شنبه, ۲۹ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 18 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز
دور دنیا

فرصت از دست رفته مادران چینی

8 سال پیش ( 1394/8/21 )
پدیدآورنده : فرصت امروز  

چین كه با كمبود نیروی كار مواجه است، ماه گذشته قانون تك‌فرزندی را در این كشور بعد از دهه‌ها لغو كرد و حالا تمام زوج‌ها در این كشور می‌توانند دو فرزند داشته باشند. قانون تك‌فرزندی اثرات عمیقی بر جامعه چین داشته و حالا لغو آن، بیشتر از اینكه در آینده یك اتفاق اقتصادی باشد، یك اتفاق اجتماعی است. دولت می‌گوید كه 90‌میلیون زن، كه نیمی از آنها در دهه پنجم زندگی خود هستند، تحت تاثیر این قانون جدید قرار می‌گیرند. این قانون هنوز توسط كنگره خلق چین تصویب نشده است.

هرچند بیشتر خانواده‌های چینی از این قانون استقبال می‌كنند، شرایطی كه زنان با آن مواجه خواهند شد، متفاوت است. برای بسیاری از زنان چینی، بزرگ‌ترین مشكل خارج از خانواده و در محیط كار وجود دارد. بسیاری از كارفرمایان چینی شدیدا با بارداری كاركنان زن خود مخالف هستند و زنان در ابتدای استخدام با هشدارهای جدی از سوی كارفرمایان مواجهند كه از كاركنان خانم می‌خواهند باردار نشوند.

535124125136264337834573462323473

شركت‌های خصوصی در این زمینه از خود مدارای بیشتری نشان می‌دهند اما در شركت‌های متعلق به دولت، خطر اخراج زنانی را تهدید می‌كند كه مایل هستند برای بار دوم بچه‌دار شوند. حتی در شركت‌های خصوصی هم جو علیه باردارشدن زنان است. همین باعث شده فعالان حقوق بشر هشدار بدهند كه شرایط كاری زنان در شركت‌های دولتی و خصوصی، ‌می‌تواند روی تصمیم آنها برای بچه‌دار شدن دوباره تاثیر منفی بگذارد.

وانگ پئیان، سخنگوی كمیسیون برنامه‌ریزی سلامتی ملی و خانواده این طور در این باره هشدار داده است: «مشكلات زنان در راه استخدام بیشتر خواهد شد و شكاف جنسیتی در محیط‌های كاری احتمالا بیشتر خواهد شد.» او از تشكیل یك كمیته ویژه برای مقابله با این مشكل خبر داده اما به نظر می‌رسد كه این مشكل، به این راحتی‌ها برطرف نشده است. علاوه بر آن، فرهنگ ریشه‌داری در چین وجود دارد كه با تعدد افراد خانواده مشكل دارد. بسیاری از چینی‌هایی كه توانسته‌اند قوانین مربوط به تك‌فرزندی را دور بزنند در تلاشی جدی، داشتن خواهر یا برادر را در جامعه مخفی نگه می‌دارند. 

همین فرهنگ باعث شد تا قانونی نانوشته بین مردم چین علیه بارداری مجدد ایجاد شود. در موارد زیادی كه زنان برای بار دوم باردار می‌شوند، راه‌حل نهایی سقط جنین بوده است. این البته تنها راه نبوده است. در قانون فعلی تك‌فرزندی، خانواده‌هایی كه قدرت مالی داشته باشند، می‌توانند با پرداخت جریمه‌ای بین 15‌هزار تا 30‌هزار دلار از دولت اجازه بگیرند كه فرزند دوم داشته باشند.

قانون جدید شاید برای مادران جوان در وقت مناسبی اعلام شده باشد، ‌اما مادرانی كه پا به سن گذاشته‌اند، عملا نمی‌توانند به فرزند دوم امیدوار باشند. لو جیهو متخصص امور جمعیتی از دانشگاه پكن هشدار داده، بخش زیادی از مادرانی را كه می‌خواهند بچه‌دوم داشته باشند زنانی هستند كه در دهه 70 میلادی متولد شده‌اند و همین می‌تواند نوازادن آنها را به خاطر سن بالای مادرشان با ریسك زیادی در بدو تولد مواجه كند. این خطرات، با وجود قانون جدید، شانس مادر شدن را از زنان زیادی در چین می‌گیرد و تاثیر زیادی روی نوزادان متولد شده در سال‌های بعدی خواهد داشت.

منبع: واشنگتن پست

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/NcIFBzLk
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه