یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sun, 5 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

رئیس کل بانک مرکزی گفت: سامانه صدور یکپارچه دسته چک «صیاد» برای انسجام و یکپارچه سازی در صدور دسته چک بانکی در دست طراحی است.

به گزارش «فرصت امروز»، ولی الله سیف دیروز در ششمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت در مرکز همایش های برج میلاد، به تشریح جایگاه بانک مرکزی در عصر بانکداری الکترونیک پرداخت و افزود: با بهره برداری از سامانه صیاد، ضریب امنیت الکترونیک چک ها مطابق با استانداردهای بین المللی خواهد بود و ضمن اینکه مدت زمان تصدی گری کاهش می یابد، ورود اطلاعات در سامانه چکاوک با دقت بیشتری اجرا می شود.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به سهم ۹۶درصدی پرداخت الکترونیکی در تولید ناخالص داخلی کشور گفت: در مهرماه امسال به ازای هر فرد بالای ۲۰ سال، ۱۷٫۶ عدد تراکنش الکترونیکی صورت گرفته که بیشترین سرانه تعداد تراکنش متعلق به کارتخوان فروشگاهی است.

وی با بیان اینکه تراکنش های شبکه بانکی کشور نسبت به 10 سال گذشته بیش از ۱۱ برابر شده است، افزود: اکنون سهم تراکنش های موفق به بیش از ۹۹ درصد رسیده است.

سیف از امنیت مبادلات و ابزارهای پرداخت به عنوان چالش های مهم نظام پرداخت در کشور نام برد و گفت: امروزه با پیشرفت های فناوری و تغییرات صنعت پرداخت، اقدامات پیشگیرانه ای همچون طراحی اسکناس های تا حد ممکن غیرقابل جعل و تامین امنیت نقل وانتقالات پولی، جای خود را به تامین استانداردها و الزامات خاص در حوزه  ابزارهای ارتباطی، نرم افزارها و زیرساخت ها داده است.

وی با تاکید بر نهادینه کردن حفظ حریم خصوصی مشتریان بانکی گفت: بانک مرکزی به عنوان پایشگر نظام پرداخت در تلاش است با اصلاح قوانین، دستورالعمل ها و فراهم کردن زیرساخت ها در عین حمایت از گسترش روش های نوین پرداخت، حقوق مشتریان از جمله حفظ حریم خصوصی این افراد در ساختار نوین نظام پرداخت نهادینه شود.

سیف، تقویت کارایی نظام بانکی کشور از طریق به کارگیری فناوری های نوین و تسهیل سیستم های پرداخت را یکی از مهم ترین اولویت های بانک مرکزی برشمرد و گفت: از جمله مهم ترین اقدامات و دستاوردهای بانک مرکزی در زمینه فناوری اطلاعات می توان به مواردی همچون توسعه شبکه پرداخت الکترونیکی کشور (شاپرک)، طراحی و پیاده سازی سامانه های صدور یکپارچه الکترونیکی دسته چک (صیاد)، نظام مدیریت امنیت داده (نماد)، نظام هویت سنجی الکترونیک بانکی (نهاب) و توسعه سامانه مرکز کنترل و نظارت اعتباری (مکنا) اشاره کرد.

سیف یکی از پیش نیازهای عملکرد مناسب طرح چکاوک را ارتقای عوامل امنیتی و استانداردسازی طراحی و چاپ دسته چک برشمرد و گفت: در زمان حاضر به دلیل مکانیزه نبودن فرآیند پذیرش چک در سامانه چکاوک، هزینه های زیادی به جهت اشتباهات عملیات تصدیگری به نظام بانکی کشور وارد می شود.

سیف با بیان اینکه امضای دیجیتال یکی از زیرساخت هایی است که علاوه بر تسهیل مبادلات مالی، به ارتقای سطح امنیت تبادلات کمک می کند، اضافه کرد: بانک مرکزی با درک این مهم مبادرت به راه اندازی نظام مدیریت امنیت داده (نماد) به عنوان بستری برای گواهی امضای دیجیتال در نظام بانکی کرده است.

رئیس کل بانک مرکزی یادآورشد: «خط مشی مرکز گواهی» و «دستورالعمل اجرایی مرکز گواهی» به عنوان دو سند راهبردی توسط بانک مرکزی به بانک ها ابلاغ شده است.

رئیس شورای پول و اعتبار طراحی و پیاده سازی پورتال سامانه نظام هویت سنجی الکترونیک بانکی (نهاب) را یکی دیگر از اقدامات مهم بانک مرکزی در جهت تسهیل، تسریع و افزایش دقت در فرآیند ثبت درخواست  های مشتریان بانکی عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه این سامانه یک پایگاه داده  متمرکز را جهت احراز هویت مشتریان بانکی فراهم می سازد، بهره گیری از آن موجب تسریع در روند ارائه خدمات و افزایش دقت در فرآیند اعتبارسنجی مشتریان خواهد شد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی: دغدغه دولت در تسویه بدهی بانک ها، افزایش نیافتن نرخ سود در بازار است

وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در ششمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت به دغدغه دولت در تسویه بدهی به بانک ها اشاره کرد و گفت: دولت با ملاحظه ظرفیت بازار سرمایه، افزایش نیافتن نرخ سود و دشواری تامین مالی از سوی بخش خصوصی، به دنبال تسویه بخشی از این بدهی هاست.

طیب نیا با بیان اینکه اکنون ملاحظه دولت این است که افزایش میزان تامین مالی دولت از طریق بازار بدهی، منجر به افزایش نرخ سود در بازار نشود، افزود: ملاحظه دیگر دولت، ظرفیت بازار سرمایه کشور در تامین مالی دولت از طریق اوراق است تا تامین مالی از سوی بخش خصوصی سخت تر.

وی تاکید کرد: اگر دولت برای رشد منفی اقتصاد و رشد بی سابقه تورم در کنار رکود واحدهای تولیدی چاره جویی نمی کرد، ضمن فشار جدی به محیط کسب و کار و دهک های پایین درآمدی جامعه، امروز شاهد تداخل در فعالیت های تولیدی بودیم.

طیب نیا در ادامه به تحقق رشد اقتصادی 5.4درصدی در فصل بهار و 9.2درصدی در فصل تابستان امسال در مقایسه با فصول مشابه پارسال اشاره کرد و گفت: علاوه بر اینکه این رشد در سایه اجرای برجام، افزایش تولید و صادرات نفت بوده است، اما سایر بخش های اقتصاد اعم از کشاورزی، صنعت و خدمات نیز در دستیابی به رشد 7.4درصدی در نیمه نخست امسال نقش مهمی ایفا کردند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با یادآوری رشدهای منفی اقتصادی در سال های 13۹۱ و 13۹۲ و عملکرد سایر کشورهای صادرکننده نفت، گفت: با نگاه به این سابقه و تحولات می‎توان به درستی عملکرد ملت و دولت را بررسی کرد.

طیب نیا با بیان اینکه از معیشت و اشتغال مردم راضی نیستم، تصریح کرد: اگر همه با هم باشیم و از پتانسیل های موجود بهتر استفاده کرده و همدلی و هم زبانی را در پیش بگیریم، به طور قطع دستیابی به رشدهای بالای اقتصادی شدنی است، به شرط آنکه منازعات انتخاباتی و اهداف سیاسی را وارد این اهداف نکنیم.

به گفته وی، چالش های کنونی نظام بانکی تحول و اصلاح در این نظام را به گذرگاه حساس در پیشرفت اقتصاد کشور تبدیل کرده است.

وی با اشاره به خروج 45 درصد منابع بانکی از چرخه اعتبارات خاطرنشان کرد: انباشت دارایی های غیرجاری و بدهی های دولت، زنجیره ای از مشکلات است که اجازه نمی دهد نظام بانکی به تقاضاهای بالای تسهیلات پاسخ کافی و عرضه متناسب با تقاضا داشته باشد.

طیب نیا افزود: اگرچه حجم بدهی های دولت نسبت به گذشته بسیار افزایش یافته، اما هنوز در مقایسه با سایر کشورهای جهان بسیار پایین است، با این حال حجم بالای بدهی ها مشکل نیست بلکه معضل اصلی «نابسامانی بدهی های دولت» است.

عضو کابینه تدبیر و امید، مهم ترین ملاحظه دولت با توجه به تصویب تبصره های ۳۵ تا ۳۷ قانون بودجه را افزایش میزان تامین مالی از طریق بازار بدهی به نحوی دانست که باعث افزایش نرخ سود در بازار نشده و همچنین تامین مالی بخش خصوصی را از طریق بازار سرمایه سخت تر نکند.  

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی: فین تک ها، اکوسیستم نظام بانکی را به نفع مشتریان تغییر می دهند

دبیر ششمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت تصریح کرد: فین تک های نوظهور در سال های اخیر می توانند آغازی برای عصر جدید خدمات مالی مبتنی بر فناوری باشند که با حمایت بانک ها و زمینه سازی بانک مرکزی توانایی آن را دارند که اکوسیستم بانکی را به نفع مشتریان تغییر دهند.

علی دیواندری در مراسم افتتاحیه ششمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت گفت: بدون  تردید مدل سنتی بانکداری، دیگر پاسخگوی نیازهای رو به افزایش مشتریان نظام بانکی نخواهد بود؛ از این رو، توسعه بانکداری الکترونیک،  باید از مسیر تعریف الگوهای متنوعی از کسب و کار بانکی دنبال شود؛ الگوهایی که در عین سودآوری، با روندهای بین المللی و همچنین با استانداردهای بانکداری اسلامی منطبق باشند.

دبیر ششمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک با بیان اینکه یکی از چالش های کنونی صنعت بانکداری در کشور، این است که فرآیندهای بانکی و نظارتی، به صورت روشمند و براساس چارچوبی جامع و یکپارچه مبتنی بر استانداردهای بین المللی، طراحی و عملیاتی نشده است، افزود: برای برون رفت از وضعیت موجود، راهی نیست جز آنکه فرآیندهای بانکی، با هدف انطباق با استانداردهای بین المللی، محل توجه و بازنگری و بهینه سازی قرارگیرد. تحقق این هدف، ما را بر آن می دارد که از الگوهای موفق و مطرح در صنعت بانکی جهان بهره برداری کنیم.

دبیر ششمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک با بیان اینکه افزایش امنیت مقدمه اعتماد عمومی به نظام بانکی است گفت: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، به عنوان رکن بنیادی تامین امنیت نظام های پرداخت الکترونیکی، با توسعه مرکز کنترل امنیت شبکه، پاسخگویی فوریت های بانکی (کاشف)، ایجاد نظام مدیریت امضای دیجیتال (نماد) و ایجاد پایگاه جامع اطلاعات هویتی مشتریان (نهاب)، گام های مهمی برداشته است که از عزم راستین این نهاد، به عنوان تنظیم گر نظام پرداخت، در برقراری زیرساخت های قانونی، حقوقی و فنی و اجرایی لازم جهت افزایش درجه امنیت و سلامت مبادلات مالی، حکایت دارد.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی با تاکید بر کارمزد محور کردن خدمات در نظام بانکی تصریح کرد: با توجه به حجم بالای سرمایه گذاری در حوزه بانکداری الکترونیک، خدمات الکترونیک بانکی باید به منبعی درآمدزا و سودآور برای بانک ها تبدیل شود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/esxglSQ0
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیک
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه