بازار سهام روز گذشته شاهد ریزش بود؛ ریزشی که اگر چه در برخی نمادها با صفهای فروش همراه شد اما به زعم برخی تحلیلگران، این ریزش فرصت خریدی برای سهامدارانی بود که با هوشیاری به شکار فرصتها پرداختند.
به گزارش «فرصتامروز»، تالار حافظ روز گذشته شرایط خاصی را تجربه کرد. در حالی که شاخص کل تا ساعت 11 بیش از 900 واحد اصلاح را به خود دید اما در نیمه دوم بازار غلبه خرید بر فروش موجب شد تا شاخص کل بخشی از اصلاح خود را تصحیح کرده و بازگردد. این وضعیت بیشتر معلول معاملاتی بود که در گروههای شاخصسازی مانند خودرو و فولاد رخ داد.
افزایش حجم خرید در نیمه دوم بازار سیگنال مهمی از سوی خریداران است و نشاندهنده وضعیت مطلوب شاخص کل در روزهای آینده است. در نهایت شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران در پایان معاملات دیروز با کاهش 684 واحدی به رقم 80 هزار و 852 واحد رسید. شاخص کل هموزن نیز با افت 61 واحدی، عدد 13 هزار و 538واحد را تجربه کرد. براساس این گزارش معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت، گسترش نفت و گاز پارسیان و فولاد مبارکه هر یک تا 97 واحد و گروه مپنا با 76 واحد کاهش، بالاترین تاثیر منفی را بر محاسبه شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند.
در مقابل معاملات سهام در نماد معاملاتی سهشرکت، صنایع پتروشیمی خلیجفارس با 166 واحد، ملی صنایع مس ایران با 45 واحد و معدنی و صنعتی گلگهر با 43 واحد افزایش، بالاترین تاثیر مثبت را در برآورد این نماگر در معاملات امروز بازار سهام به دوش کشیدند.
نقش پر رنگ معاملاتکد به کد
در نماد معاملاتی بانک صادرات ایران، 120 میلیون سهم به ارزش 14 میلیارد تومان میان کدهای درونگروهی این بانک از سوی بازارگردان کدبهکد شد. در نماد معاملاتی صنایع پتروشیمی خلیجفارس نیز دیروز 20 میلیون سهم به ارزش بیش از 11.5 میلیارد تومان از سوی سهامدار عمده حقوقی کد به کد شد. در نماد معاملاتی فنآوا اما، دیروز بیش از 7میلیون سهم به ارزش بیش از 2.5 میلیارد تومان میان کدهای تابعه سهامدار عمده حقوقی جابهجا شد. دیروز حقوقی سرمایهگذاری غدیر نیز 10 میلیون سهم به ارزش بیش از 2 میلیارد تومان را کدبه کد کرد.
در گروههای بورسی چه گذشت؟
علی کریمیفر، تکنیکالیست و کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با «فرصت امروز» با تحلیل وضعیت روز گذشته بازار گفت: بازار سهام روز گذشته با دادو ستدهای جالبی در برخی گروهها مانند گروه سیمانی همراه بود. در این گروه اغلب سهمها تا صف خرید پیشروی کردند. گمانههای اهالی بازار حاکی از آن است که بهزودی گروه ساختمانی هم با رشد قابل ملاحظهای در سهمهای پیشروی گروه همراه خواهد بود. وی افزود: اغلب سهمهای این گروه در حال ساخت موج پنج صعودی هستند، وضعیتی که در برخی سهمهای نفتی و بیمهای هم به چشم میخورد. کریمیفر تاکید کرد: در گروههای خودرویی و بانکی ریزش چند روز گذشته مربوط به موج چهار نزولی است. این موج البته دلایل مهمی هم دارد از جمله مباحثی که در مورد برجام میان مقامات ایران و غرب مطرح شده بر ساخت موج چهار نزولی تاثیرگذار بوده است. از طرف دیگر بحثهایی مطرح شده که سوییفت بانکها با مشکل اتصال مواجه است که این موضوع روی سهمهای بانکی تاثیرگذار بوده است البته وضعیت همه سهمهای بانکی یکسان نیست و برخی سهمهای این گروه در روزهای آینده با رشد خوبی همراه خواهند شد.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در معاملات روز گذشته بسیاری از سهمهای خودرویی با صفهای فروش همراه شدند اما تحرکات حقوقیها، فشار تقاضا را افزایش داد و صفهای فروش جمع شد. به همین دلیل انتظار میرود که روز دوشنبه، خودروییها معاملات متعادل و حتی مثبتی را تجربه کنند. با این وجود خودروییها باید موج چهار نزولی خود را تکمیل کنند، به همین دلیل نقدینگی در گروههایی مثل سیمانی تحرک بیشتری را از خود نشان میدهد.
* ارتباط با کارشناس: [email protected]