یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sun, 19 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

جذابیت رقابت‌های جام ملت‌های اروپا در ایستگاه پانزدهم بر هیچ‌کس پوشیده نیست. امسال 24 تیم در این رقابت‌ها حضور دارند و نام‌های تازه زیادی به‌چشم می‌خورند. ایرلند شمالی یکی از این نام‌های تازه است.

سود میلیون دلاری ایرلند

ایرلند شمالی، کشوری کوچک واقع در غرب جزیره بریتانیا، امسال نخستین باری است که مهم‌ترین رویداد فوتبالی قاره سبز یعنی جام ملت‌های اروپا را تجربه می‌کند. برای مردم این کشور یک میلیون و 879 نفری حضور در این رویداد ورزشی معتبر گذشته از تقویت عرق ملی و شناخته‌تر شدن این قلمرو متعلق به بریتانیا برای مردمش سود اقتصادی قابل‌توجهی هم خواهد داشت.

براساس بررسی دانشگاه اولستر، اقتصاد ایرلند شمالی می‌تواند بیش از 8/5 میلیون پوند درنتیجه حضور این کشور در یورو 2016 درآمد داشته باشد. به‌گفته محققان این دانشگاه، شیرینی‌فروشی‌ها و غذافروشی‌ها در طول این مدت 4میلیون پوند افزایش درآمد خواهند داشت.

2/8میلیون دلار دیگر نیز نصیب سایر بخش‌های درگیر از جمله بخش حمل‌و‌نقل و فست‌فودها خواهد شد. در این بررسی همچنین پیش‌بینی شده که در طول برگزاری این رقابت‌ها هواداران این تیم در داخل و خارج از ایرلند شمالی چیزی حدود 5/2میلیون دلار برای پیراهن تیم ملی و سایر کالاهای مربوط به یورو 2016 پول می‌دهند.

اندرو وب، مشاور ارشد مرکز سیاست‌های اقتصادی دانشگاه اولستر دراین‌باره گفت: «فینال‌های قهرمانی اروپا یک رویداد ورزشی مهم برای مردم در ایرلندشمالی است، باید توجه داشت که ایرلند شمالی میزبانی رقابت‌ها را ندارد و بنابراین مجبور نیست برای این کار هزینه کند.  بنابراین سود افزوده‌ای نصیب این کشور می‌شود.

او ادامه داد: «حضور ایرلند شمالی در این رقابت‌ها باعث شده مردم بیشتری در رستوران‌ها و کافه‌ها دور هم جمع شده و بازی‌های تیم ملی کشورشان را در کنار هم ببینند.» به گفته آقای وب، خرده‌فروش‌ها از اینکه مردم بیشتر در طول برگزاری این رقابت‌ها خرج می‌کنند سود بیشتری برده و در نتیجه مصرف بیشتر، تقاضای کالا هم از سوی این اصناف بالاتر می‌رود.

محققان سود حاصل از حضور ایرلند شمالی در این رقابت‌ها را به چند شکل گوناگون درنظر گرفته‌اند:

آقای وب رقم 8/5میلیون دلار را «به احتمال زیاد محافظه‌کارانه» می‌داند. او می‌گوید: «البته که طیفی که از سودهای اقتصادی دیگر وجود دارد که قابل اندازه‌گیری نیستند مثل تبلیغات بیشتر و شناخته‌تر شدن ایرلند شمالی که همگی حاصل حضور این کشور کوچک جزیره در یورو 2016 است. از طرفی سود حاصل از قراردادهای حامیان مالی و بسته‌های تلویزیونی که احتمالا بعدها برای ایرلند شمالی اتفاق خواهد افتاد اصلا در این بررسی لحاظ نشده ‌است.

بنابراین به گفته وب کل سود اقتصادی حضور ایرلند شمالی در یورو 2016 نسبتا بیشتر از آن چیزی است که برآورد شده است. ایرلند شمالی امسال توانست با شکست 3 بر یک یونان به رقابت اصلی یورو 2016 گام بگذارد. یونان سابقه یک بار قهرمانی در این رقابت‌ها را دارد، هرچند این روزها حال اقتصادش چندان خوب نیست.

خطر بیخ گوش انگلیسی‌ها

ایرلندی‌ها امسال درحالی از نخستین حضور خود در معتبرترین تورنمنت فوتبال اروپا سود می‌برند که همسایه و قیم قدیمی‌شان یعنی انگلیس رقابت‌ها را تقریبا مثل اکثر دوره‌ها خوب آغاز نکرد و در دقایق آخر بازی نخست خود با روسیه یک - یک مساوی کرد.

نمایش نه‌چندان راضی‌کننده انگلیسی‌ها نه فقط فوتبالی‌ها که اقتصاد انگلیس را هم ترسانده است. به گفته کارشناسان مالی، بازار سهام بریتانیا در صورت حذف تیم ملی انگلیس از رقابت‌های یورو 2016 ضربه بزرگی خواهد خورد.

اگر انگلیسی‌ها مجبور شوند خیلی زود چمدان‌های خود را بسته و پس از پایان مرحله مقدماتی از فرانسه به کشورشان پرواز کنند، بازار سهام این کشور رقمی در حدود 6میلیارد پوند در یک روز ضرر خواهد کرد.

این را الکس ادمانس از مدرسه کسب‌وکار لندن هشدار می‌دهد. این استاد امور مالی دریافته که نتایج یک تورنمنت ورزشی بر حرکت بازار سهام در این کشور اثر قابل‌توجهی دارد. 

او در این ‌باره می‌گوید: «شکست در یک رقابت فوتبالی می‌تواند اثر منفی عمیقی بر رفتار سرمایه‌گذار بگذارد. قمیت سهام فقط وابسته به اصول نیست و احساسات نیز در تعیین آن نقش دارد. ورزش اثر پررنگی بر احساسات افراد دارد.»

ادمانس به بررسی ارتباط بین 1100 مسابقه فوتبال بین‌المللی و بازده سهام در 39 کشور جهان پرداخت. او از این بررسی این طور نتیجه گرفت که حذف از یک تورنمنت ورزشی در سطح منطقه‌ای مثل مسابقات یورو منجر به کاهش ارزش 3/0درصدی بازار یک روز پس از حذف آن تیم شده است. ادمانس این طور ادامه می‌دهد: «وقتی این موضوع را برای بازار سهام بریتانیا بررسی می‌کنیم، رقم این ضرر 6میلیارد دلار می‌شود.»

جالب اینکه پیروزی این تیم‌ها اثر چندانی بر بازار سهام ندارد. اما کارشناسان می‌گویند اقتصاد بریتانیا به‌طورکلی با برگزاری یورو 2016، مسابقات تنیس ویمبلدون و المپیک ریو رونق را تجربه خواهد کرد.

در طی برگزاری این رقابت‌ها مکان‌هایی چون باشگاه‌ها، کافه‌ها و رستوران‌ها رونق به مراتب بیشتری دارند و مردم مثل هر کشور دیگر برای دیدن بازی‌های تیم‌ها و ورزشکاران خود به این مکان‌های عمومی می‌روند. به‌هرحال انگلیسی‌ها اگر می‌خواهند از ضرر 6میلیارد دلاری دوری کنند باید سنت‌شکنی کرده و برخلاف دوره‌های گذشته که هرگز به فینال نرسیده‌اند، تا آخرین روز در فرانسه باقی بمانند.

منبع : BBC
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/uf2679kT
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه