شنبه, ۲۹ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 18 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

بیشتر از 40سال است که دنیا از انواع جلبک‌های دریایی به طرق مختلف استفاده می‌کند و برخی کشورها مانند چین، کره‌جنوبی، مالزی، اندونزی و هند حدود 150 هزار تن از این محصول را تولید، مصرف و بخشی از آن را هم صادر می‌کنند. خواص متعدد جلبک‌ها موجب شده تا حدود 40 تا 50 نوع محصول با کاربری‌های مختلف در زمینه تولید مواد‌غذایی، آرایشی‌- بهداشتی، دارویی و کشاورزی، تصفیه آب، تامین علوفه و مکمل غذایی دام و شیلات و. . . به کار برده شود. ایران هم به‌عنوان یکی از کشورهای مصرف‌کننده این ماده چندکاره، سال‌هاست که به‌طور میانگین ده‌ها تن از این ماده را وارد کشور می‌کند و به مصرف می‌رساند.

از طرفی برخی مطالعات و تحقیقات کارشناسان نشان می‌دهد که سواحل هرمزگان یکی از مناسب‌ترین مکان‌ها برای تولید و پرورش جلبک دریایی است و هرگونه سرمایه‌گذاری در این زمینه می‌تواند موجب اشتغال‌زایی و درآمدزایی به شکل ارزی برای کشور باشد. این در حالی است که از این ظرفیت تاکنون استفاده‌ای نشده و نبود اعتبار و مهم‌تر از آن دانش فنی لازم و عدم حمایت دولت، مهم‌ترین عامل فرصت‌سوزی در این زمینه عنوان می‌شود، همین عدم پیشقدم شدن از سوی دولت موجب شده تا بخش‌خصوصی هم حاضر به پذیرش ریسک‌های سرمایه‌گذاری برای اینچنین صنعت نوپایی نشود.

سرمایه‌گذاری در جلبک دریایی-نحوه فروش جلبک

برخی از طرح‌ها در سطوح بسیار کوچک و به‌صورت آزمایشی اجرا شده و در همان مرحله هم باقی مانده‌اند، در واقع با توجه به تحقیقات صورت گرفته از سوی گروه سرمایه‌گذاری روزنامه فرصت امروز، میزان بهره‌گیری از پتانسیل پرورش جلبک در کشور با صفر برابری می‌کند و این همان بهانه شروع برای تهیه گزارش فوق از نظر بررسی پتانسیل‌های موجود و همچنین اخذ نظرات کارشناسان و مسئولان این حوزه است.

مطلب مرتبط: اولین ایده کسب وکارتان چگونه به شما کمک می کند / تجربیات ۱۷ کارآفرین موفق

 طلسم تولید جلبک شکسته شد

به گفته مسئولان سازمان شیلات بالاخره بعد از گذشت سال‌ها یک سرمایه‌گذار خارجی که البته تجربه تولید جلبک را در خارج از مرزها داشته است موفق به دریافت مجوز از سوی سازمان شیلات و وزارت صنایع و ارگان‌های ذیربط برای احداث استخر دریایی شده است، شرکت دریاکاران قشم با مدیریت مسعود اصلی در حال تلاش برای به ثمر رساندن این سرمایه‌گذاری است تا پرورش گونه بومی جلبک قرمز گراسیلاریا را آغاز کند. البته به گفته مدیر این شرکت، سه سال است که هنوز موفق به تولید نشده‌اند و در تدارک کارهای اجرایی هستند و احتمالا در سال آینده به مرحله تولید می‌رسند.

حسین عبدالحی، معاون آبزی پروری سازمان شیلات در این خصوص به «فرصت‌امروز» می‌گوید: طی بررسی‌های انجام شده توسط سازمان شیلات ما به توانایی ایران برای پرورش جلبک در برخی مناطق جنوبی مانند استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان به علاوه در شمال کشور در گیلان و مازندران پی بردیم که نیاز به حمایت و پشتیبانی از سرمایه‌گذاران بالقوه فعالیت‌های آبزی پروری توسط سازمان شیلات و همچنین وزارت جهاد کشاورزی حس می‌شود، چراکه فعالیت‌های آبزی‌پروری جزو طرح‌های بخش کشاورزی است و فعالان نیازمند وام و تسهیلات از سوی وزارت جهاد کشاورزی هستند.

عبدالحی درخصوص مصارف جلبک می‌افزاید: جلبک‌ها هم مصارف انسانی و هم‌ مصارف آبزی‌پروری دارند. در واقع بعضی از ریزجلبک‌ها برای تغذیه سایر آبزیان یا به‌عنوان علوفه استفاده می‌شوند، برخی دیگر هم در بحث خوراکی برای مصارف انسانی به‌صورت قرص، حبه یا برخی افزودنی‌ها در شوینده‌ها و حتی بستنی‌ها و نوشیدنی‌ها و. . . استفاده می‌شوند.

مطلب مرتبط: سرمایه گذاران در استارت آپ به دنبال چه چیزی هستند؟

آگار، کلید موفقیت

امیر شعاع حسنی، معاون مدیرکل دفتر امور میگو و آبزیان آب‌های شور درخصوص این صنعت به «فرصت امروز» می‌گوید: ما در ایران هم پتانسیل لازم و هم گونه مناسب برای پرورش را داریم، جالب‌تر اینکه مثلا در سال 88 تقاضای بازار برای 33تن جلبک خوراکی بوده است و این یعنی نیاز بالای صنایع ایرانی به جلبک، اما نباید فراموش کرد که ابتدای راه هستیم و این صنعت نوپا نیاز به توجه و حمایت دارد.

این کارشناس درخصوص فرآورده‌های به دست آمده از جلبک می‌گوید: یکی از فرآورده‌هایی که می‌توان از جلبک‌ها به دست آورد، آگار است. آگار پلی ساکارید به‌دست آمده از برخی اعضای خانواده‌ جلبک‌های قرمز است که بیش از 53‌درصد از آگار تولید شده در جهان از جلبک گراسیلاریا به‌دست می‌آید. از آگار به‌عنوان محیط کشت باکتری‌ها، مواد دندانپزشکی، داروهای ملین، تهیه قرص و کپسول، تهیه چسب و مواد آرایشی و ژل‌های الکترونیک استفاده می‌شود. خوب است بدانید که میانگین نیاز کشور به آگار استخراج شده از جلبک طی 18 ماه گذشته حدود 23میلیون دلار بوده است و این یعنی اگر ما بتوانیم با تولید جلبک از آن آگار به دست آوریم از خروج این ارزها از کشور جلوگیری می‌کنیم به علاوه امروزه قیمت هر کیلوی این محصول در دنیا نزدیک به 18 دلار است که می‌تواند درآمدهای بسیاری در بحث صادرات برای کشور رقم بزند.

شعاع حسنی درخصوص نحوه فعالیت برای تولید جلبک می‌افزاید: تولید جلبک و بحث فرآوری آن دو مقوله جداست که لازم است بدانید پروسه فرآوری جلبک حتی از تولید آن هم مهم‌تر و سودآورتر است، در واقع امروزه قیمت هر کیلو جلبک خشک در دنیا حدود 60 سنت تا دوونیم دلار بسته به ژلاتین گیاهی جلبک است اما فرآورده‌های جلبک قیمت‌های بسیار بالاتری نسبت به این دارند، همچنین فرآورده‌ها متقاضیان بیشتری در دنیا دارند.

مطلب مرتبط: نکات پیش از سرمایه گذاری در یک شرکت

هفت خانی که هنوز به ثمر ننشسته

«فرصت امروز» برای شرح فعالیت‌ها و چگونگی سرمایه‌گذاری در این کار به سراغ تنها سرمایه‌گذار پرورش جلبک در ایران رفته است. مسعود اصلی درخصوص شرایط سرمایه‌گذاری می‌گوید: بحث جلبک‌ها زمینه بسیار وسیع و پهناوری را به خود اختصاص می‌دهد. ما در زمینه ماکرو ایدی یا جلبک‌های درشت کار می‌کنیم که در بحث صنایع استفاده‌های گسترده‌ای دارد و به‌عنوان استابلایزرها، تثبیت‌کننده، مواد اولیه و غلظت‌دهنده در دنیا در حال استفاده است، این نوع جلبک در صنایع غذایی، صنایع چاپ، صنایع بهداشتی و آرایشی و دارویی، فرآوری گوشت و. . . مورد بهره‌گیری قرار می‌گیرد، اما متاسفانه در ایران توجه به تولید بسیار کم است و ما با گذشت سه سال از شروع فعالیت هنوز به ثمر نرسیده‌ایم و این همه آب گرم دریا و 1700 کیلومتر ساحل ایران همچنان بلااستفاده مانده است.

اصلی در ادامه می‌افزاید: ما توسط یک تیم پزشکی و کارشناسی از آب‌های قشم تست گرفتیم و متوجه شدیم این منطقه پتانسیل پرورش دارد اما مدت زیادی با سازمان محیط‌زیست درگیر بودیم تا بتوانیم توجیه کنیم این فعالیت آسیبی به محیط‌زیست نمی‌رساند، سپس مجوزها را با طرح توجیهی کامل و بررسی‌های مالی جهت اخذ مجوز «فعالیت اقتصادی در منطقه آزاد قشم» حاضر کردیم و توانستیم از وزارت صنایع و معادن و سازمان شیلات هم پروانه تاسیس و موافقت اصولی بگیریم. با وجود همه این دوندگی‌ها هنوز کار به‌صورت عملی شروع نشده و هفت خان ما به ثمر ننشسته است.

شرایط سرمایه‌گذاری

معاونت مدیرکل سازمان شیلات درخصوص میزان سرمایه‌گذاری در این کار می‌گوید: مجموع مبلغ طرح ارائه شده، یک میلیارد و 200میلیون تومان به علاوه شش هکتار فضا برای نگهداری و فضای نگهداری نشا، عملیات گلخانه، آزمایشگاه و. . . بوده است، البته بخش اصلی تولید در بستر دریا صورت می‌گیرد. میزان برآورد شده تولید این تاسیسات 215 تن جلبک خشک در سال است. البته مبالغ گفته شده فقط برای بحث تولید جلبک خام است و برای پرورش آن یا استخراج آگار از جلبک، نیاز به تجهیزات پیشرفته و کارخانه و نیروی متخصص داریم تا بتوانیم از آب‌های آزاد درآمد و سود مناسب صید کنیم. با توجه به قیمت پایه جلبک که حدود دو دلار است حتی در بدترین حالت یعنی اگر به قیمت یک دلار هم این جلبک‌ها صادر شود بعد از گذشت دو سال کل سرمایه بازگشت خواهد داشت. 

مطلب مرتبط: کسب درآمد با راهکارهای نوین / هنگامی که که مرده ها نیز پول ساز می شوند

مجموع گفته‌های من بیانگر این است که شرایط این کار برای سرمایه‌گذاران بالقوه کاملا مهیاست، تنها نیاز به یک نیروی فنی مناسب و سرمایه کافی دارد تا بتوانیم هم پاسخگوی نیاز داخلی به این محصول باشیم و هم در عرصه بین‌المللی صادرات مناسبی با ارزآوری معقول داشته باشیم. اما مدیر این سرمایه‌گذاری عقیده دارد که دانش فنی این کار میلیاردها تومان سرمایه‌گذاری است و در واقع بخش اصلی کار وجود دانش فنی و متخصصان کار است.مسعود اصلی می‌افزاید: اطلاعات بسیار ضعیفی درخصوص این کار در کشور وجود دارد درحالی‌که حساسیت کار به‌شدت بالاست و مانند بسیاری فعالیت‌های دیگر نیست که با آزمون و خطا به جایی برسد.

تخصص و داشتن علم دریایی نخستین لازمه این کار است، پس از آن مباحث بازاریابی و فروش هم در اولویت‌های بعدی هستند چرا که ما در کشور چندان استفاده برای جلبک نداریم و بیشتر مواد فرآوری شده آن وارد می‌شود مثلا طبق آمار وزارت بازرگانی، استابلایزرها در 18 ماه حدود 700میلیون دلار وارد کشور شده است، از این رو شما یا باید جلبک را به مرحله فرآوری برسانید یا تا مدتی آن را به‌صورت خام به کشورهای دیگر صادر کنید که این بحث صادرات نیاز مبرمی به معرفی و بازاریابی دارد. البته ارزش فرآوری محصول خیلی بالاست و بعد از فرآوری، قیمت آن و همچنین سود حاصله بسیار افزایش می‌یابد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/xvMK9gY7
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
عادل عزیززاده :
8 سال پیش
سلام: من فارغ التحصیل رشته مدیریتم و البته بیکار و علاقه زیادی به فعالیت توی این زمینه دارم اگه میشه راهنمایی و کمکم کنید . باتشکر
امرالله :
6 سال پیش
سلام گونه های مختلف جلبک دریایی دارم واسه فروش خواستین از هر نوع صد گرم میفرستم هر کدوم پسند کردین من در خدمتم .
امرالله :
6 سال پیش
شماره تماس من 09175365147 09178575147 اینستاگرام mohammadparsa.sh واتساپ 09397345272
سامان ابراهیمیان :
6 سال پیش
[quote name="امرالله"]سلام گونه های مختلف جلبک دریایی دارم واسه فروش خواستین از هر نوع صد گرم میفرستم هر کدوم پسند کردین من در خدمتم .[/quote] سلام امرالله عزیز، اسپرولینا دارین؟
امرالله :
2 سال پیش
سلام عزیزم بله داریم ولی پودر شده نه هنوز چند سالی میشه کارنکردم جدیدا آغاز بکار کردم این شماره تماس منه، ******* سوالی بود در خدمتم
الهام حقیقی :
2 سال پیش
شرکت زیست پژوه پریان به مدیریت عاملی سرکارخانم حقیقی در نظر دارد جهت انجام هر یک از طرح های ذیل اقدام به ،مشاوره ، طراحی ، پیاده سازی ، ، مشارکت و سرمایه گذاری و یا انتقال و واگذاری دانش فنی ، فروش محیط اقتصادی کشت و استوک جلبک کلرلا و آرتمیا ، ، نموده است در صورت نیاز و همکاری جهت اطلاعات بیشتر با کانال ارتباطی زیر تماس حاصل فرمایید . کانال های ارتباطی جهت اطلاعات بیشتر با ایمیل : ***********@yahoo.com
بهرام علی محمدی :
2 سال پیش
کی جلبک میخره لطفا راهنمایی کنین ****
توریانی :
2 سال پیش
باسلام خدمت دوستان، بنده درجنوب کشور جزیره قشم هستم، مکان جهت پرورش جلبک دارم که 50متر تادریافاصله داره، ولی سرمایه جهت شروع ندارم هرکسی خواست، برای مشارکت درپرورش جلبک آماده همکاری هستم، درضمن بنده سایت انگلیسی دارم جهت صادرات محصولات دریایی باتضمین 15تا20مشتری درماه که به یک سرمایه گذار نیاز دارم که باهم مشارکت کنیم. ایمیل:***************@gmail.com شماره واتس آپ :**********
دهقانی :
2 سال پیش
شماره تماستون میفرستید برام جناب توریانی
ابراهیمی :
2 سال پیش
سلام شماره ها نیستن، آقای توریانی شماره تونو لطف میکنین
حسین عبدی :
2 سال پیش
تولید کننده کره بدن اسپیرولینا روغن خوراکی اسپیرولینا عصاره اسپیرولینا
جلیلی هستم :
1 سال پیش
باسلام خدمت تک تک برادران وخواهرانی که درزمینه جلبک دریائی اطلاعات دارند آیا کسی هست که جلبک دریایی خشک وپودر شده خریداری کند ولطفآ یه اطلائی درمورد قیمت هرکیلو چند تومان هست ***********
سبا :
1 سال پیش
الزامیکجا باید فروخت اینا من دانشجوام و برا تحقیق به اطلاعات نیاز دارم
مهندس شیخی :
1 سال پیش
سلام عزیزانی که جلبک دریایی برای فروش دارند یه جز جلبک اسپیرولینا باهام تماس بگیرن
ناصری هستم :
9 ماه پیش
با کاسبی جلبک را میخواهم آشنا شوم کسی میتواند راهنمایی کنه
پارسی :
9 ماه پیش
سلام من دوست دارم با این حرفه اشنا بشم اگه میتونید راهنمایی کنید ممنونم
یوسفی :
2 ماه پیش
عالی
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه