بوده است. عراق در سال 1375 تنها 960 هزار بشکه در روز تولید می کرده است و در جولای 2016 به بیش از 4300 هزار بشکه در روز رسیده است. عربستان در سال 1375، 8 میلیون بشکه و در جولای 2016، 10.5 میلیون بشکه در روز نفت تولید کرده است. ما اگر بخواهیم سهم اوپک خود را که 14 درصد است حفظ کرده و از رقبا عقب نیفتیم، باید به 5292 هزار بشکه تولید برسیم که توجه جدی را می طلبد.

علی کاردر با بیان برنامه های افزایش تولید گاز با تاکید بر میدان های مشترک به دستاورد شرکت ملی نفت ایران در سه سال گذشته در رفع نقاط ضعف اقتصادی اشاره کرد و افزود: حجم قابل توجه مصرف سوخت مایع در نیروگاه های کشور از مهم ترین نقاط ضعف اقتصاد کشور بوده که با افزایش تولید گاز در سال های اخیر مرتفع شده است.

وی با بیان حوزه های کاری مهم در قراردادهای بیع متقابل نفتی جدید تصریح کرد: توسعه میدان های مشترک نفت و گاز و افزایش ضریب بازیافت نفت به ویژه از میدان های در حال بهره برداری از حوزه های کاری مهم در قراردادهای نفتی هستند. ضمن آنکه اجرای طرح های توسعه میادین جدید، حفظ و نگه داشت تولید و افزایش ضریب بازیافت تولید از میادین در حال تولید، به حدود 100میلیارد دلار سرمایه گذاری احتیاج دارد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/gQ806vKj
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیک
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه