شنبه, ۲۹ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 18 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

عربستان قیمت نفت خام خود را برای مشتریان آسیایی‌اش درماه فوریه افزایش داد. به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، این افزایش قیمت موجب گمانه‌زنی‌های متعدد در مورد احتمال تعلیق تخفیف‌هایی است که بزرگ‌ترین تولید‌کننده نفت در جهان برای حفظ سهم خود از بازار برای مشتریان آسیایی در نظر گرفته بود. 

شرکت ملی نفت عربستان سعودی دیروز در اطلاعیه‌ای اعلام کرد این شرکت در ماه آینده نفت سبک عربی خود را به میزان یک دلار و 40 سنت کمتر از قیمت متوسط منطقه به فروش خواهد رساند. این میزان نسبت به میزان دو دلار تخفیفی که عربستان در ماه ژانویه برای خریداران در نظر گرفته بود کمتر است. گفتنی است تخفیف دو دلاری ریاض برای خریداران نفت این کشور در آسیا بیشترین میزان تخفیف این کشور در 14 سال اخیر به شمار می‌رود. 

پس از تصمیم اوپک مبنی بر عدم کاهش تولید و متعهد ماندن این سازمان به سقف تولید خود و همچنین تصمیم عربستان مبنی بر مقابله با تولید نفت شیل در آمریکا، قیمت نفت با کاهشی 32درصدی در بازارهای جهانی روبه‌رو شد. هنگامی که شرکت نفت آرامکو عربستان قیمت نفت خام خود را برای تحویل در ماه نوامبر کاهش داد بر همگان مشخص شد که این کشور سعی دارد تحت هر شرایطی سهمش از بازار نفت خام جهان را حفظ کند. 

در همین رابطه لئو درولاس، مشاور مستقل در لندن و اقتصاددان ارشد موسسه مرکز مطالعات انرژی در گفت‌وگوی تلفنی خود با بلومبرگ گفت: به نظر می‌رسد که عربستان قدری از سرعت کاهش قیمت نفت خام خود کاسته است. این ممکن است به آن معنا باشد که قیمت نفت بسیار شدید‌تر و سریع‌تر از آنچه پیش‌بینی می‌شد در حال سقوط است و احتمالا ریاض مشغول بازنگری وضعیت بازار است. 

پس از کاهش سه دلار و 31 سنتی قیمت شاخص نفتی برنت در روز گذشته و رسیدن آن به 53 دلار و 11 سنت در هر بشکه که پایین‌ترین قیمت این شاخص نفتی از ماه می‌سال 2009 میلادی به این سو است، قیمت این شاخص در بازار بورس معاملات آتی نفت در لندن با 22‌سنت افزایش به 53 دلار و 33 سنت در هر بشکه رسید. 

حال با توجه به وضعیت بازار و افزایش موجودی نفت مازاد و سقوط آزاد قیمت، شرکت نفت دولتی عربستان آرامکو ضمن افزایش قیمت نفت خام این کشور برای کلیه مشتریان آسیایی، قیمت آن را برای مشتریان اروپایی و بیشتر از آن برای مشتریان آمریکایی نفت این کشور کاهش داد. پیشتر شرکت نفت دولتی آرامکو در اکتبر سال گذشته با کاهش بی‌سابقه قیمت نفت خود برای تحویل در ماه نوامبر به کمترین قیمت آن در پنج سال گذشته در آسیا رساند که این موضوع نشانه واضحی است از اینکه این کشور ترجیح می‌دهد بیشتر در پی حفظ سهم خود از بازار باشد تا افزایش قیمت نفت خام در بازارهای جهانی. این شرایط تا ماه گذشته ادامه داشت تا اینکه شرکت آرامکو قیمت نفت خام خود را در ماه ژانویه سال جدید میلادی برای مشتریان آسیایی افزایش داد تا از میزان تخفیف بی‌سابقه‌ای که این شرکت برای مشتریان آسیایی خود در نظر گرفته بود کاسته باشد. 

لازم به ذکر است افزایش تولید نفت خام توسط کشورهای تولید‌کننده نفت خارج از اوپک و افزایش حجم نفت مازاد موجود در بازار و همچنین کاهش تقاضا برای نفت خام در چین به‌عنوان دومین وارد‌کننده نفت خام در جهان سبب شد تا قیمت شاخص نفتی برنت کاهش شدیدی را در بازار تجربه کند. گفتنی است در بازار آسیا کشورهای تولید‌کننده نفت در خاورمیانه رقابت شدیدی با محموله‌های نفتی ارسال شده از سوی کشورهای تولید‌کننده نفت در آمریکای لاتین، شمال آفریقا و روسیه دارند. 

طارق زهیر از مدیران شرکت تیچ‌کپیتال در نیویورک در این زمینه می‌گوید: یک جنگ تمام عیار میان تولید‌کنندگان نفت خام برای حفظ سهم‌شان از بازار در جریان بوده و هیچ نشانه‌ای از کاهش تولید نفت خام دیده نمی‌شود. نکته قابل توجه در این زمینه تصمیم اوپک مبنی بر عدم کاهش تولید نفت خام و پایبندی این کارتل نفتی به تولید روزانه 30 میلیون بشکه نفت خام است. نکته حائز اهمیت در این میان آن است که اعضای این سازمان برای هفتمین ماه متوالی بیش از سقف تعیین شده برای این سازمان نفت تولید کرده‌اند در حالی که این سازمان خود به این موضوع که بخشی از نفت تولیدی آن مازاد است معترف است. 

منبع : بلومبرگ
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/Icvs7nEA
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه